Julklappstips! Dagens krönika i BT

”Så här under dagarna för dopparedagen så brukar det kunna vara kärvt med fantasin när de sista julklapparna ska inhandlas. Tillåt mig därför att bistå med några tips! Varför inte ge bort lite hälsa i julklapp?

Mitt första tips på julklapp är en present som lever hela året och långt efter det att julgranen kastats ut, nämligen ett årskort på Borås Simarena! Många boråsare tycks vara mer eller mindre omedvetna om att vår stad härbärgerar landets kanske bästa simanläggning. Eller så kanske man tror att den bara är öppen för klubbverksamhet. Inget kunde vara mer fel. Borås Simarena står öppen varje dag och den erbjuder mycket gott om utrymme för den som vill motionssimma i lugn och ro. Och det är få motionsformer som är så allsidiga, nyttiga och skadeförskonade som simning! Har man dessutom ett årskort så har man gott om tid på sig att exempelvis lära sig att crawla. Eller att voltvända. Eller att simma under vattnet. Eller att dyka från kanten.  Simning som träningsform har långt fler nyanser än bara att lite tröstlöst röra sig från vägg till vägg.

En annan julklapp som garanterat får personen i fråga att komma upp ur soffan är några träningstimmar med en personlig tränare! En duktig personlig tränare har nämligen som första uppgift att motivera och inspirera varpå själva träningen genomförs tillsammans. Och idag behöver man inte begränsa sig till gymmet. Det finns personliga tränare för det mesta, allt ifrån löpning, simning, bålstabilitet, pilates, stenåldersträning i skogen och mer traditionell styrketräning.

Eller varför inte bara ge bort några snygga träningsplagg eller ett par nya skor? Då har i alla fall mottagaren en ursäkt mindre till varför de inte kommer ut i skog och mark.

På tal om personliga tränare så finns det också tränare och coacher till så mycket annat i livet. Om någon behöver hjälp att sluta röka så finns det duktiga livsstilscoacher. Behöver någon hjälp med sin mat och hur man lägger upp sina måltider så finns det mat- och näringscoacher.

Massage och beröring är också hälsovård och det är få som tackar nej till en timme med en duktig terapuet! Massage skänker en behaglig känsla av tillfredsställelse som är lik den man erhåller efter ett träningspass.

Vill man vara lite tuffare och på gränsen till elak så kan man alltid ge bort en anmälan till ett lopp eller evenemang! Nu blir ju kanske inte alla själaglada över ett förestående Göteborgsvarv eller Kretslopp men det är onekligen en bra motivationsfaktor för det kommande årets träning.

Och ska man anmäla någon annan till ett evenemang så ska man naturligtvis också anmäla sig själv! Och erbjuda julklappsmottagaren sitt träningssällskap. Då har man nämligen gett bort den bästa gåvan av alla, sin tid och sitt engagemang!

God jul!

 

COLTINGS TOPP-3

 

Julens höjdare:

-Maten! Jag älskar all julmat utom Janssons Frestelse och godast är julskinkan med äppelmos och stark senap.

-Värmen! Julen tar fram det bästa hos de flesta av oss. Och man umgås mycket med familj, släkt och vänner

-Löpningen! Jag har en tradition sedan 1997 att springa med kompisar på julaftons morgon och det är ett fint sätt att påbörja helgerna på.”

4 reaktioner på ”Julklappstips! Dagens krönika i BT

  1. Var brukar ni springa någonstans? Man kan ju alltid hoppas på att få möta likasinnade och hälsa.

  2. God Jul, julträningen är även en tradition hos oss, vad vörtbrödet med skinka och senap smakar bra efter det/ Mattias

  3. Tack för årets inspiration, irritation och tankevolter som din blogg ger! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s