Missa inte föreläsningen med de RIKTIGA kostprofeterna!

Den 3-4 maj har vi förmånen att i Sverige gästas av en världens främsta auktoriteter på mänsklig prestationsförmåga, fysiologiprofessor Tim Noakes, ifrån Sydafrika!

Han är bland annat författare till världens mest omfattande bok om löpning ”The Lore of Running” och är sedan några år en övertygad paleo- och low carb-anhängare. Han har fullständigt reviderat sin tidigare syn på mat och är nu på ett korståg emot traditionell idrottsnutrition, konventionella och fettskrämda kostråd samt en sockerdopad livsmedelsindustri. Jag träffade honom under min resa till Sydafrika och Kapstaden, för någon månad sedan.

IMG_4555

Få, om någon, har läst och forskat så mycket i de studier och den forskning som finns på området som professor Noakes. Sedan han reviderade sin uppfattning om vad vi bör äta för prestation OCH hälsa så har hängivit hela sin vetenskapliga gärning till frågan. Hans slutsats är glasklar; en kolhydratrik kost är rena katastrofen på lång sikt! Se gärna den här videon där han förklarar hur han kom att ändra uppfattning och hans upptäckter sedan dess.

Han kom ut med boken ”The Real Meal Revolution” för några månader sedan och den har blivit en bestseller av svårslagna mått i Sydafrika och på andra platser i den engelsktalande världen.

real-meal-book-cover-deep-etched.sml_detail

 

Han kommer att under helgen den 3-4 maj gästa ett seminarium som arrangeras av MF-utbildningar, Nutrition for Health and Maximum Performance, tillsammans med mig.

Förutom det celebra besöket av professor Noakes så kommer dessutom Sveriges ”all star team” på området att föreläsa!

 • Andreas Eenfeldt, läkaren bakom Kostdoktorn och bästsäljaren ”Matrevolutionen”
 • Ann Fernholm, vetenskapsjournalist och författare till ”Ett Sötare Blod”
 • Jonas Bergqvist, grundare till MF-utbildningar och författare till ”LCHF & Träning”

Och ja, jag kommer också att föreläsa och ödmjukt försöka bidra med något under den här dagen ”in the presence of greatness”.

Det kommer att bli fantastiska dagar! Ta chansen och den unika möjligheten att lyssna på oss fem tillsammans! Den 3 maj är det i Stockholm och den 4 maj är vi i Göteborg!

Anmäl er här!

4 reaktioner på ”Missa inte föreläsningen med de RIKTIGA kostprofeterna!

 1. LCHF@MatsWiman.se, INTE ProZ@MatsWiman.se

  Mats ====================================================

 2. Jag är rädd att målgruppen enbart är för de redan frälsta… Hur skall man komma åt de övriga? AXA och MacDonalds som sponsorer?

 3. Kom in på denna bloggen i ett annat ämne men intresserade mig för PALEO. Min kost består till stora delar av PALEO men ett potatis till fisken slinker ner. Spaghetti&köttfärssås slinker också ner ibland, men största delen är som sagt PALEO.
  Det som slår mig är att baljväxter inte kvalificerar sig som PALEO. Äter en hel del baljväxter och inte kan väl det nu vara negativt? Oerhört viktigt för mineralbalansen. En balans som för uthållighetsidrottare är mycket viktig.

  Någon som vet om baljväxter bör slopas? Motivering isf.

 4. Äntligen har jag sett dessa föreläsningar! Din två gånger! Tacka vet jag UR-Play!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s