Sverigesimmet dag 24

Jag ligger en dag efter med rapporteringen med hänsyn till att vårt eminenta underbarn till filmare, Love Ljungström, gör filmer på kvällen efter respektive etapp och att jag sedan är för trött på morgonen för att göra något annat än att släpa mig till frukosten och sedan till påföljande simning.

Anyway, igår simmade jag så den andra delen av Vättern! Ifrån Fjuk till Karlsborg, ca 18 km. Det var magiskt ljus, solstänk och vattentemp men svårsimmad sidvind som tjurade ned mig. Att simma i sidvind är som att cykla på kullersten eller att springa i sand, lite tröstlöst:)

På väg ut till en underbar dag där himmel möter vatten!

På väg ut till en underbar dag där himmel möter vatten!

Hur som helst så gick det bättre än väntat. När man åkte båt ut från Karlsborg så upplevde man verkligen hur sjukt långt det är att simma från Fjuk in till Karlsborg. Man ser knappt öarna och Karlsborg är bara en siluett vid horisonten ifrån Fjuk.

Det coola med Vättern är att siktdjupet är 17 meter och att vattnet går att dricka medan man simmar, så rent är det! Och med en vattentemp på 22 grader så känns det som att simma i Medelhavet!

Samtidigt så blir det än mer uppenbart att något som finns i ett sådant makalöst överflöd, nämligen rent vatten, är långt ifrån självklart för många andra runt om i världen. Varken rent vatten att dricka, bada i, fiska i eller att åka båt på. Eller ens för att tvätta sig i eller att ha en toalett. Faktum är att över en miljard människor saknar den självklara rättigheten till vatten som vi tar för givet.

Det här är precis det som WaterAid jobbar med och som insamlingen runt Sverigesimmet stödjer. Våra insamlade pengar går oavkortat till WaterAid och deras arbete. HJÄLP OSS med detta!

Sms;a svesim200 till 72980 eller sätt in en slant via ”Insamling” på Sverigesimmets hemsida.

Älskar simning! Älskar rörelsen! Älskar rytmen! Älskar varje dag i vattnet!

Älskar simning! Älskar rörelsen! Älskar rytmen! Älskar varje dag i vattnet!

Kolla in dagens härliga film från vår simning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s