Nya Chanser; en Runner´s-krönika.

 

NYA CHANSER

 Man får alltid en ny chans. Och ingenting är någonsin för sent. Tillvaron är fylld av ständiga och återkommande inledningar och avslutningar. Vi passerar en startlinje och ser vid horisonten ett målsnöre. Allt har en början och ett slut.

Förmågan att ta nya tag är en urmänsklig kraft av vilja, förhoppningar och ambition. Imorgon erbjuder en ny chans att sikta högre och att sträva längre. Nästa vecka håller ett löfte om förändring och förbättring. Nästa år skimrar av ännu ouppfyllda förhoppningar om en ljus framtid. Möjligheterna att bli den man vill vara eller att göra det man förutsatt sig finns alltid runt nästa hörn.

Vi som springer påbörjar och avslutar träningspass hela tiden. Vi påbörjar och avslutar träningsläger, satsningar och hela säsonger. För att inte tala om tävlingar och evenemang där både start och mål kan symbolisera något mycket mer än vad som ryms inom idrottandet som sådant. Att bara komma till start kan vara långt svårare än att därifrån ta sig till målet.

Vi kan se fram emot en ny måndag. Vi kan se fram emot den första i nästa månad. Vi kan njuta av nyårsfirandet och se fram emot ett ännu obefläckat och oupptäckt år framför oss. Vi kan lova oss själva att vi nu ska göra det som vi hade hoppats att göra redan för ganska länge sedan. Vi kan ge oss ut på varje nytt träningspass med förhoppningen om att vi blivit lite bättre sedan sist.

En dag inser vi dock att vi inte kommer att förändras så värst mycket. Vi är de personer som vi redan är. Det är nog tillräckligt bra redan. Våra kroppar blir under en period i våra liv starkare och bättre men tids nog så blir vi sämre. Hur hårt vi än anstränger oss. Det gör faktiskt ingenting. Det viktiga är att vi försöker. Och att vi alltid vet att vi får en ny chans att pröva. Det är nämligen inte målet och fullföljandet som är det meningsfulla i tillvaron utan viljan att försöka på nytt gång efter gång.

2 reaktioner på ”Nya Chanser; en Runner´s-krönika.

  1. Mats LCHF Wiman

    Ändra eMailadress enl. ovan

    MatsWiman ========================================================

  2. Daniel Gustavsson

    Det är först nu man börjar inse att man saknat dina blogginlägg. Tack för inspiration och sunt förnuft!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s