Ny samarbetspartner; HEAD Swimming!

Jag är glad att kunna presentera en ny samarbetspartner för 2012; HEAD Swimming!

HEAD Swimming lanserar under våren en ny och spännande våtdräkt, Tri Comp 12, som jag kommer att tävla och träna i.

 

 

Jag har provsimmat dräkten och det är utan tvekan en premiumdräkt när det kommer till prestanda och passform. Man jobbar med maximala fem millimeter i neoprentjocklek som ger en bra flytförmåga men inte mindre viktigt är att neoprenet i sammanhanget är extremt flexibelt och följer kroppens rörelser på ett följsamt sätt!

Dessutom har dräkten en väldigt fiffig feature med extra sömmar längs benen som gör det enklare att kapa längden enligt önskemål. Riktigt duktiga simmare tenderar att vilja ha vristerna och halva vaden fria för att kunna ha en smidigare benspark, få ett mer naturligt vattenläge, samt underlätta växling till cykel.

Jag har ännu inga priser men Tri Comp 12 kommer också att vara synnerligen prisvärd och konkurrenskraftig, även för de som ska till att köpa sin första våtdräkt!

Jag kommer också att sälja HEAD Swimmings produkter under mina camps och läger och i min kommande webbshop. HEAD har allt för simträning och mycket mer än bara våtdräkter! Naturligtvis finns dräkten i både herr- och damstorlek.

 

 

HEAD Swimming satsar ordentligt på att etablera sig som marknadsledare och blev just klara som Vansbrosimmets huvudsponsor för de kommande tre åren.

Daniel Sand på HEAD Swimming Sverige säger så här om vårt samarbete: ”Vi är mycket glada att inleda ett samarbete med Jonas, en färgstark idrottsman som utmanar och engagerar. Det finns få personer som har större erfarenhet och bättre kunskap om triathlon och öppet vatten-simning i Sverige.  Samarbetet med Jonas ger stora möjligheter att utveckla och positionera HEAD Swimming, både i Sverige och internationellt.”

För er som undrar hur stor skillanden är på ”naken” simning och våtdräktssimning så är skillnaden markant, inte bara i teknik utan också i fart. Ju sämre simmare man har desto med tid tjänar man. En sämre simmare har som regel ankare till ben och får mycket hjälp av förbättringen med vattenläget med dräkt. Även en bra simmare som jag tjänar en hel del! Jag simmar hundringar i långbana runt sju sekunder snabbare än utan. En sämre simmare kanske tjänar 15-20 sekunder per 100 meter!

Sedan simmar man bredare och vidare med dräkt då man per automatik får lite av en Michelingubbe-känsla, oavsett hur sofistikerad dräkten. Ytterligare en dimension på teknikförändring kommer ju av det öppna vattnet som sådant så skillnaden rent tekniskt mellan vanlig bassängsimning och öppet vatten i dräkt är markant. Min egna teknik kan vara lite yxig i bassäng, breda och yviga armar som jag har, men passar mycket bra för lite vågigt öppet vatten!

Det bästa och mest självklara skälet att skaffa sig en bra HEAD Swimming våtdräkt är dock att man skyddar sig mot kylan! Men det innebär också att man lätt blir för varm i mer tempererat vatten:)

5 reaktioner på ”Ny samarbetspartner; HEAD Swimming!

  1. Jamen grattis!! Om den här våtdräkten är så bra som du påstår så kanske du börjar leverera resultat i år? Tycker det är mycket snack och liten verkstad.

  2. Låter riktigt spännande!
    När kommer web-shopen att öppna?
    Hoppas att den är på plats i god tid innan Vansbro, då jag planerar att göra ”Gummi-klassikern” ( = Vansbro med våtdräkt).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s