Fånga mig i Göteborg, Norrköping och Kalmar!

Nakna Hälsan-turnén kör de sista stoppen på ett tag innan jag tar en paus fram till maj!
 • 19 mars – Göteborg
 • 20 mars – Norrköping
 • 21 mars – Kalmar  NY ORT!
 • 8 maj – Borås NY ORT!
 • 18 maj – Karlstad  NY ORT!
 • 22 maj – Östersund NY ORT!
 • 31 maj – Stockholm

Detta är kvällsföreläsningar som löper mellan 17.30 och 21 till 21.30. Exakt plats på respektive ort meddelas de anmälda via mail i god tid innan föreläsningen.

Kostnaden är 495 kr (fika och föreläsningsmtrl ingår) och anmälan görs via mail till colting@telia.com

Inbjudan ligger också ute på www.colting.se. Notera att Kalmar, Borås, Karlstad och Östersund tillkommit sedan den initiala inbjudan producerades, liksom annonsen i Runner´s World!

Föreläsningen och de teman som berörs i stort kan sammanfattas som följer: Den Nakna Hälsan är den avskalade, minimalistiska, grundläggande och ursprungliga kärnan i det som skapar och stimulerar hälsa och vitalitet. Det är rörelse, mat, miljö och livsstil enligt den mall som skapats under flera miljoner år och som vi i högre utsträckning måste respektera för att må så bra som vi kan göra, prestera som vi önskar och se så bra ut som vi hoppas! Det är hälsa och livsstil utan den dimridå av köpt information som förvirrar och fördunklar vår inneboende intuition och kunskap och som fördummar tanke och handling.

 Under nästan fyra timmar kommer Jonas att leverera sina bästa tips, skarpaste resonemang och tydligaste argument som kommer att inspirera och motivera dig att göra de förändringar som du kan göra på vägen mot bättre hälsa och mer energi. Jonas föreläsningar brukar varva skratt med eftertanke och humor med allvar. Dessutom sticker Jonas mer än gärna ut hakan och punkterar konventionella åsikter och gamla kunskaper och bjuder in till diskussion.

Några av reaktionerna ifrån vårens föreläsningsturné kan ni läsa nedan:

“Vill framföra ett STORT tack för en av de mest inspirerande och entusiasmerande föreläsningarna jag varit på!
Stor eloge till ett väl sammansatt upplägg, där du behandlar det viktigaste ämnet “vår hälsa” både med humor och allvarlig fakta.” -Elisabeth Winn
“Föreläsningen var fantastisk. Jag hade kunnat lyssna flera timmar till. Allvar blandat med skratt och humor. Vissa  komiska inslag  du berättade kan jag skratta för mig själv åt när jag är ute o springer eller cyklar, för att inte tala om 25 meterslängderna i simhallen!! Din syn på kost är sund och bra utan att du är fanatisk, det tror jag är viktigt.
Delen om träning likaså.” -Lena Karlsson
“Föreläsningen är den bästa jag gått på på mycket länge, och med tanke på att jag inte hade några förväntningar på denna heller, så blev jag oerhört överraskad!:D
Vilken inspiratör, vilken energi och vilka underbyggda argument du hade! Föreläsningen kan därmed kort och gott sammanfattas: “Oerhört inspirerande, energifyllt och underhållande”. – Anna Karlsson
“Det finns så mycket jag skulle vilja tacka dig för från gårdagen som du öppnade mina ögon för, men då kommer du inte att orka läsa färdigt så jag säger bara: TACK! för några av de bäst spenderade 4 timmarna i mitt liv!!!” -Anders Cronander

7 reaktioner på ”Fånga mig i Göteborg, Norrköping och Kalmar!

 1. Anmäld till Kalmar, ska bli riktigt kul 🙂

 2. Hej!
  Var på din föreläsning i Borlänge för några veckor sedan. När du inledde med att vi är designade för att springa och hur viktigt det är , så trodde jag att det kanske inte skulle bli så inspirerande för min del, eftersom jag har MS och har svårt att röra mig. Men, det du pratade om gick utmärkt att ”översätta” på mig och det blev en väldigt intressant kväll. Jag kan inte springa, men jag går ut och går så ofta jag kan tillsammans med min sambo ( ditt råd -träna igrupp utomhus). Jag har ett långsiktigt mål att ta mig sträckan genom landet ( min blogg http://trelleborg-kiruna.blogspot.se/2012/02/trelleborg-resan-startar.html ) men delar upp det på små korta promenader under ett år ( ditt råd – dela upp ett lopp i flera små bitar och ta dig igenom en bit i taget). Jag äter i stort sett så som du beskriver kött, fisk, ägg, grönsaker, bär och nötter. Jag köpte t.o.m. ett par barfotaskor i höstas och ska använda de mer nu så fort det blir varmare och även ta mig in i skogen lite ( ditt råd -stenålderspromenader ) Så tack för en trevlig kväll. Jag rekomenderar din föreläsning till alla, och man måste verkligen inte vara elitidrottare för att få ut något av din föreläsning. Tack!

 3. Anmäld till Kalmar även jag. Nåt att se fram emot!

 4. Vad finns det för veganalternativ bland fikat?

 5. […] Föreläsningen igår var enormt inspirerande. Vill ge mig ut på stenålderspromenad nu på en gång! Fått enhel del tips gällande löpning, löpteknik och tror mig fått lösningen på mina benhinnebekymmer. Vi är inte gjorda att gå/löpa i “pjäxor”, foten blir understimulerad och tappar styrka. Att löpa klumpigt där hälen stumt går i marken först framför kroppen (ofta pga rejäl upphöjning i hälen på skon) är inte naturlig löpning (se bild nedan). Både Simon och jag är sugna på att testa barfotalöpning. Vi kommer följa rekommendationer och börja försiktigt genom att gå/promenera barfota i naturliga miljöer. Skall även köpa oss nya, lätta, mjuka skor. Älskar även att han är av samma åsikt gällande mat och matkonsumtion som vi är. Som hälsomotionär är det onödigt att proppa våra kroppar fulla med kolhydrater. ALLA kolhydrater snabba som långsamma omvandlas till socker i våra kroppar. Samma mängd kolhydrater om de så är från en påse godis eller fiberberikat bröd (eller en talltik fiberberikad havregrynsgröt), kräver samma mängd insulinpåslag. Ät naturligt och få enorma hälsovinster! […]

 6. Var på din föreläsning i Kalmar igår. Var egentligen lite skeptisk innan jag kom dit då jag trodde fokus skulle vara LCHF likt ett religiöst väckelsemöte men istället lägger du nivån på sunt förnuft, långsiktighet och logiskt tänkande. Bra jobbat Jonas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s