Nyårslöften! Dagens BT-krönika.

”Jag är inte mycket för nyårslöften eftersom jag varken röker, behöver gå ned i vikt eller måste träna mer. Dessutom tenderar hela konceptet med nyårslöften att få människor att i evigheter skjuta upp nödvändiga förändringar, förändringar som man kunde genomföra på en gång.

Den absolut bästa dagen att ha påbörjat en förändring på var i går! Den näst bästa dagen är idag.

Men förändringar behöver inte bara handla om vad man gör utan också om hur man är. Och jag tror att vi alla, lite till mans, behöver en attitydjustering ifrån gång till annan. Vi behöver en påminnelse om att gnälla mindre och att uppskatta mer. En påminnelse om att ta vara på dagen och att ta vara på livet. Att se guldkornen i vardagen, även om det kanske regnar ute för tionde dagen i rad.

Våra hundar Myra och Nosa är lysande förebilder i det sammanhanget! Där jag vaknar tämligen trött de flesta dagar så vaknar Myra och Nosa med entusiasm och vigör. Ibland är jag glad och ibland ledsen men oftast mera neutral medan hundarna möter varje ny dag med nyfikenhet och glädje. Under min dag är långt ifrån allt som jag gör roligt och mycket genomförs mera med luthersk plikt än som ett nöje. Myra och Nosa verkar dock lika nöjda och tacksamma för vad det än är som står på programmet, om det nu är promenad, att ligga på soffan eller att bara vara hund i största allmänhet. Jag äter en väldigt varierad kost men tycker nog inte att allt är fantastiskt gott. Och ibland är jag inte hungrig alls. Hundarna äter i princip samma sorts mat varje dag och är lika förväntansfullt ivriga inför varje måltid. När de emellanåt får äta något speciellt som belöning, så viftar de extra mycket på svansen.

Jag och de flesta med mig har många saker som ska göras och avhandlas under en dag. Ofta vilar tanken på det som precis hände eller det som ska hända snart. Det är helt enkelt svårt att alltid leva i nuet. Och det är synd för det är i nuet som livet händer. Myra och Nosa går däremot upp i stunden,   och verkar leva intensivt för varje ögonblick.

Dessutom är mina hundar villkorslöst kärleksfulla och förlåtande. Precis som vi människor skäller på varandra så skäller hundar som bekant också. Men det är ingen ilska eller förtrytelse som består. Jag kan bli arg på dem men de blir inte arga på mig i gengäld. De kan visserligen säga ifrån men är aldrig långsinta. Hur ofta låter inte vi människor prestige och stolthet stå i vägen för försoning och konfliktlösning? Det skulle aldrig en hund göra.

Inte minst verkar Myra och Nosa njuta av livet! De älskar att springa och att busa med varandra men de tar alla chanser att mysa, kela och umgås också.

På det stora hela är dessa hundars beteende en förebild för hur man kan närma sig det nya året. Inte så mycket i handling som i attityd!

COLTINGS TOPP-3

Saker att se fram emot efter nyårshelgerna!

-Längre dagar
Det är ju knappast några långa och ljusa dagar än men det är tröst att det inte längre blir sämre innan det blir bättre!

-Skidåkning
För varje regnig dag som går så blir chansen större att det, i alla fall rent statistiskt, snart kommer ett rejält snöoväder som förvandlar Borås till ett skidparadis!

-Semlor
Innan julmaten ens lagt sig så vankas det godaste bakverket på hela året! En del bagerier tjuvstartar tidigt!”

3 reaktioner på ”Nyårslöften! Dagens BT-krönika.

 1. Åh vilken klockren liknelse!! Tycker precis som dig, vi borde leva livet lite mer om våra hundar gör!
  En annan sak som jag tänkte på under jul och nyår var hur många ensamma människor det finns bara i vårt land.
  Ensamma på riktigt utan någon som bryr sig eller delar ut en kram eller två.
  Och då tänkte jag, att om jag vore statsminister så skulle jag införa en ny lag där alla ensamma som ville skulle få en egen hund.
  För då vore ingen ensam.
  Aldrig någonsin.

  Kram Mrs G

 2. ”Vi behöver en påminnelse om att gnälla mindre och att uppskatta mer.”

  Gilla läget med andra ord…?

 3. Underbar text – underbara hundar!! ❤ ❤ ❤ När det svartnar runt mig har jag en liten cockerspanielkorsning, hittad på ett härbärge som enda överlevaren i sin kull, som hamnade som omplaceringshund hos mig. Det är som om vi känt varandra jämt. Och hans iver och jämnmod är min största inspiration 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s