8 reaktioner på ”Intervju med Jonas

 1. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4668672
  Verkar som att det börjar komma in anklagelser som säger att forskning på kolhydratsfattiga dieter är sponsrade av köttindustrin.

 2. http://urplay.se/157952
  Den där föreläsningen tror jag för övrigt att du kommer uppskatta =)

  ”Många idrottare tror att pasta är en sorts magisk komponent utan vilken det inte går att bedriva uthållighetsidrott.”
  – Rune Larsson

 3. Ja, självklart sponsrar vi amerikanska köttindustrin när vi äter ekologiskt kött från gårdar i vår omgivning. Livsmedelsindustrin börjar få panik nu när Lchf och det primala livet har fått fäste i sverige. roligt läsa på sveriges radios hemsida hur dom räknatut att Lchf kosten är miljöfarlig för växthusgas. Hur kan det vara farligt för miljön att jag äter ägg och grönsaker från min egen gård . Köper kött från en gård i närheten. Istället för att äta kungsörnens makaroner från en fabrik som sedan åkt lastbil till en affär i en fin kartong ?? sätt ner foten nu jonas du som har ett bra namn för detta.

  • Nej vi sponsrar inte direkt den amerikanska köttindustrin med det, men hur stor del av köttkonsumenterna är svenskar, och hur många svenskar äter ekologiskt kött? Än mindre från gårdar i vår omgivning?
   Hur många svenskar äter kött och ägg från ”sin egen gård”?

   Jag anser att man bör vara kritisk mot alla källor, något du uppenbarligen inte klarar av att vara. Varför bara vara kritisk mot forskning som sponsras av pasta-maffian? Du borde nog även fundera på vem som sponsrar (och har intresse) av forskningen som förespråkar en ökad köttmängd i kosten. Det går ju dock att äta både lchf- och paleolitisk kost utan att öka köttintaget, något som talar emot SR:s riktade nyhet.

   För övrigt är jag för ett generellt minskat kolhydratintag, och framför allt ett intag minskat intag av processade varor, precis som Jonas förespråkar i sina böcker.

  • men hur smart får man vara Patrik, tror du på fullaste allvar att flertalet personer äter ägg kött och grönsaker från egen gård(!!?) Lchf må vara hur bra som helst ur ett hälsoperspektiv men ingen kan helt seriöst mena att det inte påverkar vår miljö negativt i större utsträckning.

 4. Hej Jonas följer dina inlägg med växande intresse, är från Boråstrakten o intresserad av diet för jag går aldrig upp något..
  Vad säger du om påståendena att lchf är sponsrade av köttindustrin? Du var ju själv mycket kritisk till Livsmedelsverket pga sponsrad forskning.. Tacksam o intresserad av svar!

 5. Riktigt impad av din placering på Tjörn! Kanske får man se dig i Kalmar nästa år och en satsning på det svenska rekordet?
  Förresten – nämner du inte någonting i den där artikeln som du inte vill prata om ännu?

 6. Den där föreläsningen tror jag för övrigt att du kommer uppskatta =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s