715000 kr till WaterAid!

Igår avslutades insamlingen till WaterAid och vi kunde summera den fantastiska summan 715000 kr!

Så här lyder pressreleasen vi skickade ut imorse via MyNewsDesk:

”Jonas Colting, VM-medaljör i triathlon, hälsodebattör och skribent, har i sommar simmat 64 mil mellan Stockholm och Göteborg, och samlat in 715000 kr till WaterAid.

Han började att simma den 6 juli och gick i mål den 15 augusti. Under den här rekordsimningen snittade han 17 km per dag under 38 simdagar.

Simningens övergripande syfte har varit att samla in pengar till ”Rent Vatten”, via välgörenhetsorganisationen WaterAid, som jobbar för rent dricksvatten och sanitet i utvecklingsländer.

Insamlingen har löpt fram till och med idag och kan nu summeras. Totalt har Jonas Coltings simning samlat in 715088 kr! Det är tillräckligt mycket pengar för att ge över 3500 personer en varaktig tillgång till rent vatten och sanitet.

-Jag är oerhört stolt och glad över hur mycket pengar vi lyckades att samla in. Under det här extremt hårda arbetet som det inneburit att simma 640 kilometer så har tanken på välgörenhetsinsamlingen varit den stora sporren, säger Jonas Colting.

-Jag vill gärna framför ett stort tack inte bara från WaterAid utan framför allt frånalla de tusentals människor som tack vare det här 715000 kr nu kommer få tillgång till rent vatten, toaletter och kunskap i hygien. Det är en otrolig bedrift Jonas har gjort och jag är verkligen tacksam, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, Generalsekreterare/CEO för WaterAid

Man kan läsa om projektet här; http://www.sverigesimmet.se”

IMG_7378

3 reaktioner på ”715000 kr till WaterAid!

  1. Tack för en fantastisk bedrift med ett hjärtligt syfte. Har följt dig under strapatsen. STORT!!! Jonas

  2. Reblogga detta på Ensamma löparen och kommenterade:
    Otroligt stark och bra insats av Colting!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s