Tävlingspremiär 2013!

Jag älskar att simma i havet och jag älskar att tävla i simning. Jag är dock ingen vidare elegant bassängsimmare utan egentligen helt anpassad till den kravprofil som öppet vatten ställer; vågor, surf, navigering och så vidare. Och jag skulle slå mig själv hårt om jag missade ett tävlingstillfälle i öppet vatten!

Därför var det så passande att Fort Lauderdale Rough Water Swim avgjordes igår morse, samma dag som vår semester avslutades med förväntad flygresa hem på eftermiddagen (mer om det sedan!)

FLRWS är en mile i havet, längs stranden, med utgångspunkt från den legendariska simanläggningen Swimming Hall of Fame. Mängder av amerikanska college- och universitetslag är i södra Florida och tränar under helgerna, liksom utländska simklubbar.

 

 

Alla de här bassängsimmarna är med i den här tävlingen, mer eller mindre motvilligt:) Och bara för att man är en duktig bassängsimmare så innebär inte det att man per automatik också är en duktig öv-simmare.

Collegesimmarna startade i två vågor före åldersklasserna 10-25 och 25+, och det är var lustigt att se hur ovana de var att snabbt ta sig ut i havet och manövrera vågor och en långgrund start.

Eftersom jag körde i den sista vågen, och ingen resultatlista ännu publicerats, så är det en aning oklart om hur jag placerade mig. Men jag fick en snabb start i alla fall:)

Jag simmade om en massa simmare i vågorna framför mig och jag fick en jättekick av att köra motorn på max en stund!

Mina lats värkte efter loppet och det är alltid ett gott tecken på att man simmat så hårt man förmår.

Tack till den svenska ”hejaklacken” i form av Swen Gunnarsson (och tack för bilderna!) med familj som läst att jag skulle deltaga, och kom ned till stranden för att säga hej! Twitter är verkligen ett underbart verktyg:)

 

 

Dessvärre gick inte resten av dagen lika bra. Lufthansas flight 463 satt i fyra timmar på startbanan med diffusa motorproblem och till slut kom beskedet att flighten ställdes in. Därefter följde ett pandemonium av hotellbokningar, koleriska utbrott, baggageångest och hårt jobbande deodoranter.

Jag är alltså fortfarande kvar i Miami och mina närmaste framtidsutsikter är höljda i dunkel.

 

 

11 reaktioner på ”Tävlingspremiär 2013!

 1. Öppet hav är verkligen så mycket roligare än bassängsim. Håller verkligen med dig på den punkten Jonas.

 2. Skippa smileysarna. Annars kul att du varierar mellan lättlästa och tunga texter!

  • De tiderna för vår åldersklass stämmer inte; de är tre minuter för långsamma. Våra chip har markerats för startgruppen tidigare.
   Det finns inte en chans på miljonen att jag skulle bli ifrånsimmad av NÅGON simmare i världen med fem minuter på en mile i öppet vatten, en mindre av ngn random collegesimmare.

 3. Du fick stryk av en 48-åring och en tjej, men höll undan för bäste ålderspensionär med ett par minuter. http://www.ishof.org/pdf/roughwater13.pdf
  (Själv skulle jag ha varit glad om jag klarade halvtimmen…)

  • Garanterat fel på chiptidtagningen när vi startade 9 min efter första grupp o bara skulle startat 6 min efter. Som sagt, att jag skulle varit 5 min efter vinnaren är bara löjligt, finns inte på världskartan.

 4. Håller med henke:). Gött o se en rosa puppy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s