Juholt är socialist. Så vad hade ni väntat er?

Solidaritet är ett ord som tungarslade och självgoda vänstermänniskor använder om hur andra bör leva så länge det inte angår dem själva.

Och ingen lever det budskapet bättre än det mustaschprydda janusansiktet Håkan Juholt. Å ena sidan stå tårögd och ömka sig över arbetslösa statare, förtidspensionerade verkstadsarbetare med permobiler och ensamstående mammor med tolv svältande barn i en klase runt sig. Å andra sidan manipulativt svettig om nätterna där han i skenet av flitens lykta sitter och fabulerar upp nya, bättre och fiffigare sätt att sko sig på systemet, skattepengarna och staten Sverige.

Socialdemokrater och socialister kan vrida sina tungor ur led rabblandes mantran om klasskamp och det klasslösa samhället. Men sanningen är allt som oftast den att den enda kampen för klass, som de är intresserade av, är den egna personliga resan in i första klass. Resan in till de priviliegarades värld och till förmånstagarnas värld. Resan in till de försuttnas värld. Men det kanske inte är en slump att försuttna rimmar med förruttna, för det är vad den lögnaktiga tungan i munnarna på sådana som Juholt gör!

Moderater och kapitalister spelar i alla fall med öppna kort så till vida att de inte hymlar med att pengar och ekonomisk frihet är den primära drivkraften för dem. De vill vara eller bli rika och det är ingen hemlighet.

Det som den ryggradslösa sossen eller socialisten gör är att förminska och baktala andra medan de själva ska smyga in bakvägen och stjäla äpplet ur Edens lustgård. Eller ännu värre, agitera för ett samhälle där en allvetande elit ska styra det okunniga proletariatet för deras egna bästa. Som fallet är i alla socialistiska samhällen genom tiderna. Och ni kan ju själva förstå vilka som ska utgöra eliten.

Det är väl också kärnan i vad som är grundläggande fel med socialism; nämligen det att andras pengar förr eller senare tar slut.

Jag läste en mycket insiktsfull krönika i Aftonbladet, skrivet av Anders Westgårdh. Jag citerar ett stycke nedan:

” Jag menar nämligen att Juholts­ olämplighet lagts i öppen dager. Inte minst genom­ hans raljanta svar på intervjufrågor och hans nonchalanta rader på Facebook där han lovar att ”göra det kvällstidningarna tycker jag borde göra”. Inte det som vore­ det självklara även om det inte stod i tidningen.

Juholt säger sig inte ha reflekterat över om det är rimligt att skattebetalarna ska bekosta även sambons del av hyran. Han hävdar att han inte känt till reglerna, inte förstått att de gällde även honom. Samma sak sade han redan 2001, då han uppmanades att bättre redovisa sina utlägg efter att ha gjort kontokortsinköp på över 100 000 kronor utan kvittounderlag. Han kände inte till reglerna.

Vad är det mer han inte fattar­? 

Jo, han förstår inte det ohållbara i att ena månaden stå och veva om barnfattigdom och växande klyftor, för att kort därpå avslöjas med en gratis fyrarummare. Han begriper inte att en Saab-­arbetare som lyckas få jobb på annan ort skulle få kämpa som ett djur för att få dra av för dubbelt boende. Han inser­ inte att den som redan tjänar 144 000 kronor

i månaden borde ha vett att dra tillbaka fingrarna ur syltburken.

Och på den raka frågan om varför han tar emot bidrag över huvud taget får Juholt det att låta som att han är nödd och tvungen. Han skyller­ på systemet.

I slutändan handlar det inte om ifall han har gjort rätt eller­ fel, formellt eller juridiskt. Han begriper helt enkelt­ inte sin roll och sitt uppdrag, vad som förväntas av ledaren i ett krisdrabbat parti som säger sig företräda låg- och medelinkomsttagare.

Toblerone är en liten choklad­bit i jämförelse.”

-Anders Westgårdh, krönikör i Aftonbladet

32 reaktioner på ”Juholt är socialist. Så vad hade ni väntat er?

 1. Å andra sidan så kan man ju även fundera på vilka arbetsuppgifter som åligger ekonomimänniskorna som hanterar dessa kostnader.
  Har inte dom skyldighet att påtala fel och ändra utbetalningar…
  Jag menar, stod det inte två namn på hyresavin……

  Fungerar den där ekonomiavdelningen på det sättet så finns där nog väldigt många fler ”lik” i garderoberna!

 2. Mycket bra skrivet och sant!

 3. To quote my wife: ” all politician are criminals”

 4. Mmm, det värsta jag hört sedan miljöpartisten Ywonne vad-hon-nu-heter tog taxi för flera hundra tusen.. väldigt bra för miljön det.
  I mina ögon verkar det som man blir politiker av ideologiska skäl som man sedan snabbt glömmer för det är så jävla lätt att roffa åt sig.

  • Kom ihåg allt!!!!!
   Hon åkte taxi på grund av säkerhet av hennes person. Säpos förslag.
   Om det inte skrevs så mycket skit överallt och ingen tar upp det rätta och rättar till slutar ju detta i katastrof.
   AB KRÄVDE SVAR AV HONOM HAN GJORDE EN PUDEL. SANNINGEN VAR JU DEN ATT INGET FEL BEGÅTTS OCH INGET HADE UNDANHÅLLITS. kom ihåg det när ni sprider skiten vidare.

   • Har sett intervjuer med henne själv där hon inte en enda gång nämner det du tar upp. Varför inte? Om så var fallet så kan det var vettigt att ta upp det.
    Sen bör du nog kolla Caps Lock, verkar vilja haka upp sig.

    Han Erling, vad har han för skäl att bo gratis?

   • Till Blomrabatten; Du är ju helt fel ute. Ywonne Ruwaida åkte INTE taxi på skattebetalarnas bekostnad för att SÄPO sade det!! Det var för att det inte ”passade” henne för hon hann inte inte hem till sina barn. Hade inte ett skit med SÄPO att göra. Det var f ö sverigedemokraten W Petzäll som åkte taxi p g a SÄPOs rekommendationer. Läs på eller stanna där du hör hemma, i blomrabatten!!

 5. Skulle han äta lowcarb blir hjärnan piggare, kanske skulle han då ta bättre beslut och slippa detta nederlag som troligen väntar.

 6. Han borde Juholt sig till reglerna.

 7. Korrupt eller korkad är den enkla frågan man behöver ställa sig.
  Och slutsatsen är den samma oavsett svar.

 8. Och ändå….förundersökning nedlagd….inget brott begånget. Två felaktiga reseräkningar av tusen, varav den ena en för sent återlämnad hyrbil. Det kan ju vara så att han inte haft någon ond avsikt, det kan ju vara så att andra intressen styrt debatten, det kan ju vara så att det är bra om journalister granskar uppgifter och inte bara agerar megafon åt vem det vara månde. Och Sveriges utrikesminister Carl Bildt tidigare styrelseledamot i Lundin Oil som är föremål för en förundersökning gällande brott mot folkrätten. Var är Drevet?

 9. […] https://coltingblogg.com/2011/10/14/juholt-ar-socialist-sa-vad-hade-ni-vantat-er/ Dela det här:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. Publicerad: 15 oktober, 2011 Filed Under: Okategoriserade […]

 10. Du blir helt klart veckans blogg hos mig!

 11. Bra talat – håller med helt och hållet!

 12. Du skriver ofta väldigt fint och inspirerande och det sluar ofta med att jag håller med dig. Dock måste jag säga att du framstår ganska trångsynt när du pratar om den ryggradslöse sossen och de så ärliga moderaterna. Jag har sedan länge förstått, (betyder inte att jag förstår men att jag tror att jag förstår), att politiken är ful. Detta gäller oavsett politisk tillhörighet. Visst finns det ärliga politiker men det är, tror jag, ungefär lika många oavsett parti. Man måste se outside the box så att säga. Bara för att det ser ut som att Juholt är mer oärlig än de andra politikerna behöver inte det vara fallet. Hur mycket skulle man kunna gräva upp om Reinfeldt, eller om dig, eller om mig? Massor! Tänk igen ditt liv så kommer du se alla de gångerna du varit oärlig både mot dig och din omgivning, och om någon skulle få reda på ett av dina snedtramp skulle en skicklig journalist kunna förstora upp det och få det att se mycket värre ut an vad det egentligen är.

  Politiken är helt enkelt rutten och nästan alla politiker är skit. Dock är juholt en skön prick som kan tala för sig. Ett hot mot de nu styrande moderaterna! Vad skönt att bli av med någon som kan prata så slipper statsministern och kompani kämpa för att ta hem ännu en valseger.

  En liten parantes. När du nu slår mot livsmedlesverket och deiversa institutioner som enligt dig lär ut fel så har du blvit ett hot. Man har skapat en antiblogg till din ära:P och många skriver att du är helt bakom flötet, man skulle nästa kunna säga att det är en liknande situation som den Juholt är med om. Han är ett hot, eftersom han verkar veta vad han pratar om precis som du verkar veta vad du pratar om. Han kan prata precis som du och han gör det. Därav får han många fineder som vill ha bort honom. Et voila, ce qui ce passe! Hoppas han sitter kvar precis som jag hoppas att du fortsätter blogga och komma med nya sätt att se saker på! ciao

  • Jag pratar inte om de ”ärliga moderaterna”! Vart läser du det? Däremot skriver jag att de, som regel, i alla fall inte hycklar med att de är kapitalister. Sossar som Juholt talar om solidaritet och jämlikhet och annat dravel (inte dravel om lever efter det, nota bene) men agerar och tänker som smygkapitalister. De driver en hemlig och gömd agenda och det är kärnan i den vämjeliga ryggradslösa anda som präglar svensk socialdemokrati.
   Visst, alla har baggage men jag är inte förtroendevald och kommer aldrig bli det då jag både porrsurfar, blir full och kör för fort (inte samtididigt!) och skiter blankt i det. Jag skulle inte stå på barrikaderna och slå mig för bröstet och tala mig varm för en ideologi och sedan agera tvärt om. Och att han kan prata får stå för dig, jag tycker han använder retorik och argument som ett barn. Han är löjlig i mina ögon.
   Skriver ”många” att jag är bakom flötet? Det var mer än jag visste. Tycker knappt jag hittar ngn kritik, i sak, emot mig och jag får tvärtom vad du säger, mycket positiv respons.
   Och bloggen är ju bra! Jag älskar deras ironisering över mig för den är ju faktiskt som jag, fast tillspetsad.

 13. Mycket bra som vanligt Jonas! Och till ”andersbystrom” ovan som likt flrera andra röda(?) kommentatorer försöker spela bort korten och förringa Jugholts bravader genom att börja surra om Calle Bildt. Vad har hans styrelseuppdrag med Jugholt ö h t att göra?? Inte ett skit!
  Att Jugholt med 144.000 kr imånadslön ö h t tar emot bidrag är en stor förbannad skam!

  • Och dessutom betalar ju Socialdemokratiska partiet mellanskillnaden Juholts riksdagsarvode på 56 000 kr/ mån och Reinfeldts lön, 144 000 kr/ mån som stadsminister. Partiet står för 88 000 kronor i månaden (tror det är de här siffrorna, måste rusa.. )

 14. En liten detalj som verkar ha förbisetts. Att Juholt (och alla dessa andra förbenade kostympolitiker) beter sig som dom gör betyder inte att alla ”sossar” skulle göra samma sak. Dessa finpolitiker har sen länge glömt sina ideologier och bryr sig bara om en sak, och det gäller både de röda och blå. Alla ”sossar” är inte likadana och alla ”moderater” är inte likadana. Det blir lite ”araberna är terrorister”-tänk över det hela.

  Men så är det väl med politik, alla vill ju vara med i en klubb.

  Jag själv placerar inte in mig i någon jävla färgad låda. Jag tycker som jag tycker, det finns ju flera färger än två.

 15. Here you go again 😉
  ” Moderater och kapitalister spelar i alla fall med öppna kort så till vida att de inte hymlar med att pengar och ekonomisk frihet är den primära drivkraften för dem. De vill vara eller bli rika och det är ingen hemlighet.”
  Nej, men att ”dom” gör det utan att bry sig om vilka man kliver på eller om det sker på flera andras beskostnad skiter dom i. Inte heller det är ju någon hemlighet;)
  Det är dessa personer som styr Sverige idag. Det känns mycket tryggt.
  Då vet man att vård och omsorg bara är siffror.
  Varför lägger du ner så stor kraft på att tycka att tex. Becel och Powerade är så dåligt? Dom företagen vill ju bara tjäna lite pengar och bli rika! låt dom göra det då? Det är ju precis det som du anser att moderater och kapitalister inte hymlar om. Ska dom inte få tjäna så mycket pengar dom vill?
  lite mer perspektiv får vi väl ha?
  Men åter till Juholts bostadsbidrag. Det var kanske bra att en person granskades, för sen var det ju tre(tror) riksdagsledamöter(från alliansen) till som bad att få sina ”bostadsbidrag” ändrade och ville betala tillbaka, precis på samma sätt som Juholt. Så det måste betyda att alla dessa personer är socialister då? Alla socialister vill ju ha bidrag och gärna på fel sätt!
  Fasen Jonas, du skulle bli en perfekt politiker. När du går in på dessa ämnena så verkar det som du blundar med bägge ögonen och sätter in öronproppar.

  • Läste du mit inlägg? Gjorde du det så ser du att jag pekar på ett djupt liggande systemfel i socialdemokratisk maktfullkomlighet och i ett socialistiskt förhållningssätt med självgoda och pompösa politiker.
   Personligen är jag för ett välfärdssamhälle som skattefinansieras. Jag betalar mer än gärna den skatten för det sociala skyddsnätet som jag tycker ska finnas.

 16. Jag ser det hela precis tvärtom. Juholts parti har i ett mer än hundra år förordat en fördelningspolitik som bygger på att vi alla betalar skatt, och sedan i olika mån har rätt till bidrag. Detta kan man tycka vad man vill om. Juholt betalar sin skatt i god ordning, fyller i blanketterna i god ordning och får sen bidrag som han uppenbarligen enligt gällande reglemente är berättigad till.

  Moderaten däremot bygger hela sin ideologi kring tanken om att skatt är en stöld, att bidragssamhället gör befolkningen till håglösa välfärdsslavar osv. Om det är hyckleriet som stör dig, så är ju en bidragslyftande borgerlig politiker med god ekonomi sju resor värre än motsvarande socialdemokrat! Eller hur? Och jag har en känsla av att precis lika många borgare som sossar lyfter bidrag.

 17. Oj, där sjönk du. Vem är det nu som är enögd och svartvit? Jag tror att de flesta som verkligen följt det här tycker att Juholt varit slarvig. Slarvigare än man får vara, kanske borde han avgått. Men att han skulle ha uppsåt att fiffla till sig pengar får du nog väldigt svårt att föra i bevis.

  Carl Bildts oljeaffärer i Afrika innan han började ägna sig åt att flyga världen runt och twittra (lämnandes sitt departement vind för våg, se gärna roliga http://www.unt.se/inc/print/det-torra-intellektets-eviga-solsken-1380919-default.aspx – ”Var är jag i dag? Jaså, Shangri-la. Bra möte. Viktigt. Men nu väntar nästa flyg. Lunch i Tbilisi. Fruktstund i Bryssel. Middag i Andromedagalaxen.”) känns ju något mer angelägna att adressera.

  • Jag pratar om ideologiska skillnader. Jag är egentligen ointresserad av honom som person men hans beteende symboliserar något som sitter djupt i den svenska socialismens kärna och som jag avskyr. Och att jämföra Juholt med Carl Bildt är som att jämföra Anders Lillen Eklund med Muhammed Ali. Bildt är vår enda riktiga statsman.

 18. En jävla härlig ull… Åh – klassikern ”nähä så du gillar inte ohejdad kapitalism, då är du KOMMUNIST!”. Ja gillar man Carl Bildt måste man onekligen ha en förmåga att förenkla skeenden och bortse från delar av sammanhang.

 19. Verkligen bra skrivet,fast du vet att även folk med socialdemokratisa åsikter kan ju göra fel och bete sig galet med för den delen (som Jugarholt!).
  Det går inte att begära mer av sossar en andra med annan politisk åsikt.
  Men nog om det!Jag har köpt din bok och den är ju jättebra!Jag har ändrat min kost efter att ha läst den-boken är inte full av pekpinnar eller moral som gör att man bara känner sig dum och lägger den åt sidan,utan rak,ärlig
  och gör att man känner lust att börja på direkten .Ska ge hela släkten var-sin i julklapp!
  Ha det väl!

 20. Jag älskar dig Jonas! Du är rak, ärlig och går inte runt saker eller behöver åka på FÖRLÅT MIG TOUR 🙂
  Jag ogillar de röda(S) pga deras ljugarpolitik och att de tar av andras pengar o själv står o ljuger ihop saker som ska låta bra, som de lovar till höger o vänster, SOM andra ska betala! Vi skattebetalare tex.
  Göran Fett och Mona Stahlin bra exempel på folk som tar av andras pengar 🙂
  Och så LJUGHOLT/Super Mario,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s