Trials of miles and miles of trials.

Efter mer än 15 föreläsningar över de senaste tre veckorna, monsterträning och en vardag i rörelse så har jag nu kommit ut på andra sidan bättre och starkare än innan.

Jag har tränat nästan som jag hade hoppats i ett best-case-scenario, men i ambitionens namn så vill individer som drabbats av en typ-A personlighet, gärna göra mer, bättre och oftare. If it´s worth doing it´s also worth overdoing.

Jag har inte bloggat, skrivit eller debatterat så mycket som jag vill. När de här perioderna av liv som löper minut för minut på den röda linjen så vecklar tanken och tråden ut sina vindlingar bakom skallbasen och rotsystemet når tids nog ända ned i själen och griper tag i det som är kärnan av jag.

Tillvaron är störst när livet bläddrar ruta för ruta i realtid utan möjlighet till fast forward eller rewind.

Igår var en sådan dag. Löpning till Ulricehamn på Sjuhäradsleden i magiskt väder där ett beslöjat skimmer  löftesrikt bäddade in stunden i andakt. 42 kilometer som avslutades på Kallbadhuset i Ulricehamn.

 

Kallbadhuset i Ulricehamn

Kallbadhuset i Ulricehamn

 

Prestationer och intensiva upplevelser kan lämna en viss matthet. Det är lätt att falla för hinder och lockelser som inte ligger i linje med den anslagna riktningen. Det finns alltid en kontrast att väga den kortsiktiga njutningen av ”instant gratification” emot den ljuva känslan av den konsekvens som finns i ”delayed satisfaction”. Vår tids mest sanktionerade missbruk är sockermissbruket. Det är till och med institutionaliserat. Det är lätt att hitta skäl och orsaker till att man är värd en sockerbulimisk orgie efter en fysisk insats. Det är därför vi har en värld av motionärer som är ganska tjocka. Därmed inte sagt att socker inte är gott. Jag njuter dock sparsamt nu för tiden och väljer med omsorg källan till njutning.

Igår sade min svaga sida; pizza! Men jag lagade istället en shake på rå mjölk, råa ägg, banan, avokado, rå honung och chiafrön. Sedan blev det en middag på oxfilé, spenat, avokado, broccoli, lök, vitlök, smör och ett glas rött. Givetvis blev det lite lyxmandelmassa på kvällen!

 

12 reaktioner på ”Trials of miles and miles of trials.

  1. Schyst storry, gillar det, helt i linje med min egen njutningsplan, både på och av banan.

  2. Helt rätt Jonas! Vi föredrar om du gör stordåd i träning än stordåd på bloggen, speciellt när du har en så ”underbar” tävling framför dig. Så satsa allt du behöver på träning nu de sista veckorna! för vi kommer att gotta oss i all rapportering från Ultraman. Det ser ju Jojje till.

    Så kan vi diskutera diskfunktionaliteten i våra kroppar och våran inställning till mat under adventsljusens glimmer 😀

  3. Chiafrön….är fröna lika fantastiska så som de framställs i boken ”Born to run”? Där får man en känsla av mirakelkost. Lycka till inför Ultra. Ska bli spännande att följa.

  4. Hur är det egentligen meningen att man ska känna sig efter 40km+ på löpstigen? Har sprungit långt nu några gånger och funderar på var min gräns går. Har för att uttrycka det milt, jävligt ont i knä och höft efter ca 35km. Har ingen längre träningsbakgrund eller fått instruktioner om löpteknik, möjligen där det ligger?!

  5. Var (i Boråstrakten) köper man chiafrön?

  6. Och var (i Göteborgstrakten) köper man chiafrön?

  7. Här finns chiafrö, http://www.gojiking.co.uk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s