Sverigesimmet har startat!

Idag har äntligen Sverigesimmet startat! Efter många månaders planering och hårt arbete så var det då äntligen dags att stå på Stadshusets trappa och påbörja min simning mot Göteborg.

http://www.sverigesimmet.se Jonas Colting

Många hade hörsammat uppmaningen att deltaga i gemensamhetssimningen bort mot Rålambshovsparken och samtidigt skänka en slant till Sverigesimmets insamling till WaterAid och deras arbete för rent vatten och sanitet i tredje världen. TACK till er alla! Era bidrag är det som gör skillnaden!

IMG_6197

Jag hade sällskap under hela dagens etapp, 15 km från Stadshuset till Slagsta Strand, av Rasmus Henning. Rasmus är en av världens mest meriterade triathleter Huub-ansvarig i Norden. Huub är min vätdräktssponsor under simningen.

Vi hade en fin simning tillsammans och hitttade ett mjukt och fint tempo längs vägen med lagom många pauser.

IMG_6232

DCIM100GOPRO

Vattentempen var behaglig och en angenäm överraskning. Vi var i vattnet i drygt 3.45 inklusive pauser och frös aldrig. Det var med alla mått mätt en smekmånadsetapp och precis som jag ville ha det. Det kommer att bli tuffare och hårdare längre fram, utan tvekan! Det är enkelt att simma långt en dag men jag har runt 585 km kvar att simma så det gäller att ransonera med krafterna.

Imorgon startar vi där jag slutade idag, på Slagsta Strand. Jag beräknar att hoppa i vattnet runt kl 11.15 och morgondagens etapp är runt 19 kilometer.

IMG_6238

Tack till alla som gjorde den här första etappen till en fantastisk start på min simtur, inte minst Nybroviken Ribb för båtsupporten och Jeff Flindt för fotograferingen. Han tog den första bilden i inlägget men också många fler som vi kommer att kunna dela längre fram.

En reaktion på ”Sverigesimmet har startat!

  1. Grymt Jonas! Kriga på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s