Hjärnfonden Sverigecykling, dag 3

Idag hade vi en massiv uppslutning av dagsetappare som var och en bidrog med 300 kr till Hjärnfonden!

Bland annat hade vi min, understundom, vapendragare Erik Wickström, som kom i släptåg med Lager 157;s VD Stefan Palm. Vi hade också tre av tjejerna ifrån Sveriges enda damproffslag; Alrikssons GoGreen, som en färgstark addering till dagens cykling.

 

Happy people doing happy cycling!

Happy people doing happy cycling!

 

Martin Alriksson och hans lag förtjänar överhuvudtaget en hel del uppmärksamhet för sitt entrepenörskap och brinnande eldsjälsengagemang som i många hänseenden bär upp svensk damcykling. Läs vad Roberto Vacchi skriver i sammanhanget!

Vi cyklade sålunda till Skövde idag, 120 km, och det är tourens kortaste etapp. Det gick inte så värst snabbt och det beror mycket på att vi till stor del cyklade på cykelleden som går på den gamla banvallen och den är fullständigt genomsållad av vägbommar, som när man kommer en grupp, saktar ned farten avsevärt. Jag undviker som regel konsekevent cykelvägar och cykelleder då dessa är till för gamla tanter med korgcykeloch mammor med barnvagn i bredd, inte cykelcyklister i 50 blås. Banvallen runt och omkring Ulricehamn är ett av mina få undantag.

 

Vi älskar verkligen Olle!

Vi älskar verkligen Olle!

 

Olle Massör (han heter egentligen Lundin, men eftersom han är en grym massör så ”heter” han Olle Massör) är med som den här tourens viktigaste komponent. Jag kan inte nog betona hur uppskattad Olle är av oss. Han har järnkoll på allt, fixar med baggage och väskor, checkar in på hotell och servar oss längs vägen. Idag stod han exempelvis, helt oförhappandes, längs vägen och bjöd på kaffe och kringlor! Jag tog för mig som synes:)

På plats i Skövde sprang vi och körde runt 7 kilometer med 3×1 km fart och 500 meter joggvila. Kilometerna gick från 4.00 ned till 3.37 så det var anständigt.

Sedan begav sig de av oss som fortfarande hade intakta kromosomer och blodsocker kvar att bränna, till simhallen, där i alla fall jag klämde av 1500 meter med kvalitet. Kort insim, följt av 8×50 band only start 50, 4×25 rygg löst, 6×50 frisim start 50 med alla under 35, 4×25 rygg löst och sedan 8×25 fjäril.

That´s it. I morgon är det Karlstad. Där ska solen skina.

5 reaktioner på ”Hjärnfonden Sverigecykling, dag 3

  1. Jag får tacka för en inspirerande föreläsning idag i Skövde! (gäller Pasi också) Jag har läst din bok, men det blir alltid mer tryck bakom orden när någon även talar dom 🙂

  2. Härligt att se lite bilder från käraste Borås 🙂

  3. […] Palm och jag donerade 300 kr till Hjärnfonden och hakade på Jonas Colting och Pasi Salonens etapp från Borås till Skövde (de cyklar genom Sverige). Men vi vek av efter att ha tagit banvallen till Ulricehamn och till slut […]

  4. Välkomna till Skövde:-) Kanske kan ni stanna till lördag och förgylla Billingeracet?

  5. Välkomna till Skövde, med lite bättre planering (från min sida ) så hade jag hejjat på er….Thomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s