Colorado Climbing Camp, dag 5

Väldigt stor output idag och känner mig lömskt lugn och fridfull nu på kvällen när jag äntligen duschat och ondulerat mig. För första gången idag ska tilläggas. För dagen har i sin helhet annars spenderats i tränings- eller ombyteskläder. Inte ens deo. Knappt man tror att det är sant.

Moralen var hög i morse när jag rullade ur lakanen vid 05.45. God save America för kaffekokare på timer för det fanns varm java som smekte igång min själ och som höll mig sällskap bort till poolen som enligt uppgift skulle öppna kl 06.00. Vilken sucker man hade varit om man nu stått där och skakat i grinden klockan mitt i natten och missat både tv och simning. Karma var på min sida dock och jag kunde hoppa i och i värmedimman klämma 3000 meter i bra intervaller. 50 x 50 med en snabb på start 40 och en recov på 55. Höjden känns när man simmar och det blir mycket dubbelandning in och ut ur vändning.

Handduk runt höften hem och en snabb frulle på quinoa och äggröra innan jag klev in i cykelstället för roll-out klockan åtta. Vi hade fyra bergspass på agendan och mer än många höjdmeter.

Jag var seg på Battle Mountain men hittade lite flyt uppför Tennessee Pass innan jag fullständigt krossade uppför Fremont Pass. Jag körde stora kakan upp och var först upp till supportbilen med en bultande bröstkorg. Sista klättringen uppför Vail Pass var tråkig eftersom vi körde den igår också och jag hade hemlängtan.

Jag klev rakt ned i forsen utanför hotellet och satt tio minuter med allt mer avdomnade ben. Det var dock precis vad som behövdes då mina ben skrek högt under sista klättringen och var i djupt behov av terapi.

Snabb lunch med wraps och sedan i säng någon timme. Jag huttrade dock så att jag var tvungen att duscha händerna i varmt vatten ett bra tag och ta på mig mössa för att få upp lite oomph i kroppen.

Vad gör man så på eftermiddagen när man simmat tidigt som fan och cyklat 13 mil med fyra bergspass? Jo, man springer uppför skidbacken! No joke, det var faktiskt vad vi gjorde. Jag och JD sprang långa vägen upp till Eagles Nest och kunde addera 700 nya höjdmeter och förbannat hög puls för dagen. Vi tog gondolen ned och väl hemma så hade vår crew fixat BBQ och sallad. Dusch, deo, dental floss och presto, vi är i realtid!

Tyvärr inga bilder idag men det är samma vackra utsikt hela tiden!

3 reaktioner på ”Colorado Climbing Camp, dag 5

  1. Grymt jobbat! Kameraarbetet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s