Jonas i senaste Runner´s World!

I det aktuella numret av Runner´s World så är jag dels på omslaget och dels i en stor featureartikel.

Artikeln som heter ”I huvudet på Jonas Colting” så har Erik Wickström gjort en djuplodande artikel med mig som täcker in mycket av idrotten och andra delar av mina projekt, drivkrafter och passioner.

”Man kan beskriva honom som stenålderspromenerare, hälsodebattör, triathlet, föreläsare, författare, provokatör och entreprenör. Att skriva kort om Jonas Colting är svårt. Men vi har försökt.”

 

Runner´s World feb-12

Runner´s World feb-12

 

”Så ser Jonas liv ut. Fortfarande. Träningen är minst sagt en del av vardagen, även om många undrar hur den 38-årige lokalpatrioten hinner med den biten. De senaste åren har han vid sidan om sin framgångsrika triathlonkarriär varit på flera föreläsningsturnéer, skrivit tre böcker, jobbat tätt med sina sponsorer och driver samtidigt Borås mest välbesökta – och förmodligen också mest kontroversiella – blogg”

Jag är väldigt nöjd med hur Erik lade upp artikeln och jag tycker att den är något av det bästa och flerdimensionella som någon skrivit om mig. Speciellt med frågor som den nedan;

”Lever du som du lär?

−       Absolut! Jag lever kanske inte som folk tror att jag lär, för det finns nog en missuppfattning att jag är en endimensionell, hård, självspäkande mat- och träningsfascist men inget kunde vara längre från sanningen. Känner man till mitt budskap på djupet och har varit på mina föreläsningar så pratar jag om nyanser och helheten. Jag pratar om livskvalitet och glädje. Jag pratar om drivkrafter och kärnvärden. Jag pratar om det personliga valet och den gränslösa individen. Ingenstans finns det innehåll eller budskap om tvång, krav eller luthersk späkelse. Jag pratar om att njuta av livet och att leva efter den devisen. I min värld handlar livsnjutning mycket om att göra det bästa man kan av det man har, att vara så frisk, stark, pigg och proaktiv som man kan vara. Det handlar om att leva i nuet och att vara delaktig i livet. Och att livet och vi själva aldrig blir eller är perfekt. Och att vi måste kunna vara nöjda med oss själva när vi är tillräckligt bra men inte perfekta.”

För att läsa artikeln i sin helhet så måste man nog köpa tidningen. Och det tycker jag att man ska göra! Inte minst för att RW är en tidning med mycket läsvärde för den löp- och hälsointresserade.

Omslagsbilden är tagen av Tomas Eriksson i Borås, liksom instegsbilden inne i tidningen. Jag ser bister ut, jag vet, men man villa inte ha en flinande bild utan mer av lite blue steel:)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s