Radio Sjuhärad; lokalradio med röd agenda!

Jag har inga som helst problem med att stå för mina åsikter i olika sammanhang.

Därför har jag egentligen inte heller några problem med att Radio Sjuhärad igår uppmärksammade mina tweets om feministtalibaner som A-K Bratt, och det därpå följande Twitter-flödet.

Den stora frågan är dock; när blev mina åsikter nyhetsvärdiga? I vilket läge bestämde sig redaktionen på Radio Sju för att just jag och mina på Twitter framförda åsikter borde klassas som nyheter?

Det är en intressant fråga då det knappast kommer som någon överraskning att folk har åsikter hela tiden. Även offentliga personer. Jag har runt 2300 Twitter-följare. Det är mer än de flesta men långt mindre än vissa. Välkända svenska massmediala profiler, journalister, debattörer och andra kan ha mellan 10000 och 80000 Twitter-följare. Så oavsett hur kontroversiellt jag än twittrar så blir det knappt en krusning i twitterflödet.

Ändå fick redaktionen på Radio Sju, plaskandes i sin egna lilla ankdamm, vatten på sina kvarnar, och bestämde sig för att det minsann var ”blåsväder på nätet” i frågan.

När redaktionschefen Kennet Öhlund sedan mailade mig undrandes om mitt konto är kapat apropå att några feministsympatisörer, samt andra ideologiskt grunda hangarounds, blivit förnärmade och gått till infantilt angrepp, så hade han naturligtvis alla avsikter att redan från början använda mitt eventuella svar som redaktionellt material. Dessutom tillsammans med löst sammansatta tweets tagna ur sitt sammanhang.

Denna Öhlund, som jag inte alls känner till, kommer möjligen direkt från någon folkhögskoleutbildning med låga kompetenskrav, för han verkar inte riktigt säker på sin yrkesroll. Han svarade defensivt på min kritik när jag ringde och undrade vad i helvete han sysslar med. Senare på Twitter kan man läsa honom kommentera händelseförloppet på följande sätt;  @Samuelteglund Efterklokt dock: Nästa gång mejlar jag xxxx och meddelar att jag tänker publicera. (@jonascolting

Efterklok? Är han praktikant? Är detta det första mailet han skickar? Vet han inte vilka etiska förhållningsregler man anammar som journalist?

Jag pratade med tre andra massmediala instanser igår och alla ställde sig mycket frågande till den journalistiska etik, eller brist därav, som Radio Sju uppvisar i fallet.

Vilka grumliga journalistiska grunder som Radio Sju vilar på är alltså inte helt klarlagt. Vilka ideologiska grunder de vilar på står dock bortom alla tvivel! Ja, inte offentligt naturligtvis. För som Sveriges Radios, och därmed Statens, förlängda arm, så förväntas Radio Sju att stå för public service och vara helt politiskt oberoende.

Internt är det dock den röda flaggan som vajar högt och det Första Maj-tåg som utgör redaktionen håller per definition de socialistiska värderingarna högt! De RÄTTA värderingarna. De DUKTIGA värderingarna. Och man har ju all tid i världen att fila på de här värderingarna eftersom man har ett helt hus fullt av anställda som gör samma jobb som tre personer gör på en kommersiell kanal. Fast mycket sämre. Men så gör de ju i alla fall RIKTIG radio på Radio Sju.

Ovanstående påstående om politisk färg är ett mycket välkänt faktum och tyvärr gäller detta, i mångt och mycket, Sveriges Radio i stort.

Och på den redaktionen hos Radio Sju kan man ju tänka sig att någon råkade följa min Twitter och sade att ”nej hörrni det här är ju för JÄVLIGT” varpå de andra ängsligt tittade sig omkring för att få bekräftelse för att jo, det är nog bäst att hålla med här… Feminism, om aldrig så extrem och mansfientlig, ligger ju helt rätt och riktigt i den trygghetscertifierade mittfåran av politiskt korrekta åsikter. Åsikter som är norm på en arbetsplats som Radio Sju.

Begrepp som kritiskt tänkande, ifrågasättande och journalistisk integritet väger också lätt jämfört med solidaritet och lojalitet med de RÄTTA åsikterna. Det är just därför som man sedan fick den briljanta idéen att låta någon utomstående kommentera mina lösryckta tweets. Och för att då verkligen slå in öppna dörrar så ringde man en kommunpolitiker i Borås, Fredrich Legnemark. Han är vänsterpartist. Naturligtvis!

Han kommenterade mina tweets med orden  ”universums vämjeligaste, ungefär”. Vilket var ytterligare ett exempel på imbecill journalistik i kubik. Manliga vänsterpartister slåss på feminismens barrikader, hur könskastrerad och mansfientlig den feminismen än må vara. Stackare. Så hans kommentar var ju föga förvånande.

Varför inte istället ringa någon erkänd genusdebattör som David Eberhardt eller Pär Ström som hade kunnat ge en nyanserad vinkling på rabiat feminism? De hade kunnat ställa motfrågor kring huruvida manlig diskriminering eller demonisering är acceptabla företeelser i ett jämställt samhälle. Nej, bättre då och lättare att låta hejaklacken skandera. De hejar ju på RÄTT lag!

En lustig episod av patetisk rättrådighet inträffade också när jag igår vid första kontakt med Radio Sju nådde Nicklas Malmberg. Han är gissningsvis reporter där. Han ville egentligen inte alls ta diskussionen med mig men passade ändå på, sådär i förbifarten, att agera moralpolis och strängt fråga mig om jag faktiskt insåg vad ”skäggbiff” betyder. Skäggbiff använde jag som metafor i en tweet med en köttfientlig miljöpartist då ordet anspelar på både sex och just kött. Så jodå, jag vet vad ordet betyder, vilket jag upplyste Malmberg om. Han hade antagligen precis googlat ordet för han kunde minsann berätta att det var en synonym för ”det kvinnliga könsorganet”! Och tyckte jag verkligen att det var lämpligt att använda ett sådant ord!? Och det gjorde och gör jag ju då jag också gärna skriver kuk. Ingen normal person, såvida man inte befinner sig inom sjukvården, säger penis. Och snopp är barnens ord.

Det är ju synd om män som lever med den feministiska snaran så hårt tvinnad om halsen att det blir svårt att tänka ordentligt. En tanke som sedan ska certifieras igenom ett filter av genuscensur så att när orden till slut når munnen så blir det mest som ett bäääääää. Som rädda lamm är det bäst att stå i skydd av gruppen och bräka med i menlöst medhåll.

Jag är egentligen inte intresserad av att debattera jämställdhet. För mig är det en självklarhet att alla oavsett sexualitet, etnicitet, kön och handikapp ska behandlas lika. Inklusive män. Det hoppas jag att alla inser.

Mycket mer intressant är hur en lokalradiokanal som förutsätts vara politiskt obunden och opartisk så uppenbart har en rödfärgad agenda. Mycket mer intressant är hur man kan pumpa in så mycket statliga pengar till denna verksamhet och ha så låga journalistiska krav.

I slutändan kanske det inte är så mycket att bråka om. Radio Sju sänder embarmlig radio i slow motion och kvaliteten är minst sagt medioker. Och det är faktiskt ingen som lyssnar längre. Den enda anledningen att de kan räkna in lyssnare är väl att lokalradion tyst brummar i hörnen på alla äldreboenden i kommunen. Men det är också allt.

45 reaktioner på ”Radio Sjuhärad; lokalradio med röd agenda!

 1. Bra rutet Jonas, det är ju inte länge sedan ”män är djur”-åsikten från feminismens högborg spreds över landet.
  Är sååå förb…at trött på dessa manshatande åsikter. Full jämlikhet mellan kvinnor och män är en SJÄLVKLARHET, inte rabiat manshat av extremfeminister

 2. Haha, klockrent skrivet. Antar att du hört Paolo Robertos minidebatt i radio? Ligger på youtube annars. Verkligen helt sjukt hur en hel yrkeskår sållar sig till samma ideologi. Ett ljus i mörkret är ju att massmedias tid snart är förbi på grund av tankesmedjor som Axess o. dyl. på nätet, som mer lockar den unga generationen.

 3. Ord och inga visor! Tack!
  Jag är kvinna. Jag blir skogstokig på RABIATA feminister, som tror sig företräda alla oss kvinnor.
  Förstår din indignation.
  Angående Radio Sju(k) så håller jag faktiskt oxå med dej……lyssnar på Radio Göteborg istället.

 4. Snälla Jonas, sluta upp med sånt här.
  Du bara skämmer ut dig och slänger bort tid.
  Träna istället så att det slipper bli fler pinsamma DNF…

  • Colting är ju mer än bara en träningsmaskin. Det är så här man bygger sig ett varumärke som når utöver träningsfreaksen.

   • Nejdå – han är en åsiktsmaskin också, av rätt så stora mått. Men man skall inte förakta den hastighet ett varumärkes trovärdighet fullständigt kan gå upp i rök på bara några sekunder! Vore det inte synd – så säg?

   • Om jag har anhängare som inte tål att jag säger kuk eller säger min mening så är jag inte i behov av dem ändå.

  • + 1 på den!

   Ge oss lite träningstips istället för att svammla om samhällspolitik och annat som varken är särskilt intressant eller relevant. Och som du beviserligen inte behärskar. Detta blir bara mer och mer pinsamt!

   Shape up!

   • +1 på den. Väl talat både Niko och Freja. Colting som varumärke sjunker nu lika säkert som en grekisk stadsobligation.

    Jonas: Var nu snäll och följ de snälla och välmeniga råd du får. Se ovan! Jag såg dig på TV4 i någon debatt, där du och en knubbig liten moderat blev överkörd av några fåniga miljö-sympatisörer. Jag vill inte se det hända igen!

   • Såg du verkligen rätt debatt då? För i den som jag var med i så satt det två förvirrade meningsmotståndare på andra sidan som inte hade många rätt på hela kvällen.

  • Taskig kommentar det där.. Skärpning nu!

  • De pinsamma DNF du syftar på? Vilka är de? Hawaii i höstas? Om det är det du menar så finns det goda skäl för det vilket jag ska skriva om imorgon.

 5. […] så dök nästa episod i debatten upp, Jonas Colting ifrågasätter SR Sjuhäradsjournalistiken.  “Jag har inga som helst problem med att stå för mina åsikter i olika […]

 6. Jag vet inte om jag missat något i din artikel, men tycker du att du är felciterad på något sätt?

 7. Rakt och ärligt!! Bra!!
  Äntligen någon som törs visa lite stake!!!
  Respekt!

  • Stake? Ärligt talat?

   • Jag tycker stake är jävligt passande i sammanhanget, i dubbel mening!!

    Jag insåg inte ens humorn i det förrän du poängterade det! Tack!! 😀
    Fast det verkar inte som om du ser humorn i det?

    Han står för sin åsikt, till skillnad mot alla (oss andra) män som blivit psykiskt kastrerade och nertryckta av feminismen, som vill protestera men inte törs!
    Även om jag inte skulle hålla med i hans åsikter är han ändå värd stooor respekt för att han står upp för dem,
    och tar skiten som nu garanterat kommer att dränka honom offentligt!

 8. Instämmer, skönt att se det finns personer med ryggraden i behåll.
  Lustigt att Colting sade sig inte veta vem Pär Ström är, han bloggade
  om hans debattartikel redan 2008, fast å andra sidan är väl det poängen
  Det var tre år sedan och Pär Ström är knappast så känd utanför våra kretsar

 9. Bra Jonas. Stå på dig!
  Den röda fanan hissas nog i topp på de flesta redaktioner runt om i landet 🙂

 10. Kalle@donquijote.se

  Tack! Du visar såna sköna drag av en rättshaverist ibland Jonas, det underhåller mig. På flera tusen tecken lyckas du med konststycket att inte förmedla vad som föranleder ditt tuppjuck.
  Det blir bara pinsamt när du bland annat skriver ”kommer möjligen direkt från någon folkhögskoleutbildning med låga kompetenskrav” (vore intressant att veta hur många terminer ”på typ Harvard” du har…). Och om du nu tycker den där lokalradiostationen har så dålig koll, är det inte att kasta sten i glashus när du raljerar själv utan att ha minsta aning (du skriver faktiskt att du inte känner till ”Denna Öhlund”).
  Nej Jonas, ägna dig åt träning, som du behärskar till skillnad från att debattera feminism och andra samhällsfrågor. Anledningen till att radiostationen plockat ut dina tweets beror troligen (en rimlig gissning från min sida) på att du tävlar inom världseliten i triathlon, du har skrivit flera uppmärksammade böcker om träning och hälsa, du har bland annat medverkat i TV4:s debattprogram för någon månad sen (och därmed fått stort genomslag) – du är alltså en offentlig person eller ”kändis” i Borås. Och var det inte uppmärksamhet du ville få från första början?
  Som jag skrev i början, jag vet fortfarande inte varför du likt Don Quijote anfaller Radio Sjuhärad.

  • Kalle, du har inte läst mitt inlägg så noga.
   Jag har som sagt inga problem med uppmärksamheten i sig utan på det förmenta sättet där man skapar en nyhet ifrån en åsikt bara för att åsikten ifråga inte passar in Radio Sjus egna åsiktsmall.

  • Oj, hjälp! Ja, själv rodnar jag generat å Jonas vägnar… Anfall är inte alltid bästa försvar. Inte heller att försöka sätta sig själv på höga hästar eller klistra epitet på människor man inte känner. Att Radio 7 inte alltid har alla rätt och också avslöjar sina tillkortakommanden, liksom Jonas, gör ju det hela till ett pinsamt pajkastningskalas åt alla håll.

   • Pajkastning eller inte; jag försvarar bara min rätt att uttrycka åsikter. Åsikter som sedan går stick i stäv mot Radio Sju´s egna interna, och som basuneras ut som nyheter med mig vid skampålen.

 11. Tack för bra inlägg! Härlig rakhet.

 12. Bra att du synliggör hur de arbetar. Det är fullt rimligt att ställa dem till svars och ifrågasätta metoder och bevekelsegrunder.

 13. Regional Webbmaster är han ju ”denna Öhlund”…
  Den journalistiska nivån går väl ändå inte att klaga på, master å allt, ju
  *mörker*

 14. Men Jonas! Vad håller du på med? Varför inte ta ett djupt andetag, tänk ett varv till, sortera tankarna och formulera dig klart innan du yttrar dig och innan du agerar? Jag tror du har ganska mycket att vinna på det för om du ger dig själv chansen att reflektera över saken och sedan återkomma till dina ”antagonister” så ger du dig själv större möjligheter att ses som seriös, även inom det här området, och dina ord får större efterverkan och effekt. Inser du inte hur du alldeles själv förstör ditt varumärke och hur din trovärdighet som ”konnässör” får sina törnar när du ger dig ut på alldeles för djupt vatten och låter som en konspirationsteoretiker? Jag förstår att du vill ha jämlikhet mellan könen – det är fint och bra – men varför ställer du dig på exakt samma sida om åsiktsträsket som extremtalibanfeministerna eller vad det nu är du brukar kalla dem när du uttrycker dig lika omoget, inskränkt, protektionistiskt, sekteristiskt och onyanserat som dem – varför harva och tröska på samma fläck? Lyft blicken och se framåt istället för åt alla håll samtidigt! Det är klart du får på ”moppo” när du tigger om det! Att klampa på i storstövlarna som du gör får endast som resultat att varken du eller tillika klampande extremfeminister tas på allvar – ni reducerar er själva till humoristiska och pittoreska inslag i debatten. Och det har du inget att vinna på – lika lite som ultrafeministerna. Kort sagt – håll dig för bättre än så! Jag gillar dig och tycker det du åstadkommer är fantastiskt men nu tycker jag att du har gjort bort dig… big time…

 15. Nu när du får så mycket kommentarer antar jag att du inte orkar läsa/svara längre. Det var bättre förr, när bara några få läste/kommenterade dina högst intressanta inlägg, men ok, jag provar ändå.
  Jag läste följande ”nutrition advice” från inte mindre än Mark Allen:
  If you are training quite a bit, your need for carbohydrate goes up significantly. Someone who is fairly sedentary may need a carbohydrate: protein: fat ratio from their calories of 40:30:30. An Ironman athlete can need as much as 60:15:15 or more. This doesn’t mean that a sedentary person will be eating less total protein or fat than someone doing lots of training because their total calorie intake is much lower. In fact the protein needs of an exercising endurance athlete can go from about .8 gm/kg per day when not training up to 1.8 gm/kg/day when under high training loads.

  Inte så mycket LCHF här inte. Vore intressant att veta vad du tycker om det.

 16. Bra att du säger det som så många andra tänker! Är så trött på att allt är svart eller vitt i det här ämnet, antingen är man feminist eller så är man kvinnoförtryckare som skyr jämställdhet. Suck.

  Stå på dig och lycka till med träningen framöver.

 17. Lokalradio över hela riket är stöpt i samma form

  Stoppa plågsamma ljudförsök

  För övrigt – Stå på dig Jonas
  Håller helt & hållet med dig & skulle gärna stå upp tillsammans med dig i debatten
  Men, det är för mycket energiläckage- jag fokuserar på mig själv & skiter fullständigt i dessa insnöade extremfeminister

 18. Det är ju inte första gången detta inträffar!
  Jag har aldrig sett sådan hetsjakt, som när SR-sjuhärads redaktionen frågade Elfsborgs Anders Svenssen vad han tyckte om att ev. ha Pia Sundhage som tränare.

  När reporter fick ett svar på sin fråga som inte passar honom, fortsätter han att vrida och vända på samma fråga, om och om igen. Att Svensson har en egen åsikt, som inte är politiskt korrekt passar alltså inte in i ramen för för reporterns agenda. Summa sumarum är att reportern inte accepterar Svenssons svar. Allt detta bevisar på att redaktionen har en egen politisk agenda! Sedan när blev det medias uppgift att bedriva opinion?

  Stå på din Colting!

  • driver inte media opinion?
   Bara för att budskapet exempelvis basuneras ut via TV så är det inte lika med att det är sanningen
   Det är vad reportern vill förmedla för budskap- rätt eller fel-
   sen kan ju t ex SVT kalla sig opolitiska, ojäviga, neutrala eller vad de nu vill

   Den granskande journalistiken är död sen länge
   Det finns väl endast en journalist som gräver i skiten ordentligt, Janne Josefsson, men tyvärr så går det ”överstyr” där också ibland
   Konklusion : all media måste & skall granskas kritiskt av läsaren, lyssnaren, tittaren

 19. […] påhitt. Den som vill följa debatten från början hittar Den stora feministdebatten här och Radio sjuhärad med röd agenda […]

 20. Jag försöker att bortse från din blåa fana Jonas, och ta varje argument du lägger fram för sig utan att måla på en färg. Det tråkiga är bara att du aldrig gör det samma med dina meningsmotståndare. Säger någon emot dig kastas det alltid ut en kommentar om hur röda dessa människor är. Du är en god debattör sålänge du håller dig till ämnet och argumenterar sakligt (MEN FORTSÄTT MED KRAFTUTTRYCKEN FÖR FAN!). Vilket du i stort sätt alltid gör förutom just när dessa färgburkar kastas omkring! Själv är jag brunlilagrönblågrumlignyansavgråbeige!

  • Fast saken är ju den att det är samma typ av individer som står för köttmotstånd, socialism, feminism etc så visst blir det ofrånkomligen så att den politiska färgen sätts i fokus. Själv är jag långt mer liberal än konservativ.
   I fallet ovan handlar det ju om Sveriges Radio Sjuhärad som förväntas vara politiskt obunden och ofärgad men som alla boråsare vet, är vänsterorienterat.

 21. Verkar vara många som saknar kuk som följer dig på nätet Jonas, eller kan det vara så att hela feministeliten är inne och skriver av sig!?

 22. […] Radios inslag försökte skuldbelägga Colting för sin åsikt, vilket fick honom att gå till motangrepp: Vilka grumliga journalistiska grunder som Radio Sju vilar på är alltså inte helt klarlagt. […]

 23. […] finns ett till alternativ. Colting hann blogga vad han tyckte om Radio Sjuhärads röda agenda också. Var det kanske detta som fick bloggen stoppad? “Den stora frågan är dock; när blev […]

 24. Mycket bra skrivet! Tack för att du vågar vara med och gräva på den unkna och förlegade feminismens grav. Ursprunglig socialism, som jag minns det, månade om ALLA svaga på samhällets botten, det måste man trots allt respektera. Dagens feminism och vänster däremot månar enbart om kvinnors rättigheter, förmåner och privilegier. Skäms man inte? Bedrövligt att det har fått pågå så länge utan protester. Men vi blir fler och fler, män och kvinnor, vänster och höger som samlas med spadar och hackor…Ska följa din blogg med intresse framöver.

 25. Det är ju verkligen synd att statsfeminister har kapat jämlikhetsagendan för egen vinning i form av statsbidrag som nu passerat flera hundra miljoner och ser en enkel och gratis livslång försörjning framför sig. Känner de att denna försörjning blir hotade så tar de till vilka metoder som helst och hittar på vilka galna genus”vetenskapliga” resultat som helst för att försvara den.

  Denna ideologi som blivit en sekt är nu en farlig samhällscancer som måste bekämpas. Titta bara på deras senaste påhitt; ”hen”. Kan det bli sjukare? Att makten i form av media och politiker tror sig kunna vara PK och plocka poäng är enda orsaken till att det inte har självdött men det kommer.

  Underskatta inte de här parasiterna för de är bredda att ta till vilka metoder som helst för att klamra sig vid sina positioner och fortsätta parasitera på samhället.

 26. […] har jag blivit intervjuad i radio som idrottsman. Först innan Vasaloppet och sedan efter. Det var Jonas Coltings älsklingar på Radio Sjuhärad som hörde av sig båda […]

 27. […] Det är lustigt hur mitt namn har blivit ett slagträ i feminist/jämställdhetsdebatten. Bara som ett resultat av att jag som semi-offentlig person inte går omkring med en PK-munkavle. Med vidare följd av att det tydligen är att betrakta som ovanligt och till och med nyhetsvärdigt. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s