Sverigesimmet dag 14. Äntligen i Göta Kanal!

Ännu en lång dag bakom oss! Det var tuffa 12.5 km kvar i havsviken Slätbaken innan vi så äntligen nådde Mem och den första slussen in till Göta Kanal! Ett stort delmål uppfylldes därmed.

Äntligen framme i Mem och Göta Kanal! Sugen här på att testa vattnet:)

Äntligen framme i Mem och Göta Kanal! Sugen här på att testa vattnet:)

Den främsta frågan jag får och har fått hittills är hur jag gör i slussarna nu när Göta Kanal ska forceras. Och NATURLIGTVIS går jag runt slussarna! Något annat är helt otänkbart och därtill både livsfarligt, långsamt, opraktiskt och absolut förbjudet. Men jag hoppar i direkt på andra sidan. Jag tror jag med råge kompenserat för de ”missade” meterna genom all sicksack-simning i havet fram till nu.

Vattnet i Göta Kanal är brunt, grunt och väldigt varmt! Igår var det säkert 24 grader så det är rena simbassängen. Igår mötte vi typ en båt och passerades av tre så det är ju inte direkt någon båtmotorväg hittills.

Simning i Sveriges brunaste och varmaste kanal!

Simning i Sveriges brunaste och varmaste kanal!

Igår blev det 18.5 kilometer och vi anlände till Söderköping precis när sommarens värsta monsunregn släppte loss. Idag startar vi på andra sidan slussen Café Smultronstället klockan 12 och jag kan se fram emot en av de kortare etapperna på Sverigesimmet, knappt 11 kilometer.

Jag kan inte nog poängtera hur makalöst vackert det är att få simma sig framåt, längs och över, vårt sommargrönskande land! Det är en stor ynnest att kunna vara en del av detta. Visst är jag ganska trött emellanåt och får kämpa men i det stora hela är det med en känsla av djup tacksamhet och stor lycka som jag ligger i vattnet varje dag!

Just idag är jag stark!

Just idag är jag stark!

Igår sändes det första avsnittet av säsongens Sommarkväll i SVT 1 med programledare Rickard Olsson. Och Sverigesimmet var med! Både alldeles i början och sedan genom en intervju efter ca 45 min.

Se programmet här!

Rickard Olsson i Sommarkväll. Missa inte!

Rickard Olsson i Sommarkväll. Missa inte!

2 reaktioner på ”Sverigesimmet dag 14. Äntligen i Göta Kanal!

  1. Fantastiskt bra jobbat Jonas! För en bra sak…

  2. Fantastiskt bra jobbat Jonas! För en bra sak också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s