Två veckor kvar till Sverigesimmet!

Idag söndag är det bara två veckor kvar till dess att jag hoppar i från Stockholms Stadshus trappa för att påbörja min simning mot Göteborg. Sex veckor senare ska jag enligt planen vara där efter att ha avverkat de 60 milen!

Jag har simmat ganska bra under våren men har verkligen spetsat till träningen under de senaste sex veckorna. Ungefär samtidigt som jag kunde börja simma i Alidebergsbadets ute-50;a så lyfte det rejält. Jag har utvecklat en aversion mot inomhuspooler och hade simmat i en utebassäng året runt om bara tillfälle gavs. Och att simma inomhus under sommartid är så oerhört demoraliserande och oinspirerande att jag känner hur solbrännan bleknar vid blotta tanken:)

IMG_6013

Under midsommarhelgen har jag simmat på ordentligt. Med tanke på att många av mina dagsetapper kommer att ligga mellan 17 och 20 kilometer så jag kört dubbla pass under tre dagar och fått ihop 31000 meter i bassängen. Och med bra fart också!

För de som inte är så bevandrade med riktig simträning så simmar man ju aldrig renodlad distans i bassäng. Man sträcksimmar inte. Istället kör man serier och intervaller och gärna i tämligen högt tempo.

IMG_6044

Under de senaste dagarna har jag bland annat simmat 40×100 arm start 1.25 (1 medel + 2 steady) och snittat 1.10 på de hårda, 30×150 samt flera olika stegar i varierad fart och med en hel del hög fart och god utväxling.

En favoritserie som jag ofta simmar under kortare intervallpass är sju varv om 4×50 start 45 sek + 100 lugnt. Tillsammans med insim och teknikövningar så brukar ett sådant pass landa på 4000 meter.

IMG_6033

Alidebergsbadet har bjudit på magiska förmiddagar och kvällar under helgen! Regn eller solsken spelar mindre roll. Eller varför inte både och!

En reaktion på ”Två veckor kvar till Sverigesimmet!

  1. Hej Jonas
    Riktigt kul utmaning du ger dig ut på och för en god sak dessutom,jättekul!
    Jag bor strax nedanför Trollhättan och tänkte titta när du simmar förbi men jag har lite funderingar kring simning genom Trollhättan,kommer du att simma i kanalen genom Trollhättan osv, har du möjlighet att skriva lite hur det hela är tänkt att gå till ??

    Tack på förhand och kämpa på !!

    MVH Anders Åberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s