Hjärnfonden Sverigecykling, dag 11

Starkare och starkare och bättre och bättre. Samt en aning tröttare och lite vinglig så här på kvällskvisten. Men så har vi också sugit i oss de sista dropparna vin som huset kunde uppbringa!

Anyway! Idag cyklade vi ut från Vilhelmina och tog oss an de 226 skrämmande kilometerna till Arvidsjaur. Skrämmande då de 45 milen från Östersund och upp hit skulle bli, och har varit, make or break! Inget är tuffare än att cykla långt i Norrland nämligen. Folk kan sitta hur mycket de vill på Bianchis cykelfik och skryta om hur grymt långt och hårt de cyklat på typ Ekerö, men när man cyklar LÅNGT i Norrland så är man utsatt och känslig. Långa, monotona, delvis gropiga, kuperade och öppna vägar med förbannat långt mellan kaffeoaser och trygghetstuttar att suga på. Är sedan vindarna kärva, temperaturerna låga, renarna elaka och regnet hårt, så blir det långa dagars färd mot natt.

 

potentiell och framtida renskav längs vägen

potentiell och framtida renskav längs vägen

 

Nu har vi avverkat de 45 milen och vi är imponerande duktiga. Om vi får säga det själva! Efter sådär 170 mil sedan förra måndagen, med dagliga löpningar och några hårda simningar, så bryter vi ny mark dag efter dag.

Idag snittade vi nästan 35 trots 1500 höjdmeter, och efter det sprang vi en fjädrande 5 kilometer med en inklämd femtonhundring i 3.45-fart.

 

nu är det vinter igen

nu är det vinter igen

 

Imorgon är det Jokkmokk som gäller. Dit är det 15 mil. Bara. Känns som en halv vilodag. Mitt enda klagomål är att jag har lite ömhet i korsryggen. Däremot så har jag nästan inget pungskav, vilket verkligen inte tillhör vanligheterna.

 

6 reaktioner på ”Hjärnfonden Sverigecykling, dag 11

 1. Otroligt kul att följa era strapatser och långa dagsetapper…undrar vad ni gör för att ha pigga ben varje morgon…har en del att jobba med…Hälsa Clas

 2. Du fascinerar dagligen. Perfekt exempel på att allt går och då även utan kilovis med pasta eller gröt..
  Jag använder dig som exempel när jag vill visa på en person som dagligen bevisar att konditionssport inte är lika med intag av raffinerade kolhydrater i mängd. Jag är långt ifrån lika ren som du, men tänket är likt. Lite avis på allt du kan gör! Heja dig

 3. Trygghetstuttar. Obetalbart.

 4. Vad tror du om Andreas Lindéns satsning att cykla Smygehuk-Treriksröset på 100 timmar om ett per veckor? http://www.sverigeloppet.nu?

  • Vad jag tror? Jag tror att det är en omöjlig kombination att ha ambitionen att vara en seriöst satsande triathlet samtidigt som man ska genomföra ultracyklingar och jippoprojekt av den här längden. Jag är nästan klar med min andra Sverigecykling och 220 mil på 12 cykeldagar under två veckor. Visserligen med rätt högt tempo o löpning/simning varje dag, men det är jävlar ingen lek!
   Men vem vet, han kanske hoppar över de milen som är för kalla:)

  • Hoppas han har medicinsk expertis med sig. 100 timmar utan sömn kombinerat med kontant hård fysisk ansträngning är i det närmaste livsfarligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s