2014 ABSA Cape Epic, vi klarade det!

Vi är i mål!

Den sista och avslutande etappen igår gick lika bra som de tidigare. 69 kilometer mellan Elgin och Lourensford avverkades. Visserligen hängde det lite på håret, både med Jojjes tillfälliga ohälsa och våra cyklar som började visa tecken på all misshandel vi utsatt dem för under veckan. Jag kunde exempelvis bara använda stora kakan under sista 40 km av dagens etapp och det är svårt att köra tekniska partier på stora växlar.

IMG_4774

 

En längre rapport och en film ifrån gårdagen kommer så småningom. Vi är ganska trötta för tillfället och ägnar dagen i Kapstaden åt att samla ihop resterna av vår packning, våra intryck och oss själva.

IMG_4777

Jag är väldigt stolt och glad att ha klarat av det här äventyret! Jag har egentligen bara cyklat MTB sedan i december. Och det ställs HELT andra krav på MTB än på att köra triathloncykel. Och jag är väldigt tacksam gentemot Jojje som haft tålamod med min bristande förmåga och mina högljudda utbrott, vi gjorde det här fantastiskt bra tillsamman!

Jag kommer aldrig mer att åka på ett vanligt cykelträningsläger. Det är så otroligt blekt jämfört med att cykla etapplopp på MTB. Jag åker i fortsättningen hellre någonstans exotiskt och cyklar skiten ur mig på MTB i vackra skogar, i böljande terräng och över karga berg.

Det här har varit en av mina mest tillfredsställande upplevelser någonsin.

IMG_4778

3 reaktioner på ”2014 ABSA Cape Epic, vi klarade det!

  1. Det har varit jättekul att följa dig och jojje på ert äventyr. Särskilt roligt är det att se hur ni strålar av glädje och verkar så till freds trots påfrestningar. Jag är sjukt imponerad av prestationen. Tack för filmerna och hela upplevelsen!

  2. Grattis till genomförandet! Och det var på tiden att du upptäcker hur kul mtb är! Kanske lagom till xterra lopp arrangeras i Sverige?

  3. Låter som en härlig upplevelse Jonas! Du fick väl inte utbrott i denna klassen? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s