Hjärnfonden Sverigecykling, dag 7

Det gör ont i kroppen nu. Det gör lite ont i själen också. Miles of trials and trials of miles, och allt det där…

107 mil cykel, sex löpningar, tre simningar, många onda massagebehandlingar och runt 37 timmars träning under veckan.

Idag följde vi upp gårdagens 24 mil med de 22 milen till Sveg. Visserligen regnade det från start, typiskt Falun att underprestera, men det var ändå hunky-dory igenom Rättvik, Mora och Orsa. Någonstans i klättringarna upp mot Noppikoski tappade jag mojo´n och tröttnade rätt rejält på omgivningarna och vårt hyfsat uppskruvade tempo. Clas och Pasi var naturligtvis starka som bara den idag, och det blev ju en härlig kontrast till mina muskulärt trötta jävla ben.

I Noppikoski bytte jag cykel i ett desperat försök att hitta nya friska muskelfibrer och det hängde på håret men jag sladdade med vår kvartett in till Sveg. De sista 30 kilometrarna upplevde vi alla som ofantligt långfilssega och norrländskt långa. Inte blev det bättre av att det ånyo började att regna och tempen droppade till fyra grader. Vilket förvisso matchade naturen och våren som fastnat på 12 mars eller så.

Hotell Mysoxen stod och väntade på oss och det gjorde Olle också. Och han hade varit förutseende nog att ha varit på det coola konditoriet här i Sveg och köpt underverket nedan visat. Olle alltså, han är KUNG!

Imorgon är det Östersund, 18 mil. Can´t wait for a chance to be great.

 

kunde ätit hela själv!

kunde ätit hela själv!

5 reaktioner på ”Hjärnfonden Sverigecykling, dag 7

  1. Pär Örtenholm

    Hej Jonas

    Tack för din coachning under Onsdagsetappen Borås-Skövde. Provade ditt råd att använda mer av styrkan i benen och trampa med lägre kadens=lägre puls under ett distanspass över 170 km igår. Funkade riktigt bra och jag hade gott om kraft på slutet:-)
    mvh ”Fredrikshovaren” Pär med Argonen.

  2. Åh herregud! Och jag som tyckte att jag var duktig som gick 12 km idag och sprang i 16 min igår 😉

  3. Kolhydratnjuta i all ära, där är jag med dig, men jag har aldrig förstått din vurm för kondis, margarinhatare av rang som du ändå är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s