Hjärnfonden Sverigecykling, dag 8

Under stålgrå skyar och bleka grader så rullade den ”snabba” gruppen, bestående av tre man idag (jag, Clas och Örjan), ut ur Sveg strax innan kl 9. Nu är ju snabb en sanning med modifikation för vi var sköra och ömtåliga inledningsvis, både kroppsligt och själsligt. Men efter att ha tråkcyklat oss till Ytterhogdal så kom tydligen både kromosomer och alveoler igång, och vi började rulla runt riktigt bra.

 

smärtgränsen? den skiter vi i!

smärtgränsen? den skiter vi i!

 

Efter 11 mil så anlände vi till Åsarna, denna lilla by som väl minst har en internationell skidmedalj per capita, och vem tror ni vi stöter på i fiket om inte Tomas Wassberg, denna legendar! Nu behöve rjag bara träffa Juha Mieto också så har jag träffat alla skidkungar jag behöver.

Sista 40 kilometerna in till Östersund rullade på styggt och till sist hade vi 182 km med 34 i snitt. Inte illa med 115 i snitt puls. Och inte illa efter nu 127 mil sedan förra måndagen.

Jag och Clas körde 5 km löpning strax efter cykeln. En kilometer på 3.56 och en på 3.42 och efter avslutat värv kändes det som om vi erhållit lämpligt träningsstimuli för benen.

Simning också. 1700 m med korta hårda intervaller i Östersunds mycket märkliga simhall med konstigt strömt vatten i bassängen (med all säkerhet p g a att utblåsen av vatten är kaliberade av klantskallar), dessutom kostade inträdet 100 kronor! Nästan så att man undrade om det ingick någon form av happy ending, med det priset..

5 reaktioner på ”Hjärnfonden Sverigecykling, dag 8

 1. Helvete Colting, är det en Coca Cola jag ser i din högerhand!

  Hur som helst är det ett sant nöje och en inspirationsknuff att läsa om era stapatser!

  / Victor

 2. Vad har du för tröskelpuls på cykeln? 115 är knappa återhämtningspulsen för mig, med en tröskel på 170.

  • Vet inte vad jag har för tröskelpuls, tror inte på sån´t. För många variablar att ta hänsyn till.
   Dessutom är det snittpuls vi snackar om; långa nedförsbackar, medvind på rulle, in o ut ur stan etc. Många ggr ligger den faktiska arbetspulsen under 70% av tiden på 125-130.

   • Skäms du månne? 😉 Aldrig hört talas om att nån inte skulle tro på tröskelpulsen. Det är ju ett fysiskt faktum att vid en given intensitet så klarar inte kroppen av att forsla bort laktaten som bildas. Då jobbar man över sin tröskel.

 3. Simon Gustavsson

  Det är faktiskt många gånger som Jonas skriver. Det finns så många variabler att ta hänsyn till. Till och med när tröskel utvärderas. Två test efter varandra kan ge helt olika svar och dagsform/egen känsla är fortfarande den bästa indikatorn. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19453206. Här är en studie vi hade på ett seminariun för ett tag sedan när vi adresserade de många svårigheterna med tröskelvärdet:).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s