Sverigesimmet dag 16 och 17!

Nästan svårt att förstå att jag i princip är halvvägs igenom Sverigesimmet nu. Börjar närma mig 300 kilometer.

Det här är ett underbart äventyr! Men ännu större än själva äventyret i sig är insamlingen till WaterAid och rent vatten! Över en miljard människor världen över saknar den självklara rättigheten till rent vatten och sanitet. Tillsammans kan vi göra något åt det! 200 kr räcker för att ge en människa varaktig tillgång till rent vatten och sanitet.

Stöd vår insamling via betalkort på Sverigesimmet eller genom stt sms;a svesim200 till 72980. TACK!

Vackra dagar, långa kilometer och goda tankar!

Vackra dagar, långa kilometer och goda tankar!

I förrgår korsade jag först sjön Asplången innan jag fortsatte in i Göta Kanal. Halvvägs igenom etappen fick jag sällskap av den fantastiska Jenny Rissveds som dagen innan vunnit MTB-SM i överlägsen stil och som nu slog ett slag för Sverigesimmet och WaterAid.

Jag vet att Jenny simtränar lite som alternativ träning men hon simmade faktiskt som värsta proffset! När hon har vunnit allt som går att vinna som MTB-cyklist så har hon en lysande framtid som Xterra-triathlet, vilket hon också visade sig vara sugen på testa längre fram.

De 18 kilometer som etappen bjöd lämnade mig i början av Roxen och den sista halvtimmen var kanske den tröttaste hittills. För att citera TV-serien Deadwood; ”I was flatter than hammered shit”.

Vid Roxens slut. Trött men djupt rörd och tacksam över uppslutning och mottagande!

Vid Roxens slut. Trött men djupt rörd och tacksam över uppslutning och mottagande!

Igår var krafterna tillbaka och jag manglade långsimning med driv i hjärta, själ och muskler. 23 långa kilometer till Bergs Slussar vid slutet av Roxen gick bra nästan hela vägen då jag stumnade rejält sista kilometern. Men det var värt att kriga på för jag fick ett makalöst mottagande och till och med en flaska champagne:)

Östgöta Correspondenten följde mig och gjorde både reportage och film och jag prydde förstasidan idag!

Vi gästades också av den eminenta Patrik Johäll ifrån Superstudio Borås och han är filmaren bakom filmen från dag 17! Enjoy!

 

6 reaktioner på ”Sverigesimmet dag 16 och 17!

  1. Blir så otroligt imponerad och rörd över att det finns människor som du

  2. Vilka glassiga forhallanden – spegelblank o varmt – nice nice

  3. Det är så svårt att ta din insamling seriöst. Du verkar vara en så oerhört oempatisk människa. Att då se dig simma för rent vatten känns mer som en PR-grej för att bevara lite av ditt kändisskap, som du egentligen mest har fått på grund av ditt raljerande av andra människor, än för att hjälpa andra människor.

    • Du kan dra åt helvete. Du känner inte mig överhuvudtaget och har uppenbarligen ingen aning om vad jag har gjort tidigare.
      Jag hade fått lika mycket PR av att ”bara” simma över Sverige men jag vill använda den uppmärksamheten till något mycket större och bättre än bara det självuppfyllande ändamålet att simma långt.

  4. Halllåååååå var har Jonas tagit vägen, följer ju denna sida slaviskt :-D. Mvh Sofi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s