Rent vatten handlar om liv. På mer än ett sätt. Messa 72980!

Man kunde häromdagen läsa om det fruktansvärda ödet som drabbade två flickor i Indien när de skulle uträtta sina toalettbehov i ett dike i brist på riktiga toaletter. De blev våldtagna och mördade och därefter upphängda i ett träd.

 

IMG_5590

Det är precis det här som WaterAid (och därmed Sverigesimmet) bland annat jobbar med, att tillhandahålla sanitet OCH dricksvatten.

Rent Vatten är så mycket mer än att bara kunna öppna en kran och få rent vatten att dricka.

Det här är vad pengarna från Sverigesimmet kommer att bidra till att ändra; att ge WaterAid mer resurser att jobba med så att fler kvinnor kan känna sig trygga i sin vardag och slippa ta onödiga risker. Människors ondska kan vi tyvärr inte påverka men vi KAN se till att fler får tillgång till grundläggande mänskliga rättigheter som rent dricksvatten och sanitet!

Sverigesimmets SMS-insamling är redan öppen. Jag börjar min simning den 6 juli från Stockholms Stadshus men man kan redan nu messa 72980 med text svesim100 eller svesim200. Då bidrar man med 100 eller 200 kr. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s