Sverigesimmet i GT/Expressen

GT/Expressen skrev häromdagen om mitt stora välgörenhetsprojekt i sommar; Sverigesimmet. 

Jag har inte skrivit så mycket om det här underbart spännande men samtidigt utmanande projektet än, det kommer!

Jag ska dock simma 600 km mellan Stockholm och Göteborg mellan den 6 juli och den 15 augusti. Projektets värdegrund är ”Rent Vatten” och målet är att samla in 600000 kr (1 krona/meter) till WaterAid. De insamlade medlen kommer oavkortat att gå till WaterAids aktiviteter i utvecklingsländer där rent dricksvatten och sanitet är en lyx som är få förunnade att njuta av. I Sverige tar vi det rena vattnet som en absolut självklarhet men världen över dör det många människor varje dag som inte har tillräcklig tillgång till rent dricksvatten eller sanitära faciliteter.

Göta Kanal, som artikeltiteln hänvisar till, är ju bara en liten del av den totala sträckan. Och säkerligen den lättaste också. Det är ju exempelvis 18 mil ifrån centrala Stockholm till Göta Kanals inlopp i Mem/Söderköping. Personligen tror jag att just Östersjön, Vättern och Vänern blir tuffast och tanken på att simma där ger mig lite fjärilar i magen:)

Läs om projektet på Sverigesimmets hemsida. Den kommer att utvecklas till dels en insamlingsportal men också en kommunikationsportal där dagliga rapporter, bilder och filmer kommer att redovisa utvecklingen.

Stay tuned!

Skärmavbild 2014-05-10 kl. 19.20.09

5 reaktioner på ”Sverigesimmet i GT/Expressen

  1. Du är en sån sjuk inspiration! Och jättebra initiativ! Jag håller tummarna från soffan 😉 haha

  2. Off topic: Vore kanon med en RSS/Atom-länk på din blogg!

  3. ”WaterAids” – du kanske skall fundera ett tag på den skrivningen

    Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s