Varför man ska gå på min ”Nakna Hälsan”-föreläsning!

Jag får många trevliga och upplyftande mail ifrån deltagare på mina föreläsningar, eller ifrån de som läst något som jag skrivit!

Ibland  delar jag, med avsändarens tillstånd, med mig av dem här på bloggen. Inte så mycket för att skryta om mig själv (även om jag blir väldigt glad av att ha berört någon), utan snarare för att visa att det enda som ibland krävs för att åstadkomma en betydelsefull förändring, är någon annans ord!

Vi äger alla den gränslösa förmågan. Och vi är alla perfekta. Det enda som kan behövas är att någon påminner oss om att vi ska använda den förmågan och göra det bästa av det som vi har.

Det här mailet fick jag av en tjej som lyssnade på mig i höstas;

”Hej Jonas 
Jag vill börja att berätta att jag var på din föreläsning ”nakna hälsan” i Örebro i slutet av november utan att berätta massor om mig själv så är jag givetvis intresserad av just hälsan, träning har tränat crossfit och gym, löpt i perioder .. hur som helst kan jag verkligen erkänna att jag har levt i en minddre bubbla eller i en illusion av vad hälsa, och hälsosam träning innebär… Ta exempelvis CF. Där många med mig har tränat flera pass i veckan hård intensiv intervall träning mixat med tung styrka och för lite återhämtning till följd av fokus på prestera mer.. hur som helst… 

Efter jag var på din föreläsning, blev jag nyfiken, nyfiken att testa nytt tänka själv, lyssna på kroppen (verkligen lyssna) och känna tänka själv vad min kropp vill och behöver.. vilket har inneburit att jag har utan att jag planerat eller bestämt mig .. bara ändrat o hela min träningsrutin, mitt tänk och kost… i höstas var det en omöjlighet att löpa 8-10 km utan må skit o vara slutkörd? moffade faktiskt mängder av musli, bröd aldrig tillfredsställd.. och skämdes när ja åt fet mat i mängd.

IDAG springer jag med tassande trippande steg 12-15 km, tränar några styrke pass med basövningar utan att det bekommer mig, jag känner mig stark i kroppen inga energidippar att tala om heller. Det Känns för jäkla bra och jag vågar påstå att det är första gången som det råder en balans gång mellan knopp o kropp, hälsa /prestation.  och för första gången i mitt liv har jag anmält mig till en löptävling!

Det var den bästa inspirationskvällen jag har varit med om och jag ville bara att du skulle få höra att du påverkar och det med råge! ”

5 reaktioner på ”Varför man ska gå på min ”Nakna Hälsan”-föreläsning!

 1. Jag har nyss läst ut din bok Jag vill ju bara se snygg ut naken! och jag gillar det du skriver, ärligt och rakt. Du har en skön inställning som gör mig mer inspirerad till både triatlon och att klara en halvmara som är min senaste idé. Från att ha hatat att springa till förra sommaren börja jogga så har min knopp och kropp blivit helt galen som bara vill längre och längre. 🙂
  Din bok gjorde den bara mer galen. 🙂

 2. Vi som läst dina böcker, följt din blogg och som annars också sätter sig in i ämnet kost, hälsa och träning. Vad skulle vi få lära oss?

 3. Ser fram emot din föreläsning imorgon!
  /J.

 4. Härlig feedback, jag gillar särskilt det du skriver före tjejens brev

  ”Vi äger alla den gränslösa förmågan. Och vi är alla perfekta. Det enda som kan behövas är att någon påminner oss om att vi ska använda den förmågan och göra det bästa av det som vi har.”

  Annars är ofta utgångspunkten att vi kan om vi vill, om vi försakar, om vi späker oss, om vi… en rad villkor. Bra att du väljer att lyfta fram det här. Jag började själv med triathlon 2010 och gjorde mitt första IronMan samma år. Det inte som jag tänkt. Hjärtat ville mer än vad kroppen förmådde. Men idag känner jag mig starkare än någonsin, jag kanske kommer i mål på snabbaste tiden, men på min snabbaste tid och det är jag otroligt stolt över. Fortsätt träna och blogga. Det är bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s