Sverigesimmet, dag 2

Slagsta Strand-Viksbergsudden

21 km (minst!)

Aktiv tid: 5.15

Vattentemp: 18 grader

IMG_6318

Om den första dagen var en smekmånadsetapp så var det en rude awakening under etapp 2. Det. Var. Bara. Väldigt. Helvetes. Långt!

Simningen inne i Mälaren var snygg och bra och jag tuggade på, flankerad av Richard från Kajakuthyrningen vid Kafekajak/SUP-Stockholm. Han supportade grymt bra och vi fick dessutom sällskap av en meteorolog i kajak. Jag passade på att fråga om huruvida det är någon risk med simning under åskväder och han bekräftade min gissning att nej, det är absolut ingen fara att simma öppet vatten under thunder and lightning. Så bra!

Det första och enda fikastoppet kom efter 14 kilometer och jag var mer än redo att pausa vid det laget. På kartan såg det inte så värst långt ut kvar men det var en rejäl bit kvar att tröska i vattnet. Och när vi rundade sista udden för att simma in i Södertälje Kanal, genom ett stort stycke öppet vatten, så bestämde sig väder och vind att konspirera mot mig. Det var nämligen rak motvind och rejäl sjö och väldigt långt! Jag svor och ropade bäst jag kunde och simmade sista 45 minuterna i hårda intervaller (40 simtag andas vänster + 40 simtag andas höger x 2 med ryggsimsåterhämtning mellan). Varje gång jag stannade så gled vi lite tillbaka.

IMG_6307

Det var en lång och hård dag och jag var rejält tilltufsad efteråt. Men det är bara att vänja sig. Det blir många fler sådana dagar. Jag visste på förhand att första veckan skulle komma att vara extremt hård.

Nu hoppar jag strax i igen, från samma brygga som vi klev upp på. Vi tar en paus inne i Södertälje centrum och jag hoppas vara där runt 13.15. Kom dit och supporta oss!

2 reaktioner på ”Sverigesimmet, dag 2

  1. Sjukt imponerad Jonas. Å för en väldigt bra sak! Fortsätt så! Kriga på!

  2. Klart du skall kora mer fjaril! Sylvain Estadieu swam butterfly across the English Channel in 2013 the 21-mile swim took him only 16 hours and 42 minutes

    http://swimswam.com/sylvain-estadieu-swims-across-the-english-channel/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s