Jag vägrade vaccination! Och jag hade rätt. Givetvis.

Under hösten 2009 skrev jag i Borås Tidning en krönika med titeln ”Därför vägrar jag att vaccinera mig!” Krönikan skrevs när haussen var som mest intensiv kring svininfluensan. Haussen, eller snarare påtryckningarna att vaccinera sig, var lika intensiv. ALLA borde och skulle vaccinera sig! Det var den konsensusrådande sanningen i det politiskt korrekta åsiktsklimatet som regerar Sverige. Om man inte vaccinerade sig var man inte bara dum, man var dessutom illojal och osolidarisk.

Min krönika väckte mycket ont blod! Vem var jag att ifrågasätta DUKTIGA och UTBILDADE läkare och ”experter” som förstod det här långt bättre än jag?

Men självklart hade jag rätt. Vi kan nämligen alla eftermälet. Svininfluensan var bara en mild vindpust. En chimär. Bieffekterna av vaccinet har däremot nått stormstyrka! Ingen är nöjd idag (se nedan). Ingen är nöjd, förutom de läkemedelsföretag som tjänade miljarder på samhällets irrationella rädsla. En rädsla som förstärktes av den svenska trygghetsnarkomanin och ”för-säkerhets-skull-tänket”.

Idag kan vi läsa i media om hur uppemot 700 ungdomar har insjuknat i den obotliga sjukdomen narkolepsi!

Vi kan samtidigt läsa om hur ansvariga tjänstemän uppträder ryggradslöst och undfallande. Göran Stiernstedt  är chef för vård och omsorg vid Sveriges Kommuner och Landsting. Han var en av de centrala experterna under massvaccinationen mot svininfluensan 2009.

Idag uttalar han sig med ånger och har dessutom mage att erkänna att han ”internt” uttryckte tvivel över massvaccinationerna.

Vilken ståndlöshet! Vilken impotens! Vilken makalöst patetisk nivå av kastrerad integritet! Vart fanns det offentliga ifrågasättandet? Vart fanns omsorgen om den befolkning som han var satt att betjäna?

Vart är alla tvärsäkra experter nu? Vart är alla självgoda och grötmyndiga hejaklacksmänniskor idag?

Jo, det ska jag berätta för er. De är alla de som idag bland annat anklagar föräldrar som tror  på LCHF, för barnmisshandel. Att INTE ge barnen godis kan väl aldrig vara sunt? De är alla de som står i skyttegravarna, och angriper de som tar kampen på barrikaderna! De som står på barrikaderna för bättre mat och naturliga råvaror. De är alla de som tycker vi andra ska skärpa oss och börja följa Livsmedelsverkets kostråd! SLV är våra vänner. SLV kan allt. De är ju experter! Vem tror ni att ni är, ni som ifrågasätter saker?

Det är alla de som står på maktens sida mot individen. Det är de som slickar uppåt och sparkar nedåt. Det är de som tittar åt vilket håll vinden blåser för att veta vilken åsikt som är riktig. Det är de som har valt att sluta tänka själva och istället har överlåtit sitt liv och sina beslut till de ”som vet bättre”. Det är alla de som tycker att det värsta som finns är andra människor som tycker annorlunda. Eller bara människor som tycker något. Överhuvudtaget.

Min krönika ifrån 2009 nedan:

”Det finns två frågor som är synnerligt aktuella och därtill anknutna till varandra.

Den ena frågan är vart den förväntade epidemin av svininfluensa tog vägen. Den andra frågan är om vår hälsa och livsstil är vår personliga ensak, eller om samhället kan kräva hälsopreventiva insatser av medborgarna.

 Svininfluensan först, denna massmedialt haussade företeelse förväntades ju svepa in över landet, och det ena pandemiska skräckscenariot efter det andra målades upp. Kvällstidningarna gjorde sitt bästa för att underblåsa rädslan och redan i somras tubbades den svenska allmänheten att tro att den enda garantin mot en nästintill garanterad smitta med dödliga risker var och är att vaccinera sig.

Månader har nu gått och massvaccinering är ännu inte inledd men ändå verkar inte influensan ha drabbat oss i någon nämnvärd utsträckning. Vart tog den vägen? Är den försenad? Har den samlade nationens försök att dränka oss själva i alkogel gjort oss immuna? Eller är det helt enkelt så att vi än en gång låtit vår kollektiva rädsla eskalera till en masshysteri som överskuggar vårt sunda förnuft?

För egen del så tänker jag absolut inte att vaccinera mig! Jag tänker dessutom uppmana alla som vill lyssna, att gör detsamma. Och som skäl har jag flera tunga argument:

-det finns inga garantier att det framställda vaccinet verkligen ger ett konkret skydd mot just den här influensaviruset. Det är snarare som att skjuta mygg med hagelbössa.

-de potentiella biverkningarna av influensavaccin är för allvarliga. Det är inte alls ovanligt att man faktiskt får en släng av influensan genom vaccineringen. Man får alltså acceptera att man blir ”lite” sjuk i hopp om att man skyddar sig emot att bli ”mycket” sjuk… Jag föredrar att inte bli sjuk alls, tack så mycket!

-den här influensan har framställts som farligare än tidigare års influensor och det är inte sant. Sanningen är att statistiken visar att dödligheten till och med är lägre än vid ”vanliga” influensor.

-att ta en medicin i förebyggande syfte känns som en väldigt osund åtgärd. Mycket tyder på att det moderna samhällets övertro på, och masskonsumtion av, mediciner, försämrar människans immunsystem och skapar resistenta bakterier och virus.

Naturligtvis finns det mycket goda skäl för gamla personer eller andra som kan anses vara en riskgrupp att vaccinera sig och det bör vara upp till var och en i konsultation med sin läkare att bedöma om så är fallet.

Och det för mig osökt in på nästa fråga och det är om samhället kan kräva av oss att vi ska vaccinera oss i solidaritetens namn. Påtryckningarna och opinionen om att så är fallet är nämligen starka, för att i vissa fall övergå i rena krav. Vi kunde i BT tidigare i veckan läsa hur de anställda i Marks kommun mer eller mindre tvingas att vaccinera sig om de inte vill bli omplacerade.

Ett sådant förhållningssätt känns helt absurt, integritetskränkande och otidsenligt. Det har påtagliga har övertoner av förmynderi och en storebrorsmentaliet á la George Orwell..

Vad är nästa steg i den samhälleliga solidaritetens namn? Ska vi inte samtidigt börja sätta press på rökare, överviktiga, godisgrisar, missbrukare, utbrända och kroniskt sjuka? Bör vi inte helt enkelt få dem att skärpa till sig och sluta ligga samhället och sjukvården till last?! Men är det verkligen ett sådant samhälle vi vill ha….?

Det ihåliga solidaritetsargumentet äcklar mig av flera andra skäl, då innebörden av det självgoda bröstklappandet är att Sverige genom sitt avtal med läkemedelstillverkaren Glaxo Smith Kline, har förtur på upp till 18 miljoner doser influensavaccin. Och för att citera läkemedelsjournalisten Bo Zackrisson i dennes debattartikel i Svenska Dagbladet med titeln ”Hemligt avtal styr vaccineringen”, så säger han att; ”Det är en solidaritet för de redan rika, eftersom avtalet har gett oss rätt till förtur. Det innebär också att människor i fattigare länder blir utan vaccin.”

Avtalet visar att Sverige till och med är förpliktigade att köpa mellan 9 och 18 miljoner doser. Förpliktigade! Till en enorm kostnad. För en medicinskt sett relativ lindrig influensa…

Och därav den statliga och offentliga påtryckningen för massvaccinering. För när mamma ändå har lagat så mycket mat så måste vi alla hjälpa till att försöka äta upp den så att inget går till spillo…”

61 reaktioner på ”Jag vägrade vaccination! Och jag hade rätt. Givetvis.

 1. Om man inte vill bli sjukare ska man undvika alla vacciner och även alla läkemedel. De uppfattas av kroppen som gift men det är väl därför sjukvården vill att man ska ta dem så att man blir sjukare, de tjänar ju inga pengar på friska människor. T.ex huvudvärk är ingen sjukdom utan bara symptom på att något är fel i kroppen, tar man huvudvärkstablett så är det ungefär som att om oljetryckslampan skulle lysa i bilen så tejpar man för lampan istället för att fixa det egentliga problemet.

  • Skämtare där!
   Hur många tror du hade dött om vi inte vaccinerat mot polia, difteri, kikhosta etc.
   Är du överhuvudtaget insatt i ämnet eller bara arg?

   • Nu vet jag inte vilket av det han skriver du menar, men även om jag inte håller med om första meningen så innebär ju resten att han är betydligt mer insatt i medicin än de som förespråkade att utsätta miljoner barn för farliga doser skvalen för att motverka en ofarlig snuva.

    Huvudvärk beror på något, i ungefär 90% av fallen är det stress eller vätskebrist. Innan man trycker i sig onyttiga kemikalier som slår ut kroppsfunktioner så borde man kanske försöka rätta till det som orsakar huvudvärken? Visst tar jag ibland en tablett, om jag t.ex. måste jobba och därför inte kan lägga mig och ta igen mig, men jag tar det aldrig som lösning på värken. Samma sak med hosta, man hostar för att få upp slem men tar en medecin som bedövar och därmed berövar en hostreflexen, vad händer då? Slemet blir kvar i lungorna och hostan kommer hålla på längre,
    osv osv

 2. Tja. Tihi. Roligt skrivet. Berätta gärna lite om Sveriges massvacciationsprogram på Barnavårdscentralen där vi har utrotat mässling, röda hund och det gravt handikappande polioviruset samt stelkramp, difteri och epiglottit som är direkt livsfarligt. Eller påsjukan som gör män sterila om dom får den i vuxen ålder eller smittkoppor som skördade hur många dödsfall som helst men som nu är helt utrotad pga massvaccinationen. Detta är massvaccination av tyngsta sort som fortgår år efter år i Sverige. Kasst eller? Det är lätt & vara efterklok när an har facit i hand. Så kontentan blir, Go Vaccination Go!
  Med vänlig hälsning, Dr Patrik. Oh yeah.

  • Du tycker alltså att det var bra att på helt orimliga grunder skrämma upp en befolkning för en förkylning? Skrämma och hota!
   Du är dessutom helt ute o seglar med dina jämförelser. Jag är inte emot vaccination, per definition. MJ heter en läsare som kommenterat mitt inlägg o formulerar den stora skillnaden mellan pandemrix-vaccinet och s a s ”klassiska” vaccinationer. Läs det och lär dig något.
   Har vaccination mot påssjukan eller polio resulterat i närmast epidemiska biverkningar? Nä, precis!

  • Återigen den här kompletta dumheten att blanda ihop pandemrix-motstånd med allmänt vaccinationsmotstånd.
   Vaccin är helt jävla utmärkt. Bara upptäckten visar ju vilken naturlig kur det är. Vaccin kommer av vacca som betyder ko. Mjölkerskor i England fick inte smittkoppor. Detta berodde på att korna hade smittkoppsvirus men de blev inte sjuka. Mjölkerskorna utsattes alltså för försvagade smittkoppsvirus så att deras immunförsvar lärde sig att hantera dem och de blev därför inte sjuka när de utsattes för starka virus. De här mjölkerskorna injicerade aldrig något skvalen i kroppen och fick inte narkolepsi eller andra autoimmuna sjukdomar av att umgås med korna. (Det fanns vaccin även tidigare men då visste man inte varför det fungerade att t.ex. smittas av en död (där virusen var försvagade))

   Pandemrix (och andra vaccin med farliga doser av skvalen) är däremot ett gift och inte utmärkt på något sätt.

   En ytterligare sak är ju det att precis som du räknar upp så är det farliga sjukdomar som man massvaccinerar mot. Det är fan ingen snuva som svininfluensan.

  • Det är direkt skrämmande att du har läkarlicens. Jag har en vän vars farbror är en av forskarna som var med och framtog själva viruset, svininfluensan. Han rekommenderade till min vän att under inga omständigheter vaccinera varken sig själv och i synnerhet inte sina barn då själva viruset inte är farligt utan det man hela tiden var ute efter var att sälja så mycket vaccinationer som möjligt. Åter igen, det är skrämmande att du är läkare. Det är raljerande likt ditt som gör att jag aldrig uppsöker sjukhus. Hur sjuk jag än må vara.

 3. Håller med till 100%. Var också en av dem som vägrade vaccinering och rekommenderade att man istället såg till att ha ett fullgott immunsystem istället (genom tex näringsrik mat och se till att inte ha brist på vitaminer och mineraler, ganska basic). Jag kommer ihåg de hätska diskussioner i en del forum, med tvärsäkra uttalanden om att lita på SMI och att man inte var solidarisk om man inte tog sprutan. Så här skrev en användare på jogg.se i november 2009:

  ”Det är fantastiskt att vi har möjligheten att vaccinera en hel befolkning och det är varken barockt eller suspekt att moralisera och skuldbelägga de som struntar i sina medmänniskor – bara naturligt. I alla fall för mig.”

  Bland det mest skrämmande jag läst.

  • Att vara immun innebär inte att du har ätit rätt mat. Det innebär att du har IgG riktat mot immunoglobuliner.
   Det finns intressant litteratur att läsa om du är intresserad

   • Och du tror inte att det finns ett samband? Har du inte den ringaste aning om salutogena filosofier, och vad som skapar hälsa.
    Att påstå att maten INTE spelar en enorm roll, är ju dock en typisk läkaråsikt.

 4. Var också en av de få som vägrade att ta vaccinet, jävlar vilket liv det blev. Hur media lyckades pumpa denna vaccinbubbla är imponerande, fick de betalt av läkemedelsbolagen? Läkemedelsbolagen som producerade dessa vaccin drog in några miljarder på bubblan.

  Staten använde ”våra” skattepengar till att köpa in värdelösa samt extremt farliga vaccin från privata företag. De köpte vaccin så att det skulle räcka åt alla, även de som inte ville ta det, alla skulle med! Överskottet skickades till fattiga barn på andra sidan jorden.

  Resultatet: 700 ungdomar har insjuknat i den obotliga sjukdomen narkolepi!

  Väl spenderade pengar 😀

  Kommer staten utreda sig själv, inte speciellt troligt….

 5. Tack för ett bra inlägg! Det smärtar mig enormt att jag lät vaccinera mina barn (en dos) -även fast all magkänsla talade emot! Jag tillät mig bli uppskrämd av media och alla experter som å det starkaste hävdade att man riskerade att se sina barn dö i lunginflammation om man inte lät dem vaccineras.
  Jag har totalt tappat förtroendet och kommer inte ta några fler vaccin, oavsett vad de självutnämnda experterna säger. Snart kommer resultaten av massvaccineringen av unga flickor, där man skräms genom att hävda att unga flickor inte ska drabbas av livmoderhalscancer om de bara sprutar in vaccinet Gardasil.

  Intressant gällande svininfluensan var att den första patient dom skrevs in på Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg, då svårt sjuk i Svininfluensan- hade grav brist på D-vitamin. Hon klädde sig vanligtvis i slöjor och fick därav minimalt med sol.
  Ett klart mycket effektivare sätt att skydda som mot diverse influensor (och bra mycket säkrare ur biverkningssynpunkt) är helt enkelt att äta D-vitamin som tillskott.

  • Angående Gardasil och andra vacciner mot livmoderhalscancer kan de tyvärr invagga tjejer/kvinnor i falsk trygghet, vilket kan leda till att de inte skyddar sig ordentligt eller inte går på cellprovtagning. Jag har för mig att vaccinerna täcker ca 4 sorter/stammar av viruset HPV men det finns över 50 och man vet inte säkert vilka och hur många de är som orsakar cellförändringar. Jag har även för mig att det inte finns tillräcklig forskning som visar att de vaccinerna har den effekt de förväntas ha ens. Ännu ett vaccin man inte vet effekterna av men uppmanar unga flickor låta sig injiceras av, via skolhälsovård bl a. Vilka tjänar mest på detta hur resultatet än blir? Vaccintillverkarna!

 6. Inte att förglömma är att kritikerna också särskilt framförde att skvalenet i vaccinet kunde orsaka autoimmuna sjukdomar och att andra vaccin med höga halter skavlen hade resulterat i att folk som tog dem fick autoimmuna sjukdomar (t.ex. antraxvaccinet som soldater i gulfkriget fick, de som fick de första satserna med höga skvalenhalter fick autoimmuna sjukdomar och de som fick de senaste satserna med låg halter av skvalen fick inte det, samma sak verkar stämma med pandemrix de första satserna har gett mer biverkningar än de senare), särskilt narkolepsi nämndes.

  Om man (eller när man) letar efter andra autoimmuna sjukdomar hos de vaccinerade kommer man finna att även de har ökat. Psoriasis och giftstruma t.ex. ALLA som var ens bara lite intresserade av vaccin eller medicin visste detta.

  Men vaccinförespråkarna valde att klumpa ihop pandemrixkritikerna med vaccinkritiker i allmänhet. Men riktiga vaccin fungerar inte som pandemrix gjorde. Riktiga vaccin består av försvagade virusstammar som inte lyckas göra den vaccinerade sjuk men som lär immunsystemet att bekämpa viruset. Pandemrix bestod av vanligt virus, kvicksilver för att försvaga viruset och skvalen för att chocka igång immunförsvaret. När immunförsvaret chockas igång kan det ibland ”gå i baklås” och angripa den egna organismen vilket orsakar autoimmuna sjukdomar.

  Det andra är ju det här med farligheten. Under hela hysterin så hävdade hysterikerna att man inte visste hur farlig svininfluensan var. Men det visste man visst för den hade ju redan dragit förbi hälften av världen utan att man hade vaccinerat. Genom att jämföra dödstalen i jämförbara länder (t.ex. Nya Zeeland) så kunde man räkna ut att statistiskt skulle omkring 10 personer dö i Sverige. Att jämföra med säsongsinfluensans årliga skörd på 1000-3000 döda. Inte ens i u-länder hade man sådana dödstal.

  Det var helt uppenbart att vaccinet var farligare än baconfebern. Men just uppenbarheten ger en annan fråga. Visst är de sakkunniga som lurade folk några att klandra, men hur ska man se på föräldrar som lät spruta in giftet i sina barn? Är man utan skuld för att ha låtit förgifta sina barn bara för att media och skruppelfria förståsigpåare påstod att det skulle vara bra? Informationen var ju trots allt bara ett klick bort. Innan jag låter någon spruta in något i mina barn så tar jag reda på vad det är för något, något jag uppfattar som en plikt för mig som förälder.

  • Tack för det väldigt välformulerade svaret!

  • Mycket bra skrivet MJ! Den psykologiska faktorn, dvs att svenskarna i så hög grad litade på staten och Smittskyddsinstitutet, är mycket intressant.

  • Jag gick på niten. Känner mig riktigt dum som så godtroget litade på ”våra experter”. Det är förmodligen bara empatilösa psykopater i toppskiktet som har nerver nog att förgifta halva svenska befolkningen. Förhoppningsvis har man inte blivit cynisk för sent. Länge leve kollektivismen! Eller hur var det nu…=S?

 7. Det heter narkolepsi. Inte narkolepi.

 8. Är en av dem som tvingades att vaccinera mig, var gravid och fick liksom aldrig frågan. Verkar tack och lov som att vi klarade oss ifrån komplikationer men bra känns det inte.

 9. Det är ju kuken också vad jag äcklas av självgodheten och ofelbarheten som vissa inlägg badar i. Att skuldbelägga föräldrar (som MJ gör) för att ”ha låtit förgifta sina barn” när (den uppenbart rätta) informationen bara fanns ett klick bort är elitistiskt och obehagligt å det grövsta. Du (MJ) förutsätter att alla människor har samma förutsättningar som du har (vad gäller språk, utbildning, m m) för att avgöra vilken av all information från alla olika experter, sakkunniga, triathleter m fl som är den riktiga. Om det är någon som ska klandras mer än någon annan så är det i så fall du som visste bortom allt tvivel att exakt det som nu skett skulle ske och ändå inte ägnade all din tid till att resa jorden runt och informera alla om det som borde varit så uppenbart för alla bara man hittade rätt hemsida.

  Och nej, jag lät inte heller vaccinera mina barn men jag klandrar fan inte dem som gjorde det.

  • Faktiskt var det ju tvärtom med just det här lurendrejeriet. Det var en större andel högutbildade och välbärgade som gav sina barn gift. Jag har såklart full förståelse för att grupper (eller snarare personer) som inte har förmåga eller vana att ta reda på saker själva inte heller gör det när det är masshysteri.

   I större delen av världen så var det ingen hysteri och det vara bara en mycket mycket liten del av världen som massvaccinerade. När massvaccineringen kom upp på bordet så hade ju den pandemiska snuvan redan dragit över större delen av världen.
   När massvaccineringen diskuterades på allvar så la jag många timmar på att skriva till media, jag skrev även till läkemedelsverket och nästan varenda pandemrix-förespråkande läkare som uttalade sig i media. Jag fick nästan inte ett enda svar och de svar jag fick var nedlåtande och förlöjligande. Efter att biverkningarna och snuvans ofarlighet blev kända så har jag skrivit till dem igen (särskilt de som har sagt ”ingen kunde ju veta”) och ingen har svarat. Jag blev faktiskt till och med bannad från VoF:s forum för att jag påpekade farorna med pandemrix. Jag var heller inte på något sätt ensam, vi var hundratals svenskar som agerade på samma sätt. Läkemedelsverket fick tusentals mail som påpekade att skvalen gav bland annat narkolepsi innan den första sprutan satt i det första barnet. (Ja mottagarna av dessa mail sitter idag och hävdar att ingen kunde veta).
   Så jag gjorde vad jag kunde och förhoppningsvis räddade jag iaf något barn.

   • Hur kan du veta detta när den största andelen forskning säger tvärtom?
    Vill du visa oss andra källorna eller hänvisa till artiklar så vore jag tacksam. Man vill ju lära sig något nytt varje dag.

   • Vilken forskning menar du och vad säger den tvärtom mot?

 10. Du får ursäkta mig Jonas, men nu är det nog dags att tänka efter lite! Hur vaccinationer fungerar, herd immunity etc. är jag övertygad om att du inte vet något om.
  Och eftersom du inte har rätt kunskap tycker jag det är fruktansvärt oansvarigt av dig att som offentlig profil skriva något såhär urbota korkat!

  Visst, svinsjukan blev ju mild men den kunde lika gärna dödat, just ja dödat! Tusentals.
  Hur tror du vi inom vården tänker, vi som forskar, tar reda på hur det egentligen fungerar. Tror du att vi gör det för att vi är en ond konspiratorisk organisation. Vaccin och vetemjöl hand i hand mot det svenska folkets bästa?
  Tyvärr fick vaccinet följder, men det kan man väga mot de presumptiva risker en icke vaccination skulle fört med sig. De värderades som högre. Med facit i hand var det fel, men det kunde ingen veta då. Det mest ansvarsfulla värderades som vaccination, är det tänkbart att det inte endast var med ont uppsåt?

  Jag blir rädd. Rädd för att du inte tänker på hur dina ord påverkar människor, rädd för att du inte är intresserad av fakta. Du vill tydligen inte veta sanningen. Vad vill du egentligen?
  Du har tidigare svarat att du bara är en motivator, en inspiratör. Och det är du bevisligen mycket duktigt på. Men du motiverar, inspirerar och talar utan en solid faktagrund. Att vaccinera sig är en av de absolut bästa man kan göra för att öka sin överlevnad. Det kan vi bevisa!

  Du hänvisar till ”MS”. Du skriver att man kan lära sig något av inlägget. Vad kan man lära sig av det inlägget?
  Att chocka igång immunförsvaret och sedan skapa en autoimmun sjukdom, det är en lång kedja funktioner som man skall målrätta emot kroppen. Psoriasis är inte nödvändigtvis samma som thyroideatoxikos. Är det samma etiologi? Man kan inte sammanfatta den kunskapen som krävs för att uttala sig på en blogg. Det tar år av studier. Hur ställer du dig till det?

  Man kan ju också läsa ovan om att D-vitamin är bättre an vaccin. Är det så?
  Vaccinet mot livmoderhalscancer, hur fungerar det tycker du? Vet du hur det fungerar? Kan du rekommendera det. Antagligen kan du inte det. Antagligen vet du inte riktigt varför, du har troligtvis fel. Forskning tyder på det.

  Evidenstyngden av det innehåll du skriver presenterar här är tunn. Inte för att det är unikt men det finns ju kunskap. Skall vi inte utgå från den?

  Jag heter Björn Håkansson och jag är läkarstudent med specialintresse i vaccin.

  Ps. Det finns evidens på att röttkött ökar risken för coloncancer, har du ett par ord om det så skulle jag uppskatta dem.ds

 11. […] förresten Coltings inlägg om massvaccineringshysterien för tre år sedan. Han säger det bra. För mina barns skull är jag […]

 12. Om man läst på ordentligt istället för att lyssna på propaganda ser man att mässling, kikhosta, charlakansfeber och difteri var näst intill utrotade långt innan vaccinets inträde. Bara att kolla fakta.

  • Jaha, var får du det ifrån?

   • Googla på: Vacciner och sjukdomar, en undersökande rapport. Intressant läsning.

   • Googla på: Vacciner och sjukdomar, en undersökande rapport. Intressant läsning. Nej Scharlakansfeber har inget med vaccinationer att göra, men väl tidpunkten för tidigare nämnda sjukdomars drastiska minskning, vilket inte på något sätt kan tillskrivas vaccinering som kom först långt senare

  • Johanna Johansson

   Nja.. Inte precis scharlakansfeber va? Det har båda mina barn haft i år samt deras kusin, det är en autoimmum reaktion på första gången kroppen infekteras med streptokocker, nästa gång blir det halsfluss eller svinkoppor..

   • Googla på: Vacciner och sjukdomar, en undersökande rapport. Intressant läsning. Nej Scharlakansfeber har inget med vaccinationer att göra, men väl tidpunkten för tidigare nämnda sjukdomars drastiska minskning, vilket inte på något sätt kan tillskrivas vaccinering som kom först långt senare

 13. ”…grötmyndiga hejaklacksmänniskor idag?”

  Jösses att läsa dina blogginlägg är helt underbart och en sådan pondus som vågar stå för vad man tycker och tänker med råge. Det borde finnas flera personer som dig i denna ”trygghetnarkomani” landet. Är själv trött på alla folk som sträva efter trygghetens värld och litar blint på SLV och alla de experterna på diverse områden. Vaccinationen kostade enorma belopp till en virus som var snällare än säsonginfluensan och dylik.

  Jag erkänner jag tog en dos. Efter det så surfade jag på nätet och kollade lite på statistik och jämförde det med övriga data och insåg: Vad är detta? Är detta mildare än själva säsongsinfluensan?

  Sedan tog jag inget mera. Tänker då på alla de stackaren som fått biverkningar av detta. Ingen som fått kompensation för det? Eller vad hjälper kompensation när deras livskvalitet försämras avsevärd, för att inte säga dött av det…

  Fortsätt hålla denna stilen Jonas! För du är en hjälte för oss alla som tro på sunt förnuft och vill att SLV skall jämnas med marken 🙂

 14. Och dom som nu skriker sig hesa över LCHF och barnmisshandel har precis lika fel som när de hetsade sina medmänniskor att vaccinera sig. Tur att sanningen alltid kommer fram..tyvärr för sent för alla de som nu drabbats av livslång sjukdom pga vaccinet.

 15. […] var ren utpressning som i stora delar skedde i en diskussion där den som inte vaccinerade sig själv riskerade att […]

 16. Squalene har dock visat sig vara tämligen ofarligt enligt nyare forskning vad jag kan se?

  Man kan ju börja läsa följande systematiska review skriven 2010.

  Eur J Intern Med. 2010 Apr;21(2):70-3. Epub 2009 Dec 29.
  Vaccination, squalene and anti-squalene antibodies: facts or fiction?
  Lippi G, Targher G, Franchini M.
  Source
  U.O. Diagnostica Ematochimica, Dipartimento di Patologia e Medicina di Laboratorio, Azienda Ospedaliero-Universitaria di Parma, Parma, Italy.

  Vidare nämns den i följande artikel som inte heller kan visa att det är så farligt som MJ menar

  Clin Vaccine Immunol. 2006 Sep;13(9):1010-3.
  Vaccines with the MF59 adjuvant do not stimulate antibody responses against squalene.
  Del Giudice G, Fragapane E, Bugarini R, Hora M, Henriksson T, Palla E, O’hagan D, Donnelly J, Rappuoli R, Podda A.
  Source
  Research Center, Novartis Vaccines, Via Fiorentina 1, 53100 Siena, Italy. giuseppe_del_giudice@chiron.com

  Var kan jag läsa vidare i ämnet med samma evidenstyngd?

  • Squalene har ju, I VERKLIGHETEN, visat sig orsaka narkolepsi hos 700 barn! Känns inte som din så kallade forskning är speciellt relevant.

   • …och det gör samma sak varenda gång man sprutar in det i försöksdjur och samma sak varenda gång man använder hastigt ihopklåpade vaccin.

  • Vems forskning åsyftar du, Björn? Läs exvis boken ”Vaccinationer, Risker och Skador” där även negativa studier presenteras. Man får en breddad syn på det här och det är väl bra?Vad gäller just skvalen så fanns där tidigare studier som varnade för just detta och kvicksilver är ju egentligen förbjudet i vårt land sedan 2009.
   Nu är ju propagandan för gardasil stor och inget talas om eventuella biverkningar, risker och hur mycket det egentligen skyddar. faktorer som man bör känna till före vaccination!

 17. Impotenta och ryggradslösa är just vad våra tjänstemän och ledare är. För att inte tala om media i detta själsligt sjuka land. Skulle vilja injicera kommunisttrion Helin, Mattson och Linderborg med några doser ren skvalen, som tack för deras ärliga insats. Fega kräk är vad det är. Hoppas de får stå till svars för sina förljugna propagandaartiklar inom en snar framtid.

 18. Jag var också en av dem som vägrade vaccinera mig. Det jag sa till alla människor var följande (halvt på skämt och halvt på fullt allvar): ”Vaccinet är viruset”.

 19. scharlakansfeber har inget med vaccination att göra – läs på själv

  i övrigt var jag en läkare som passivt bidrog och själv tog vaccinet samt gav det till mina barn – det är jag inte stolt över idag – det fanns dock kollegor bla en privat barnläkare i malmö som stod emot på ett mycket fins sätt – även i media

 20. Googla på: Vacciner och sjukdomar, en undersökande rapport. Intressant läsning. Nej Scharlakansfeber har inget med vaccinationer att göra, men väl tidpunkten för tidigare nämnda sjukdomars drastiska minskning, vilket inte på något sätt kan tillskrivas vaccinering som kom först långt senare

 21. Vad anser du om stelkramps vaccin?

  • So en akutåtgärd om exempelvis en hund bitit mig; ja.

   • Om en hund har bitit dig så har du ju iofs ingen som helst nytta av stelkrampsvaccin men det är väl aldrig fel med lite vaccin i onödan. Eller hur var det nu?
    Många här som gnäller om att folk måste vara pålästa innan de vaccinerar sig och kommer sen med helt grundlösa uttalanden.
    Lchf och d-vitamin må vara bra på många sätt men det är INTE ett skydd mot influensa. Förstår man inte detta bör man läsa på lite till.

 22. Finns hopp för er vaccinerade

  Gå till kilmaninstitutet, där finns det skickliga kinesiologer som kan få era kroppar att rensa ut alla otrevligheter som vaccinet medförde.

 23. Stelkramp ges direkt efter ett hund bett tex.Men ….hjälper ingenting vid det akuta tillfället. Stelkramp ges för framtida djurbett . Så varför ges stelkramp per automatik när man kommer in till akuten för se om sitt hund bett ??? Ja a det är rätt sjukt …..det oxå. Polio vaccinet orsakade fruktansvärt lidande när det började ges. Dessutom började man ge polio vaccin när polio
  epidemin var så gott som över. Bluff och bedrägeri alltihop.

 24. Akutåtgärd hund bitit mig ? Då hjälper icke en stelkramps spruta. Denna spruta är för om du blir biten i framtiden. J man tar sig för pannan över allt vad main stream förmedlar !!!

 25. Undra om alla ansvariga vaccinerade sig? Känner på mig att de inte gjorde det.

 26. ”Jag vägrade vaccination! Och jag hade rätt. Givetvis.”

  Jag utgår ifrån att din mening med inlägget är att få folk att tänka själv och ta reda på mer fakta i sånna här situationer. Fokus på problemet med masshysteri vid viktiga beslut, med detta som exempel, tror jag åstakommer betydligt mer än fokus på hur duktigt du själv var som hade rätt i just det här fallet.

 27. Alla vet allt, men inget vet något. Varför inte bara ta ansvar för sin egen livsstil utan att basunera ut det. Kör du LCHF, bra, gör det och håll käften. Följer du kostcirkeln, samma sak. Det finns nog flera olika sätt på vilka du kan leva ett sunt liv. Socker, ja, det kanske e helt kass? Men frukt har vi ätit länge och potatisen har räddat många liv. Den innehåller protein också, vilket har försvunnit lite i ekvationen. Kanske är det mängden och formen på sockret vi äter som borde ändras? Så tänker jag. Smör. Visst, det är nyttigt. Men smör kommer från mjölk (kor) och den mängden smör vi äter idag innebär att korna måste kalva och sedan ”luras” till extralång mjölkperiod medan de frossar på sojabönor från Brasilien (som vi skulle kunna äta direkt) och kalvarna avskiljs från sin mor (som undrar var kalven är) och hamnar på matbordet. Jag hävdar inte att kött är fel men om vi pratar om läkemedelsindustrin och pengar så kan vi ju prata köttindustrin, pengar och dieter (tex LCHF). De flesta studier till dags som stödjer fettrik kost är betalade av köttlobbyister (stora företag som säljer animaliska produkter: kött, ägg, mjölk, smör, mm). Detta betyder inte att den är onyttig för dig som individ, säkert inte, men dagens köttindustri skadar planeten genom enorma växthusgas-utsläpp, långa transporter av föda IFRÅN fattiga länder och djurmisshandel, och detta är säkerställda fakta. Och alla bor vi ju på samma planet. Jag tycker att vi bör tänka även på detta när vi väljer kost. Men vi är nog för egoistiska för det.

  Pandemin. Ville staten ge barn narkolepsi för att läkemedelsbolagen skulle tjäna pengar? Tror ni det? Eller var det WHO som rekommenderade vaccinering med basis av tidigare pandemier där förberedelserna var skrala, fågelinfluensan som exempel? Kan vi lära av det här? Hoppas det, speciellt med tanke på de som fick lida av följderna. Och kvasikunskaper om vaccination kan vi bespara oss. Barnmortaliteten i vissa delar av tredje världen är lik den vi hade här för endast 100 år sedan. Sanitet och vaccination har gjort enorm skillnad. Hur mycket? Det vet vi inte exakt men konspirationsteorier där ”experter” är onda människor som vill att stora företag ska tjäna pengar är en gammal klassdänga. Att slå an på den gamla strängen är det samma som att rösta på SD, enligt mig då… Jag tror att de flesta experter, när de verkligen är det, gör så gott de kan utifrån den information som finns. Om man själv försöker sätta sig i stolen runt bordet där beslutet skall tas så kanske man ändrar uppfattning om dessa ”hemska” experter som tänker på sitt eget bästa, eller är det vårt? Sen har vi ju politiken, där finns däremot en kraft som inte alltid agerar utifrån kunskap och logik, utan utifrån rädsla och ”least damage”-strategi. Ni kan tänka er vad som hade hänt OM många hade dött och man visste att det FANNS ett vaccin…, det var nog det scenariot som utspelade sig. Frågan man bör ställa sig nu är om vi inte bör ha en strategi för framtida liknande scenarior. Eller, du hittar nog någon annan att skylla på ändå…

  • Det här är ju bara ytterligare dumheter.
   Är all reklam konspirationer mot vår hälsa? Vill McDonalds att vi ska bli feta och sjuka? Är en viss tandkräm den enda som funkar?

   Läkemedelsföretaget tog hetsen om grissjukan som ett bra tillfälle att få sälja och då drev de på rädslan och gjorde reklam för sin skit, konstigare än så är det inte. Sen är folk dumma nog att trycka i sina barn skvalen, McDonaldsmat och en massa annat skräp som blivit poppis på grund av reklam. Det är ingen världskonspiration och syftet var inte att orsaka autoimmuna sjukdomar utan profit.

   ATT vaccinet skulle orsaka autoimmuna sjukdomar precis som ALLA andra vaccin med höga skvalenhalter var däremot inget som överraskade någon (särskilt inte läkemedelsföretaget som hade en särskild friskrivningsklausul för att slippa ansvar för autoimmuna sjukdomar på grund av vaccinet, och inte heller för läkemedelsverket som godkände den friskrivningen) med den minsta kunskap eller som ägnar några minuter åt att ta reda på vad som sprutas in i deras barn.

   Jag skrev FÖRE massvaccineringen att folk skulle få autoimmuna sjukdomar och angav narkolepsi som exempel. Jag skrev också att ju tidigare tillverkat vaccin desto större skulle risken vara (eftersom man minskar skvalenhalten när man får fram bättre virusstammar, just för att skvalen är skitfarligt). Vi var minst hundratals som skickade tusentals mail till ansvariga politiker och tjänstemän men viftades bort som konspirationsteoretiker. Även våra siffror på svininfluensans oerhörda ofarlighet kontra vanliga influensor viftades bort.
   Varför är nästan bara barn drabbade av narkolepsi? För att de vaccinerades först.
   Då ska jag särskilt anmärka att jag inte har någon medicinsk utbildning och inget särskilt medicinskt intresse. Det ENDA som gjorde att jag visste exakt vad som skulle hända var att jag tar reda på vad som är i sprutan innan jag låter någon sätta den i mitt barn. Ett minimum av föräldraansvar som tydligen saknas hos stora delar av befolkningen.

 28. Vad säger ni om resevacciner? Såsom Twinrix, vaccinet mot japanska sjukan samt att vaccinera sig mot stelkramp innan resan? Jag blir både förvirrad och orolig!

 29. Så bra sagt! Det är bara en sak jag undrar. Varför skriver du ‘vart’ som anger riktning i st f ‘var’ som anger plats…? Du har ju ett fantastiskt fint och talande språk annars och formulerar dig så bra!

 30. Jag var också en av dem som vägrade vaccin för hela familjen. Barnen skulle vaccineras i skolan och kom hem med gråten i halsen när jag vägrade skriva på papperet – de trodde att de skulle dö…ALLA andra skulle ju vaccinera sig. Idag är de tacksamma – Jag hade också rätt 😉

 31. […] Nu när jag är förkyld och inte kan träna så har jag massor av tid att sitta och läsa på nätet. Halkade in på Coltings blogg (som jag läser då och då – mindre sedan han gav sig på hästsporten ) Där fick jag syn på ett inlägg som jag helt och fullt håller med om: https://coltingblogg.com/2012/11/29/jag-vagrade-vaccination-och-jag-hade-ratt-givetvis/#comment-6516 […]

 32. Läser högst sporadiskt bloggar, men har av olika anledningar läst lite av dig Jonas. Det började med att jag läste om fastedieten, sedan barn och elitsatsning och nu hade jag lite tid ikväll och scrollar och läser lite av varje på din blogg. Fastnade här då jag också tillhör den minimala skara som vägrade vaccinera familjen och har vägrat min dotter Gardasil. Tack och lov!!!
  När svininfluensan härjade hade jag en 3:a, en kille gick hem dagen innan alla vaccinerades och med tanke på att vaccinationen behövde 2 veckor innan den verkade borde alla, ALLA ha däckat i svininfluensan som var så oerhört smittsam och som det visade sig att killen hade! INGEN annan fick svininfluensa …
  Jag är så glad och tacksam att min lätt skeptiske man lät mig fatta beslutet om att inte vaccinera oss eller våra barn (idag är han tacksam) och jag är glad att jag fick med mig några föräldrar på att låta bli Gardasil.
  Använd vaccin med måtta och där det behövs! Jag blir så störd över att jag ska anklagas för vara illojal mot sjuka och svaga för att jag låter bli att vaccinera, precis som du beskriver i ditt inlägg. Jag har inte vaccinerat mina barn mot MPR och fick många sura blickar av barnsjuksköterskorna på BVC. Mina barn kan vaccinera sig som äldre och de kan ta sina egna beslut. Självklart kommer jag informera dottern om faran att få röda hund som gravid, men HON ska ju inte skaffa barn som 1,5-åring … Jag tycker att var och en får ta ansvar för sig och sin hälsa, jag kan ju inte ta ansvar för alla andra, men för mig och min familj och stå för det jag tror på.

 33. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svd-granskar-sveriges-vaccinering-mot-svininfluensan_6843475.svd <~~~~ Närmare sanningen än så kan man inte komma. Läs den. OBS att det är en gammal artikel. Jag är en av de som fått narkolepsi av Pandemrix, och idag är vi mer än dubbelt så många, än vad som skrivs i artikeln, som fått diagnosen, och varje vecka blir vi några fler.

  Otroligt bra skrivet btw! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s