Jonas Colting på föreläsningsturné i vår!

Jag kommer under våren  att arrangera en föreläsningsturné med öppna föreläsningar med tio olika nedslag i Sverige! Den heter, liksom tidigare, Den Nakna Hälsan, och är en hälso- och livsstilsföreläsning.

Datum och plats är som följer:

 • 27 februari – Borlänge
 • 9 mars – Helsingborg
 • 14 mars – Stockholm
 • 19 mars – Göteborg
 • 20 mars – Norrköping
 • 21 mars – Kalmar  NY ORT!
 • 8 maj – Borås NY ORT!
 • 18 maj – Karlstad  NY ORT!
 • 22 maj – Östersund NY ORT!
 • 31 maj – Stockholm

Det är kvällsföreläsningar som löper mellan 17.30 och 21 till 21.30. Exakt plats på respektive ort meddelas de anmälda via mail i god tid innan föreläsningen.

Kostnaden är 495 kr (fika och föreläsningsmtrl ingår) och anmälan görs via mail till colting@telia.com

Inbjudan ligger också ute på www.colting.se. Notera att Kalmar, Borås, Karlstad och Östersund tillkommit sedan den initiala inbjudan producerades, liksom annonsen i Runner´s World!

Föreläsningen och de teman som berörs i stort kan sammanfattas som följer: Den Nakna Hälsan är den avskalade, minimalistiska, grundläggande och ursprungliga kärnan i det som skapar och stimulerar hälsa och vitalitet. Det är rörelse, mat, miljö och livsstil enligt den mall som skapats under flera miljoner år och som vi i högre utsträckning måste respektera för att må så bra som vi kan göra, prestera som vi önskar och se så bra ut som vi hoppas! Det är hälsa och livsstil utan den dimridå av köpt information som förvirrar och fördunklar vår inneboende intuition och kunskap och som fördummar tanke och handling.

 Under nästan fyra timmar kommer Jonas att leverera sina bästa tips, skarpaste resonemang och tydligaste argument som kommer att inspirera och motivera dig att göra de förändringar som du kan göra på vägen mot bättre hälsa och mer energi. Jonas föreläsningar brukar varva skratt med eftertanke och humor med allvar. Dessutom sticker Jonas mer än gärna ut hakan och punkterar konventionella åsikter och gamla kunskaper och bjuder in till diskussion.

Några av reaktionerna ifrån vårens föreläsningsturné kan ni läsa nedan:

”Vill framföra ett STORT tack för en av de mest inspirerande och entusiasmerande föreläsningarna jag varit på!
Stor eloge till ett väl sammansatt upplägg, där du behandlar det viktigaste ämnet ”vår hälsa” både med humor och allvarlig fakta.” -Elisabeth Winn
”Föreläsningen var fantastisk. Jag hade kunnat lyssna flera timmar till. Allvar blandat med skratt och humor. Vissa  komiska inslag  du berättade kan jag skratta för mig själv åt när jag är ute o springer eller cyklar, för att inte tala om 25 meterslängderna i simhallen!! Din syn på kost är sund och bra utan att du är fanatisk, det tror jag är viktigt.
Delen om träning likaså.” -Lena Karlsson
”Föreläsningen är den bästa jag gått på på mycket länge, och med tanke på att jag inte hade några förväntningar på denna heller, så blev jag oerhört överraskad!:D
Vilken inspiratör, vilken energi och vilka underbyggda argument du hade! Föreläsningen kan därmed kort och gott sammanfattas: ”Oerhört inspirerande, energifyllt och underhållande”. – Anna Karlsson
”Det finns så mycket jag skulle vilja tacka dig för från gårdagen som du öppnade mina ögon för, men då kommer du inte att orka läsa färdigt så jag säger bara: TACK! för några av de bäst spenderade 4 timmarna i mitt liv!!!” -Anders Cronander

23 reaktioner på ”Jonas Colting på föreläsningsturné i vår!

 1. Åhh, vad spännande det ska bli.
  Har efter att ha läst din bok nu också läst Andreas Eenfeldt´s bok och är helt tagen.
  Nu sitter jag och lyssnar på en sköning som heter Skaldeman.

  Vi syns i Norrköping

 2. Planer på att besöka Umeå?

 3. Blir roligt att se dig i Norrköping i år igen.

 4. Hej! Jag undrar bara om du kommer köra några triathlonläger i år? tack för en härlig blogg!

 5. Hej Jonas! jag undrar bara om du kommer ha några dagar med stenåldersträning i Borås under 2012?

  Ha det gött/ Johan

 6. Kul att Norrköping är med. Ska absolut försöka lägga in detta i kalendern.

  Har klarat av viktnedgången nu och funderar på vad nästa steg i motionerandet ska bli så detta kan bli riktigt bra.

  /Tommy

 7. Hej

  Varför inte norrlands huvudstad, Sundsvall?

 8. […] Vad kul! Jonas Colting kommer till Kalmar på föreläsning. Den 21:e mars är det dags. Jag bokar direkt! Ska ni […]

 9. Jag följer gulliga Linn Jungs blogg. Nu i veckan drabbades hon av gallstensanfall och fick plockat ut en del gallsten och ska även operera bort hela gallan om en ca en månad.
  26 år gammal.(inget ont om Linn, jag gillar hennes blogg-bara ett exempel)

  Gallstensanfall uppkommer av för högt kolestorol, för högt fettintag och är verkligen inget att leka med.
  Personer som drabbas av gallstensåkommor rekommenderas att undvika rött kött, fettrik mat, ägg, äpplen osv dvs motsatsen till LCHF.

  Jag hävdar att LCHF är en bedrövlig kosthållning, och jag tror att vi kommer att se resultatet av den här dieten ganska så snart.

  Mrs G

  • Samtidigt rekommenderas diabetespatienter att äta spannmål mm, ala tallriksmodellen. Går ju att diskutera om det är speciellt hälsosamt…
   Jag tror för den delen inte att LCHF passar alla då jag har sett att vissa människor har en tendens att urskulda sig med att käka LCHF bara för att, sekunden efter, kunna trycka i sig ohälsosamt mycket fett. Det är ju självklart inte det LCHF handlar om.
   Själv tycker jag att paleokost verkar vara mycket hälsosammare än LCHF. LCHF säger inte speciellt mycket om matens kvalitet och ursprung utan fokuserar mest på fett- och sockerintaget.
   Men om gallsten uppkommer av för högt kolestereol borde ju alla vi, som lider av familjär hyperkolesterolomi drabbas mycket oftare än vanliga Svenssons. Jag sitter själv på ett totalkolesterol på mellan 11-13, ldl mellan 5-8 och hdl mellan 7-9. Men ingen gallsten än så länge iaf. Alla mina övriga världen är enligt läkarens egna ord: ”De bästa jag någonsin sett”. Någonting måste jag ju göra rätt, trots att läkaren har gett mig en dödsdom då jag vägrar äta hans cancerframkallande och immunnedsättande medicin. För första gången på 7 år har jag kunnat träna längre än 1,5 månad utan att drabbas av en ny infektion.
   Slutligen, jag dör hellre då jag är 50, med förutsättning att jag levt ett förbannat bra liv, än att leva ett ostimulerat, sjukt och deprimerande liv tills jag är 80.

  • Att gallsten uppkommer av högt kolesterol och för högt fettintag är en ren lögn. Galla produceras främst för att lösa upp fet mat. Äter man mycket fet mat produceras därför mycket galla, och det blir ett bättre flöde genom gallvägarna. Det motverkar att stenar hinner bildas. Äter man fettsnål mat däremot så bildas bara lite galla, och bara lite går ut i tarmen. Då riskerar gallan i gallvägarna att bli stående långa tider och det ökar risken att det bildas stenar i gallan, av gallsalter som faller ut ur flytande form. Men: om man redan har gallsten och börjar äta tex LCHF kost så kan ökad gallproduktion av fet mat ge tillfälliga besvär! De stenar man redan har bildat tidigare kan göra ont på väg ut, men sedan är problemet över.

 10. […] Jonas Colting på föreläsningsturné i vår! « Jonas Colting … […]

 11. Tack för en mycket trevlig föreläsning i Norrköping! Jag har skrivit lite om den på min blog nu… 🙂

  http://www.tommytappar.se/?p=960

  /Tommy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s