I väntan på livet; min senaste RW-krönika

Här kommer min krönika ifrån det aktuella numret av Runner´s World. Den heter ”I väntan på livet” och skrevs någon vecka in på det nya året, därav anspeglingarna på nyår och så vidare.

”Ännu ett år har passerat och klockan har tickat fram ett hungrigt och valpigt 2012 som på ystra ben kliver med allt stadigare takt igenom januari.

När tiden är tillbaka på ruta ett och klockorna ringer ut det gamla så finns det anledning att addera och summera.

Hur sammanfattar man ett år? Kanske i kvantitativa siffror? Då hittar man bland annat 365 dagar som man vaknat till och lika många dagar man somnat ifrån. Ett antal hundra mil har sprungits och många därtill har cyklats. Men de siffrorna kanske säger mer om mätarställningen på benen än om mätarställningen på livet. För hur långt har livet gått egentligen? Och vart? Har det rört sig framåt, bakåt eller bara i cirklar? Har jag utvecklats under året eller står jag bara och stampar på samma ställe? Har egentligen så livet, det riktiga livet, ens börjat än!

Under många år lär man sig att förbereda för det livet som komma skall. Det är det största sprattet som åldrandet spelar på ungdomen, illusionen att livet är något som händer i framtiden. Det ska utbildas, ansvaras, förvaras och sparas för när man blir vuxen. För den tiden när allt så att säga är färdigt. Och det är då man ska göra det man egentligen ville och vara den person som man planerat att bli.

Men så upptäcker man att medan man var så upptagen att planera för livet så var det just det som mötte en i varje morgondis och som försiktigt smög ut med kvällens skuggor. Och det är livet som med skälvande steg balanserar igenom dagen och nuet, ömt hållande gårdagen och morgondagen i varsin hand.

 

Foto: Tomas Eriksson www.bildbolaget.se

Foto: Tomas Eriksson http://www.bildbolaget.se

7 reaktioner på ”I väntan på livet; min senaste RW-krönika

  1. Tack för att du inspirerar som du gör! Det är bl.a. tack vare dig som jag vill skola om mig till hälsocoach eller något liknande. Att få hjälpa människor med mat, träning, livsfrågor och hälsa i stort, istället för att skriva ut plåtar till maskiner som jag gör idag. =)

  2. Reblogged this on Sofia Larsson.

  3. Ett mått på att du är otroligt framgångsrik och har gjort dig känd även utanför Sverige kan det här you tube klippet bevisa http://www.youtube.com/watch?v=eHGVMYFtIps . Durianrider är en helt verklighetsbefriad vegan som kritiserar stora namn i USA som Mark Sisson och Robb Wolf bla. Jag ser det bara som en stor vinst att han även tar upp dig i sina vansinniga videobloggar. Det vore kul att höra om han verkligen ringt upp dig och frågat om kolhydratsintaget. I klippet vet han inte ens att du kommer från Sverige utan bara i från skandinavien någonstans.
    Fortsätt med allt du gör.
    Du är en riktig insperationskälla för många..

  4. Jag har förresten anmält mig till din föreläsning i Borlänge nu på måndag och undrar vart det kommer att bli någonstans. Vet bara tiden nu och det drar snart ihop sig. Ser verkligen fram emot en spännande kväll.

  5. Det var väldigt fint att läsa, ibland får du till det skitbra! Men akta dig för melodifestivalen! Tjing

  6. Jag vill bara berömma dig för de två sista styckena i denna krönika. Väldigt vackert och poetiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s