Grattis Pol Pot! Eller varför firar vi Första Maj?

Första Maj är vår mest absurda helgdag! Det är idag som vänstermänniskor tågar i tropp i hopp om att Sverige vore mer som en fornsovjetisk lydstat.

Av ren artighet, är det kutym att säga grattis till alla socialister idag? Typ ”Grattis på Första Maj?” Eller ”God Första Maj”? Jag vet faktiskt inte. Kanske är det Pol Pots födelsedag idag. Eller Lenins. Kanske Stalins. Eller firar man just idag Gulagarkepelagens tillblivelse? Möjligen firar man årsdagen av någon av de andra briljanta socialistiska idéerna genom åren. Warszawapakten? Stasis eller KGB´s grundande måhända? Kinesiska utrensningar? Jantelagens implementerande?

 

alla ska med!

alla ska med!

 

Jag twittrade lite av dessa tankar och genast fick jag några förnumstiga svar som upplyste mig om att man minsann högtidlighöll Första Maj av HELT ANDRA SKÄL. Nåja, socialismen igenom historien har ju alltid anammat devisen att ändamålen helgar medlen. Därför har man varit så patetiskt undfallande med att tvätta sin byk. Det var inte många år sedan som exempelvis Kuba och Fidel Castro var svenska socialdemokraters favorithusdjur.

Första Maj är arbetarrörelsens högtidsdag. Lite löst definierat sådär. För vem är arbetare idag? Akademiker med 200 högskolepoäng och miljoner i studielån eller någon som gått från gymnasiet rakt in på Volvo och tjänar bra pengar? Det är ju nu inte så viktigt! Så länge vi håller varandra i handen och stämmer upp i Internationalen och i gemensam avsky mot överheten skrålar ”upp trälar uti alla stater”.

Närmare googling visar att man firar Första Maj till minnet av de demonstrerade anarkister som dödades av polisen 1886 efter att ha slängt en bomb mot just polisen. De demonstrerade för åttatimmars-arbetsdagar. Detta var sagda förnumstiga twitterreplikerare snara att påpeka. Precis som att jag skulle vara tacksam över det. Har någon hört talas om ”the 4-hour work week”? När någon inför den ska jag gärna demonstrera i dess favör!

Avskaffa denna patetiska helgdag! Faktum är att Första Maj är vår, förutom Nationaldagen, enda sekulära helgdag.

Nu tror ju alla självgoda Första Maj-demonstranter att de står för det viktigaste som hänt sedan skivat bröd. De tror att de är beskyddare av något ömtåligt och skört vars fortlevnad helt och hållet är avhängigt röda fanor och knutna nävar. De tror att deras E-N-G-A-G-E-M-A-N-G innebär en skillnad.
Reality check; det gör det inte! För helvete, vakna upp!

Om man verkligen ville fira något som är allmänmänskligt och samhälleligt betydelsefullt så har jag förslag på väsentligt bättre företeelser och datum. 22 juni 1866 infördes tvåkammarsystemet i Sverige och var embryot till vår tids demokrati. Ett ännu bättre datum är den 29 januari, vilket är datumet som kvinnlig rösträtt 1921, för första gången praktiserades. Och därmed sann demokrati. Varför firar vi inte det? Det hade ju varit en riktig helgdag värd att förära!

Jag hade till och med accepterat den 21 september framför Första Maj, det var i alla fall då som vår västerländska demokratis embryo såddes i och med utropandet av den första franska republiken.

Eller så hade vi kunnat dubblera på nyårsdagen och fira årsdagen av införandet av villkorslös religionsfrihet i Sverige. Detta skedde inte förrän 1952. Innan det var man tvungen att be sin aftonbön, annars kom Jesus och tog en i örat.

Dessa, och många andra händelser skulle och kunde vara värda och fira framför Första Maj. Men nej, låt oss marschera under den röda fanans färg och hedra arbetarrörelsens historia och några anarkistterrorister. Hammar´n och skäran. Mao´s lilla röda. Upp till kamp. Revolution!

 

 

 

31 reaktioner på ”Grattis Pol Pot! Eller varför firar vi Första Maj?

 1. Men va fan Jonas!

  Inse att du troligen hade haft en mycket sämre liv om du varit uppvuxen i en mer kapitalistiskt land. Med tanke på din bakgrund och din brist på akademisk bakgrund, som ständigt gör sig påmind i dina korkade inlägg!

  Sluta upp med dina ”politiska” inlägg, det är trist att hela tiden se dig skjuta dig själv i fötterna!

  • Va fan vet du om mig? Du är ju patetisk i den rättrådighet som manar mig till att falla på knä och tacka den socialdemokratiska välfärdsstaten för mina eventuella framgångar. Det hade nog gått alldeles utmärkt för mig i ”ett mer kapitalistiskt land”. Själv tycker jag att du borde flytta till Nordkorea och uppfostra dina egna barn där så att det går RIKTIGT bra för dem!

  • Det finns inga människor som har så stort ”klassförakt” som vänstern. Läs bara den här fjantiga och lågbegåvade kommentaren”:Med tanke på din bakgrund och din brist på akademisk bakgrund, som ständigt gör sig påmind i dina korkade inlägg!”

   Jaha, så ifall man sållar sig till skocken av konformistiska dussinmänniskor på ”universiteten” där alla tycker lika, dvs sedvanlig förutsägbar politiskt korrekta vänsteråsikter, så har man ej rätt till åsikter om verkligheten? Rödvinsakademiker beskriver verkligheten medan självtänkande individer som Jonas och andra upplever den. Om du Jens anser dig vara bättre än dem utan akademiskt utbildning vad anser du då om busschauffören, städerskan, snickaren eller mattanten? Ointelligenta icke-akademiker som inte bör uttrycka sig om politik om det inte är politisk korrekt medelklassvärderingar som du verkar förespråka? Dagens högskolevänstern är av samma art och mentalitet som överklassen under statartiden. Tillhör man inte överheten och makten ska man hålla tyst och acceptera sin lott, annars blir det kännbara konsekvenser. Då kallades det stånd/klassamhälle idag politiskt korrekthet.

   Vänstern är inte och har aldrig varit ”tolerant” ”solidarisk” eller ”jämlik”, den är snarare elak, feg och översittande. Vänstern har även alltid försvarat historiens största massmord, massvåldtäkter, massavält och brutalaste personkult som man numera ”tar avstånd ifrån” (åtminstone offentligt) men samma symboler dyker upp på första Maj och andra sammanhang.

   Har dom dessutom sovit igenom någon grundkurs i statsvetenskap, sociologi, kriminologi eller något annat känslomässigt subjektivt vinklat Kalle Ankaämne inom humaniora på universitetet så får de en narcissistisk kvasiintellektuell hybris. De kan nämligen stava till ”strukturer” socioekonomiska förhållanden” och ”maktperspektiv”. Det räcker enligt dem. Man är liksom ”intellektuell” och ”beläst” samt” tänker kritiskt och kan problematisera tillvarons aspekter”. Eller hur? Och Elvis lever på Mars.

   Skäms på dem som går ut på första Maj. Vill man göra en god solidarisk gärning kan man istället hjälpa regimkritiker från Nord Korea eller fångar i Tibet eller varför inte ha ett litet familjemöte med barnen och upplysa dem om marxismens perversa övergrepp mot mänskligheten. Ersätt 1 Maj med en ledig helgdag där vi firar murens fall, självtänkande individer med både ryggrad och medmänsklighet, dvs antitesen för vad allt historiens och dagens vänstern står för.

 2. 1 maj är ju till för att man ska kunna dricka hejdlösa mängder med brännvin på Valborg. Eller?

 3. Håller med dig i det mesta här. (Kan dock inte påstå att någon tvingade en till att be aftonbön fram till 1952.)

  Jag har aldrig önskat någon grattis denna dag och känner inte någon som gör det heller. Det är avskyvärt att ha en helgdag för ett politiskt parti – och det är ovärdigt en demokratisk nation. Så jag gör som de flesta, ser det som en arbetsfri vardag och försöker komma ifatt med hushållsarbete samt är ute i solen och njuter… 😉

  Jag önskar alla bloggläsare en glad andra-maj!

 4. Moderaterna är ju det nya arbetarpartiet så 1:a maj är väl deras högtidsdag också nu då?

 5. sofialarssons

  Reblogged this on Sofia Larsson.

 6. Riksabscessen

  Reblogged this on and commented:
  Det är lustigt att herr Colting föreslår att ägna en dag till att fira 1921 års införande av allmän lika rösträtt istället för första maj, av uppenbara skäl. Men inte av så uppenbara skäl för Blodin-Colting. Hade han haft den goda smaken att bläddra i några kvalitativa böcker på ämnet istället för att bara googla innan han börjar hulka upp sina fekala åsiktskräkningar. Allmän lika rösträtt är frukten av ”vänsterpackets” och ”skäggapornas” kamp, som så många andra frukter Colting tar för givna. Vidare finns det mycket riktigt finns inte något utbrett tungindustriproletariat i Sverige längre. Men det är många arbetare ute på 1 maj för det. Istället för ett brett och utarmat proletariat i den klassiska meningen, ser vi över 33 000 människor som slavarbetar i FAS 3, 34 000 som är utförsäkrade och lever i misär, 15-20 000 papperslösa och över 248 000 barn i Sverige lever i fattigdom o.s.v. o.s.v. Varje akademiker med 200 högskolepoäng som över huvud taget har något förnuft och någon empati bör visa solidaritet med dessa människor i Sverige och resten av världen på 1 maj. Det kan också påminna slafsbloggare som Blondin-Colting om hur vi över huvud taget fick rösträtt i det här landet.

  • Naturligtvis. Faktum är också att det är tack vare socialdemokratin som människan gick på månen 1969.
   Självgodhet och övertygelsen om sin egna ofelbara förträfflighet har alltid varit ett signum för svensk socialism.

   • Jag förstår att du gör en ironisk invändning mot svensk fackföreningsrörelses historiska betydelse för grundläggande politiska, sociala och ekonomiska rättigheter. Vare sig man är självgodhet eller inte, och oavsett vilka övertygelser man har, så är det obildat och verklighetsfrånvänt att neka till dessa historiska fakta. Att säga att moderaterna varit förkämpar för allmän och lika rösträtt, och att de ställt sig emot orättvisor som apartheid (som går att läsa i M-programmet), är ungefär lika absurt som ditt påstående om socialdemokratins betydelse för månbestigningen.

   • Nu är jag inte heller moderat så jag både skiter i, eller kan ansvara för, vad som står i deras partiprogram. Poängen är bara att jag finner det extremt olustigt hur socialismen s a s tar patent på allmänmänskliga humana värderingar, värderingar som ”alla” står bakom idag, oavsett politisk färg. Eftersom jag är liberal så är jag för alla individers rätt till politisk åsikt, och att dessutom demonstrera för den. Men att hela Sverige ska stå still som en direkt eller indirekt hyllning till socialismen är helt barockt! Och dessutom stötande, då socialismen rent historiskt, är den mest misslyckade samhällsformen alla kategorier.

 7. Full poäng som vanligt Jonas!

 8. Du är illa ute. Det är lika idiotiskt att beskriva den svenska socialismen som kambodjansk eller sovjetisk kommunism, som att skylla USA-herraväldet på en judisk konspiration.
  Jag älskar hur alla moderater – vilken klass ni än tillhör – helt och hållet attackerar en socialism som givit oss det Sverige vi har idag. Inte har vi haft massmördare här, inte? Nej, snarare stod vi upp för det som har varit moraliskt och etiskt rätt – WWII ett möjligt undantag? – och har givit både dig, dina föräldrar och antagligen dina barn (?) gratis skolgång och sjukvård. Beskylla svensk socialism för att hylla Pol Pot? HAH. Snurrpanna. UPP TILL KAMP, KAMRATER!!!

  • Jag är inte moderat. Men det är bisarrt att ha en politisk helgdag och en helgdag dedikerad till ett politiskt parti.

   • Det har du helt fått om bakfoten. Vilket politiska parti inbillar du dig att det är om jag får fråga?

 9. Haha bra skrivet som vanligt! Precis vad jag behövde läsa efter att ha debatterat med diverse kommunister och andra vänstergalningar.

 10. Det skulle vara intressant att få höra hur de som ”sympatiserar” med 1:a maj demonstrationer (vad är det de demonstrerar emot egentligen?) definierar en arbetare? Är det tungt kroppsarbete som är det viktiga? Är det att man över huvudtaget jobbar? Är det att man blir skitig under sin arbetstid? Kan man vara arbetslös och arbetare samtidigt?

 11. Kristoffer Pehrson

  Hörde på TV att man skulle vara LO ansluten för att vara en arbetare. Det sjukaste jag hört på länge!

 12. Undrar hur sverige sett ut om inte socialdemokraterna bildades för dryga 100 år sedan.

 13. Precis, vem är ”arbetare” idag, hur definierar vi ”arbete”? Bra inlägg!

 14. Absolut klockrent, dagens skratt och sanning!

 15. Är det sann demokrati när alla kvinnor får rösta? Vad sägs annars om samma datum 1924 då män fick rösträtt på samma vilkor som kvinnor. Eller vad sägs om första söndagen i september 1988 då mentalt efterblivna och psykiskt sjuka fick rötsrätt.
  Eller varför blir det sann demokrati bara för att kvinnor får rösta?

  Vad gäller första maj så är det frivilligt om man vill fira det och om man vill vara ledig. Anledningen till att det är en helgdag är för att det är arbetarnas dag och genom att göra den till helgdag så kan inte arbetsgivarna tvinga arbetarna att arbeta den dagen om arbetarna inte vill. De som vill jobba får såklart göra det.

  Vad gäller definitionen på arbetare, vilket du är gammal nog att ha fått lära dig i grundskolan, så är det en person som är tvungen att sälja sin arbetskraft för att livnära sig. Arbetare är inte kopplat till ekonomisk standard, en arbetare kan tjäna mycket pengar (t.ex. högre tjänstemän (tjänstemän är också arbetare men man kan skilja på grupperna tjänstemän (som säljer sin kunskap) och kroppsarbetare inom gruppen arbetare) precis som att en borgare kan tjäna lite pengar (som t.ex. ensamföretagare inom tillverkning). Att känna till politisk teori innebär inte att man är socialist och är man född före 1980 så har man fått lära sig det i grundskolan. Men det finns/fanns nån populärkultur inom MUF och liknande om att man skulle spela helt ovetande om politik som vetenskap och bara tycka en massa häftiga grejer som har lett till att många på högerkanten tror att politisk kunskap är rödvinsvänster och politisk okunskap är höger.

 16. Du snackar skit om socialister, men du kan minsann utnyttja våran gratis sjukvård, gratis skola och äldreomsorg. Blir faktiskt jävligt föbannad när jag ser sånt här skitsnack spridas. Flytta till skitlandet USA om du inte gillar Sverige. Då kan du bara tänka på dig själv och skita i andra.

  • Du är så dum som bara en naivt enögd socialist kan bli! Vadå GRATIS?? Har du hört talas om skatt eller? Skola och sjukvård är ”gratis” bara för att vi betalar den med skatten! Och jag betalar GÄRNA skatt för jag tror på både en allmän skola och sjukvård som ska vara kvalitativ och allmän för alla. Så kom inte med ditt onyanserade skitsnack och klappa dig för bröstet i tron att det är du, och inte jag, som skyddar välfärdslandet Sverige. Jag har sannolikt finansierat fan så mycket mer skola o sjukvård än du och det gör jag gärna. Jag älskar dessutom Sverige men jag avskyr den socialism som du så träffsäkert illusterar genom ditt inlägg; den korkade, självgoda, omvärldsokunniga och elitistiska socialismen.

 17. Låt oss sammanfatta herr Coltings inlägg och debatten som följt med att han nog gör bäst i att skriva om Risenta-bröd och träning.

  • Låt oss sammanfatta herr Riksabscessens inlägg och debatten som följt med att han nog gör bäst i att fortsätta att komma med anonyma och namnlösa hejaklacksramsor från vänster.

 18. Hannes måste ha skrivit en av de dummaste kommentarerna någonsin. Det finns inget som är gratis och verkligen inte skola och sjukvård. För min två-årings dagis betalar jag t.ex. skatt och dessutom en avgift på ca 900:-/mån. Det räcker alltså inte med världens högsta skatt…

 19. Har ni hört talas om ordet solidaritet?
  Som jag sa så kan folk som inte vill vara solidariska flytta till ett land där ni slipper vara det. Sen är det ju så att Sverige råkar ha den bästa sjukvården i världen. Och vem som helst vare sig man är rik eller bor på gatan kan få samma hjälp. Enligt eran själviska vision ska folk som inte har pengar dra åt helvete.

  Om ni inte vill att era pengar ska försvinna så kan Moderaterna börja med att sluta sälja ut varenda icke vinstdrivande företag till privatpersoner som stoppar pengarna i fickan och köper en båt. Det har ni inga problem med? Men att betala en summa till de som behöver pengarna mest är tydligen jävligt svårt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s