Ny samarbetspartner och cykelsponsor; Argon 18!

 

Jag har fått möjlighet att jobba med ett av världens bästa cykelmärken, Argon 18! De kommer att sponsra mig under 2012-2013 och jag kommer därmed att få tillgång till ett av cykel- och triathlonsportens mest attraktiva premiummärken!

Peter Bixe, VD på ODEX som är nordisk distributör av Argon-18, säger så här om vårt avtal; ”Jonas Colting är en fantastisk ambassadör och kommunikatör för Svensk triathlon. Det är fantastiskt kul att bli vald av och samarbeta med en av Sveriger bästa och framför allt mest erfarna triathleter. Jonas erfarenheter och input kommer vi att använda oss av när vi utvecklar Argon18.”

 

 

Argon 18 är för att citera cykeltidningen Kadens ”kanadensisk lacremadelacrema”! Det är ett cykelmärke som grundades 1989, i Kanada, och som sedan dess utvecklats till att vara en av de marknadsledande utvecklarna av aerodynamik och prestanda. Inte minst i triathlon och långdistans har Argon 18 varit framgångsrika med många Ironman-segrar på resumén samt banrekord och bästa cykelsplit på Hawaii Ironman.

Jag kommer att köra på två cyklar. Dels en Argon 18 Gallium-Pro, som är en linjecykel, och som främst kommer att fungera som träningscykel för mig.

 

Argon 18 Gallium-Pro

Argon 18 Gallium-Pro

 

Min primära tävlingscykel kommer att vara Argon 18-E 118, som är en fulländad triathloncykel optimerad för långdistans. Bland annat har cykeln en innovativ lösning för styre och tempobåge som gör den betydligt mer justerbar än som brukligt är. Just möjligheterna att justera fronten är extremt viktiga för mig som har väldigt specifika krav på hur jag vill sitta med överkropp och armar.

 

Argon 18 E-118

Argon 18 E-118

 

Båda cyklarna kommer att vara utrustade med Shimano Dura-Ace. En närmare beskrivning av cyklarna samt relaterad utrustning kommer inom kort. Jag är just nu i Stockholm för att vara med i processen att måttanpassa båda cyklarna till mig och göra en klassisk ”bike fit”! Som tur är så har jag alla gamla siffror med mig som en guide på vägen så att vi slipper börja om på noll:) Vi kommer också att dokumentera den  här processen vilket naturligtvis blir en given bloggpost inom kort!

 

 

6 reaktioner på ”Ny samarbetspartner och cykelsponsor; Argon 18!

 1. Grymt – kul & lycka till:-)

 2. Fy fan vilken ball hoj…….

  Våta drömmar.

 3. Great choices. I have the E118 and am getting the GAllium Pro this month! 🙂
  http://roadtoironmandaddy.blogspot.co.uk/

 4. Shrinkin David

  Kul! 😀

  Grattis ODEX! 😉

 5. Vill bara passa på att meddela att jag själv ännu inte är signad till några samarbetspartners. Så passa på. Jag nöjer mig med EN fet cykel.

 6. Vackra tvåhjulingar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s