PK-Sveriges tio budord.

 1. Du skall inte förvänta dig att någon annan förstår din ironi, din sarkasm, din satir eller din humor. Du skall inte förvänta dig att humor existerar överhuvudtaget. Du skall inte heller tala eller skriva i metaforer. Ord-skall-tolkas-bokstavligt.
 2. Du skall inte försöka dig på att skoja om någonting, eller om någon. Någonting eller någon kan bli kränkt. Allting och alla har någon annan, om de inte själva blir kränkta, som blir kränkta i deras ställe. Mängden svenska intresseorganisationer för kränkta minoriterer, majoriteter och minareter, äro outgrundligt många.
 3. Endast invandrare får skoja om invandrare. Endast feminister får skoja om feminister. Endast bögar får skoja om bögar.
 4. Endast homosexuella får använda ordet ”bög”. I andra fall är det en kränkning; se regel 3 och 2.
 5. Vissa individer må åtnjuta diplomatisk immunitet; carte blanche, från regel 1-4. De kan säga precis vad de vill. De måste dock vara homosexuella, kvinnor eller invandrare. Profeter enligt denna regel är Jonas Gardell, Özz Nujen och Gina Dirawi. Även radioprataren Anders Timell omfattas av denna regel, trots tveksam överensstämmelse med ställd kravprofil.
 6. Kvotering anammas. Vi använder dock ordet ”rättvisa”. Alla ska få bli Lucia.
 7. Smala människor är för smala, men tjocka kan aldrig vara för tjocka. Ett budord och en naturlag på en och samma gång.
 8. All sport är lika bra. All sport är lika hård. All sport är lika intressant. All sport är sport. Allt är sport. Inklusive snedtrampande ponnys i paljetter, med butler i frack.
 9. Vi ska tycka lika. Det kallas konsensus. Inga möten eller sammanträden får avslutas innan konsensus uppnås. Konsensus är lika med nirvana. Att inte tycka lika är otrevligt. Att inte tycka lika är obehagligt. Att inte tycka lika är bråkigt. Bråkiga människor är inte bra. De ska stenas.
 10. Yttrandefriheten gäller alla. Ja, naturligtvis inte för vita, medelålders och heterosexuella män. Men för alla andra!
PK-vänlig kalla-det-vad-du-vill-boll

PK-vänlig kalla-det-vad-du-vill-boll

67 reaktioner på ”PK-Sveriges tio budord.

 1. Haha!
  skön lista 🙂

 2. …ja då bryter jag nog mot alla regler och tycker tvärtom på alla punkter. Och vågar. Ska jag stenas då? Jag hann bli 66 i alla fall.

 3. Så är det i dagens Sverige.

 4. Du är helt underbar. Kan du inte klona dig själv och skicka klonen till mig? 😉

 5. Haha vilket bra inlägg. Spot on!
  Ja här i Sverige är vi alla lättkränkta, lättkränkta, lättkränkta.

 6. Skall skrivas ut och hängas upp på väggen. Och föremålen på bilden kommer alltid i min mun att kallas negerboll, jag är uppväxt med det. Huuuuu… så rasistisk jag är! Shame on me….!

 7. […] gör det. Denna gång fick an på ett underbart inlägg om PK-Sveriges 10 budord. Ni kan läsa det här. Jag tycker den var klockren och en rejäl känga till alla åsikts- och kulturfascister som skall […]

 8. =) Fortsätt stick ut Colting. Det minsta man kan göra är att vara ärlig mot sig själv och tala från hjärtat. Konformitet är motsatsen till mod.

 9. Underbart Jonas !!! ”Tyvärr” är jag en buse som inte följer detta – let’s Go crazy o njuta av livet !

 10. Du är så sjukt rolig! Bland det bästa jag läst på länge :oD Helgen är räddad!!

 11. Och kränktast av alla kränkta är den svenske mannen över att plötsligt behöva visa respekt för de där andra som borde fatta att han ”bara skojade” – kvinnor, invandrare, homosexuella.

  • Naturligtvis. Alla försök till humor, eller ens oliktänkande, i dessa frågor, är en KRÄNKNING!

  • Finns människor som du på riktigt Gabriella? Alltså, jag trodde att ni var en slags myt skapad av högerradikala partier….

   När jag träffar släkt och vänner från Italien, Frankrike och med flera länder tror de också att människor som är så politiskt korrekta som du omöjligen kan existera. Dessa kvinnor och män skrattar lätt när jag berättar om sådana som du, men sen skakar de på huvudet ”är det verkligen på det viset Svenskar? nej du behagar skämta”.

 12. Du är bäst Jonas! (Obs. ingen sarkasm).

 13. Roligt skrivet 🙂
  Vill nog kommentera nr 10: vita, medelålders heterosexuella män har tidigare varit vana att ha en extremt stor och vid yttrandefrihet, vilken nu för tiden förväntas krympa till alla andras nivå 😉

 14. Hördu, jag känner inte dig men du framstår lite bitter i detta inlägg. Är du det?

  • Är jag det för att jag kommenterar en företeelse? Tror jag inte, va…
   Är en recensenten bakom en negativ recension också bitter bara för att han inte gillar det han ser eller hör?

 15. Oooooh you gone done it now, white boy!!!! 🙂

 16. Jag är en vit, svensk, medelålders man, så det är bäst att jag inte säger vad jag tycker.

 17. riktigt äckligt inlägg och människosyn. kan inte vara lätt att vara så kränkt.

 18. Trodde faktiskt inte du var så lost………vita kränkta män har aldrig varit så talande

 19. Vi gillar olika! Förutom de där…

 20. Jonas, Fortsätt trampa folk på tårna och dess egon där så fortsätter jag med detsamma här. Keep up the good work!!

 21. Vad annat hade du väntat dig i lilla landet falukorv?

 22. Hej Jonas! Jag bor i Norge och detta är ett praktexempel på hur man i norge menar att människor bör äta. Jag jobbar som personlig tränare och har en jävla utmaning när det kommer till kostrådgivning. Detta är en raklamfilm från matbutiken Meny.. http://www.facebook.com/photo.php?v=10151333273822633&set=vb.156437347632&type=2&theater. Vad tycker du om den? Ses 7 mars i Göteborg! / Maria

 23. Det är alltså på detta sätt generellt alla resonerar här, och jag exploderar snart haha! /maria

 24. Grymt bra, håller med in i minsta detalj!

 25. 😀 mycket bra lista 😀

 26. ”Yttrandefriheten gäller alla. Ja, naturligtvis inte för vita, medelålders och heterosexuella män. Men för alla andra!”

  Någon här har inte läst grundlagen.

  Eller för den delen någonsin haft någon kontakt med omvärlden?

  Förtrytelse och självömkan är itne bra affekt.

  ”Alla ska få bli Lucia.”

  Ja det är klart. Tror du Lucia är någon slags viktig tradition som skänker ”trygghet” och ”stabilitet” men bara så länge saker och ting ser ut på sätt som ”verlighetens folk” är bekväma med? Du uppfann inte Lucia. du byggde inte Luciatraditionen. Svenskar som gillar känsroller har lika stor rätt till att bestämma över Luciatåg som svenskar som hatar de. Det här är ingen riksdagsfråga, så låt andra ha förändrade luciatåg om de vill.

  ”Vi ska tycka lika. Det kallas konsensus. Inga möten eller sammanträden får avslutas innan konsensus uppnås. Konsensus är lika med nirvana. Att inte tycka lika är otrevligt. Att inte tycka lika är obehagligt. Att inte tycka lika är bråkigt. Bråkiga människor är inte bra. De ska stenas.”

  Säger den som börjar göra sura miner över att alla lucior i Sverige inte har vagina! Du vill ju också ha konsensus när det passar dig!

  Otroligt att en så vältränad och frisk män kan ha sådant hävdelsebehov. Lev gott, och kom ihåg att be om ursäkt om något av dina roliga skämt om bögar, transor, invandrare, vita svenskar etc. råkar såra någon inom hörhåll – de har rätt att ha känslor, du har rätt att yttra dig.

  • Det är väl just därför att jag är ”frisk och vältränad” som du också tycker att jag har mindre rätt att uttrycka mig. Eller kanske att jag borde ha ett mindre behov av det?
   Lucia-metaforen är just en metafor, men det förstod ju inte du.
   Och sedan när kallade du någon annans rätt att uttrycka sig för självhävdelsebehov? Vilken liten människa du är…

 27. Som anställd på ett Universitet riskerar jag att stenas om jag skulle klicka på ”gilla”. Det som är skrämmande är hur alla grupper eller nya vindar närmast blir lika obehagliga som de tidigare dåliga grupperna/vindarna. Det blir alltid en häxjakt oavsett vi driver en god eller en ond linje. Utan att lyfta ut några av dina exempel, så kan jag säga, att jag inte skulle våga skriva eller säga en del av de ord och uttryck du använder. Det lustiga (om det nu är lustigt) så skrev jag om samma/liknande tema i min senaste krönika (kör söndagskrönikor i min blogg). Idag är det svårt att vara människa. Idag presumeras alla dina yttranden vara till din nackdel. Jag tycker att mycket har blivit till det bättre, men jag har svårt med drevet. Flera åsikter och frågor drivs idag med närmast besatthet. Jag längtar efter att få använda min yttrandefrihet, men det går inte under nuvarande förhållanden. Gör det ni som kan. Jag kommer att vara anonym. Det kanske inte går och då skrev jag i det tomma, men det skiljer sig inte från min vardag. Kämpa och le

 28. Ibland blir man lite kär i dig! Klockrent inlägg!!

 29. […] skrev inlägget om ”PK-Sveriges 10 budord” med glimten i ögat. Inte utan uppriktighet, men med en hel del humor. Vilket säger sig självt, […]

 30. Angående kalla den vad du vill boll så är ju kaffe en betydande ingrediens i dom. Så eftersom man inte får kalla den för negerboll så kör jag uteslutande på kaffe(r)boll en reaktionär kaffeboll helt enkelt 😉

 31. Härligt! Jag sitter och skrattar högt framför datorn 🙂 Mitt i prick!

 32. Du är fan bäst

 33. Fantastiskt träffande och otäckt träffsäkert. Bäva månde PK-Sverige

 34. Klockrent.
  Som invandrare ”får”jag säga saker som en infödd inte vågar- märkligt. Som sagt din analys är kul o bra!
  P.S Måste bara fråga: eftersom du inte tar åt dig av negativ kritik antar jag att du ej heller gör det av positiv sådan:)

 35. Som reklamman o skribent både traditionellt och på trycksaker så är det faktiskt vanskligt att skriva med sarkasm även om man har rätt till det. Man kan nästan säga vad som helst med humor, men att skriva är svårare. Mimik, ögonrörelser, gester, tonfall mm försvinner och man kan räkna med missförstånd. Själv har jag tvingat mig till att vara mer neutral pga av att man kanske sänder ut vibbar som inte var meningen. Bara ett gott råd, inte ett dugg roligt.

 36. Om det inte vore för att det finns människor som behandlas illa just därför att de tillhör någon av de grupper du nämner vore det väl inte så farligt att skoja om dem. Jag tycker faktiskt inte att man ska uttala sig om huruvida det är ok att göra det eller inte om man inte tillhör någon av dessa grupper. Du skriver ju själv dina budord utifrån din position (normgruppen mao). Jag ser ditt inlägg som ett kved från en representant för en grupp som i allt större utsträckning blir ifrågasatt för det sätt som den tar sig rätten att bestämma att det är skoj att skoja om någon annans grupp karaktäristik eller vad det nu kan vara.

  I den bästa av världar kunde vi skoja om allt, men så länge vi inte också behandlar alla jämställt så får man förvänta sig att människor tar illa upp.

  • Men det kanske inte ens handlar om att skoja, utan bara om att diskutera och debattera sakfrågor, utan att behöva ta hänsyn till eventuell ”diskrimineringsfaktor”.

  • jag tillhör en av de där grupperna och jag tycker Jonas inlägg var jättebra och helt rätt. vad jag däremot blir kränkt av är alla dessa människor som eftersom de innerst inne tycker vi är svaga, inte tycker det är okej att skoja eller säga något negativt om oss. jag tycker du borde försöka andra din inställning för den är inte trevlig alls.

 37. UTan tvekan det bästa inlägget jag någonsin läst, av någon, någonstans!

 38. […] Som sagt, punkt nummer åtta ser jag som den viktigaste. Appropå budord så skrev Colting sjukt bra om PK Sverige… […]

 39. Punkt 8. ….fast s.k. ”Damboxning” är lite bättre ock finare!

  p.s. använd punkt 1 för förståelsen av ovanstående. d.s.

 40. Stor humor när punkterna bekräftas av kommentar efter kommentar efter kommentar… 🙂

 41. Ta en titt på komikern Lisa Lampanelli, tror ni hennes humor hade funkat i Sverige? Hur som helst är det fantastiskt roligt. Bra lista Jonas.

 42. Suverän lista!
  Sverige – de kränktas land…

 43. Underbart, Jonas! Sitter och skrattar för mig själv. 🙂

 44. N-ordet känns passé. Annars var det en rolig lista.

 45. Klockrent!

  Ang 5. Diplomatisk immunitet har också barn och imbecilla (PK?).
  Anders Timell kanske hör hemma i någon av dessa grupper? 🙂

 46. Innan man blir fruktansvärt kränkt av Jonas inlägg här skall man inte glömma att man faktiskt blir varnad tidigt. Det är en ”barnförbjuden blogg”. 🙂

 47. Nisse i Hökarängen

  PK-Sverige = Ett samhälle för ”dummies” 😀

 48. PK-Sveriges tio budord och ”kalla det vad du vill boll” åkte direkt upp på kylskåpet. Kuslig träffsäkerhet i din lista. Jag har aldrig varit inne på din blogg tidigare, men nu kommer den definitivt att bli en favorit. Den här listan måste absolut spridas 😀

 49. Anonym i Kostym

  Angående #8: Föreslår att du gör en uppskattning över hur mycket fotbollen kostar och varför klubbarna aldrig lyckas få ordning på sina medlemmar.

  Att dressyrsporten skulle göra sig märkvärdig är helt fel. Den är s.a.s. medveten om att den är elitistisk och udda och håller sig därför på sin kant. Det största ridsportsevenemanget i Stockholm hitintills var Ryttar-VM 1990. Och då höll man sig på Djurgården. Jämför med fotbollen som knappt kan ha en match i Divison 3 utan att det måste utlysas undantagstillstånd.

 50. Uttrycket som jag sökte på, ”det får man väl inte säga i PK- Sverige” är å andra sidan lika typiskt svenskt som de företeelser du retar dig på i ”PK- Sverige”. Jag är inte först med att driva med detta uttryck och inte heller sist hoppas jag.
  Men det ÄR komiskt med alla som använder detta uttryck slentrianmässigt när de vill få ”allmänhetens stöd” för sina åsikter.

 51. Lite sent, kanske, men detta var någonting av det bästa jag läst på väldigt, väldigt länge!

 52. Peter Johansson

  Klockrent – mycket roligare än alla inlägg och kost och träning faktiskt! (De är också bra, fortsätt med dem)

  I vår västerländska godhetens iver att neutralisera ALLA felaktiga åsikter så är snart inga åsikter kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s