Inför Ironman Kalmar imorgon!

Med runt 10 timmar kvar till start till Ironman Kalmar, så är jag nog tämligen säker på att jag kommer till start! Det har in i det längsta varit osäkert, inte minst efter en sommars träning som varit långt ifrån smärtfri.

Jag har ju inte bloggat sedan i juni, utan helt enkelt haft en semester ifrån den mer kommunikativa delen av min verksamhet. Visst har jag slängt iväg en och annan tweet, men jag har varit så tvehågsen i min träning att jag inte velat skriva om den och jag har i månader väntat på att jag skulle nå en nivå där jag på ett tillfredsställande sätt kunde utgå ifrån att jag skulle tävla i Kalmar. Ironman har ändå varit mitt uttalade mål i min rehabilitering och under den påföljande träningen.

 

 

Utan att bli alltför långrandig såhär i elfte timmen så bifogar jag texten ur mitt senaste nyhetsbrev;

Jonas Colting kommer i helgen att göra tävlingscomeback efter skada och operation. Han kommer att deltaga på Ironman Kalmar, en tävling som också är SM på långdistans.

Jonas skadade sig i vänster hamstring/höft under våren 2010 och har haft problem sedan dess. I mars genomförde dr Leif Swärd en sex timmar lång operation på båda höfterna för att åtgärda skadan och den problematik som man ansåg låg bakom Jonas skada. Sedan dess har Jonas tränat med Ironman Kalmar i sikte. 16 dagar efter Ironman kommer Jonas också att tävla i Ö till Ö som liksom Ironman Kalmar är Sveriges hårdaste endagarstävling. Ö till Ö är en tävling som Jonas vunnit vid tre tidigare tillfällen.

 För första gången är Kalmar Triathlon också en officiell Ironmantävling och en del av samma serie som Hawaii Ironman.

”Jag har bara tränat relativt ordentligt sedan i mitten av maj och jag är fortfarande inte helt smärtfri. Så med tanke på det har jag  väldigt moderata förväntningar för helgen! Det är knappast realistiskt att tävla om segern utan faktum är att jag är väldigt glad att jag överhuvudtaget kommer till start! De senaste tre månaderna har varit en enda lång uppförsbacke och processen har i många avseenden varit två steg fram och ett steg bak. Mitt mål är i första hand att ta mig runt banan och i andra hand att tävla om SM-medaljerna. Jag tror att jag är på ca 80-85% av min kapacitet just nu men jag hoppas ändå att jag ska kunna göra ett stabilt lopp. Det var just i Kalmar som jag 1996 vann mitt första SM-guld som senior och det är kul att vara tillbaka igen!”

 Jonas har under sin karriär vunnit fyra VM- och EM-medaljer på långdistanstriathlon, flertalet SM-tecken samt två segrar i Ultraman World Championships. 

 Följ tävlingen på http://www.ironman.com

8 reaktioner på ”Inför Ironman Kalmar imorgon!

 1. Kör på som fan. Det finns många, inklusive mig själv som tror på dig. Du är en originell inspirationskälla även om du ibland kan vara något av en galt 😉

  Det är blandningen mellan det seriösa och det oseriösa som gör dig så intressant. Keep it up!

 2. det har varit tråkit att du inte skrivit något om din träning eller varit med på några tävlingar i år, känns som du mörkat formen..

  Men jag hade planen att följa dig bl.a på plats men blev ändrade planer när jag var i kalmar i torsdaga..

  Jag tror att du har goda chanser att vinna och på så sätt få en ordentlig nystart på din karriär och att vinna en Ironman tävling kommer eka stort inom sporten..

  Stort lycka till!

 3. Det hade vart kul om du skrivit mera om din träning och IM sattsning, eller vart med på tävlingar under året och visat formen.. Känns som du mörkar ganska mycket.

  Men jag tror att du har goda chanser att vinna, jag hade planen på att följa dig bl.a på plats.
  Men jag var själv på plats i kalmar och tävla i torsdags och fick tyvärr ändra planerna..

  Att vinna en IM kommer eka stort inom sporten och det hade vart en skön nystart på din karriär med enorm publicitet det hoppas jag på för din skull.

  Stort lycka till!

 4. Lycka till i Kalmar imorgon!

 5. Kör hårt och LYCKA TILL!!

 6. Grymt kul att du är tillbaks på tävlingsscenen. Lycka till !!!!

 7. Grattis till en väl genomför tävling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s