Utbrott

Och en annan sak som jag bara måste få utlopp för;

JAG HATAR MIN JÄVLA KUK-MAC BOOK PRO!

Förutom att batteritiden är bra och att den är snygg att se på (det är väl därför den är populär på reklambyråer) så är det utan tvekan den sämsta och mest opraktiska samt användarovänliga dator som jag haft.

-otydlig navigering

-mängder av onödig förbannad självhjälp som man aldrig bett om och som bara strular till allt.

-en absurt stor touchscreen som ska funka som både höger- och vänsterklick men som man kommer åt omedvetet gång efter annan och där jag, om jag inte tittar hela tiden, helt plötsligt börjar skriva på ett annat stycke i texten, eller raderat något helt, eller helt enkelt bytt fönster, eller fått fem nya, bara för att handen råkat snudda vid kukmongohelvetestouchscreenen.

-otroligt många uppdateringar mellan Mac, i-Tunes och i-Phone. For fuck sakes, gör skiten klar en gång för alla och stör mig inte med irrelevanta frågor jag ändå inte kan svara på. Vill du uppdatera? Hur i helvete ska jag veta det? Om jag måste för att skiten ska fungera, gör det då utan att fråga mig.

-mail som raderas, kategoriseras och adresseras helt random. Helt plötsligt kan jag inte maila till människor jag alltid kunnat maila till innan. Jag har idag fått mail som ”skickats” den 4 aug. Kan någon ringa Michael J Fox isåfall för det är bara 31 juli än och helt kukens back to the future.

-Dokument som bifogas sparas på några extra ställen. Bara för säkerhets och förvirringens skull. Både i Finder, Jonas Colting och på Dokument. För säkerhets skull alltså. Fast man vet aldrig om man verkligen sparat dem.

-Dokument ja, helt plötsligt funkar inte hälften av de dokumenten att skicka som jag haft innan. De är väl inte Steve Job-certifierade.

-Precis nu kom ett fönster upp, helt random, som frågade om ”jag är säker på att jag vill lämna den här sidan?” Fuck no! Touchscreen igen. Man måste tydligen skriva rakt uppifrån som en Ulla-Bella på en Mac. Glidare som kör den här hajpade skiten skriver väl aldrig ändå, de bara surfar Youtube och uppdaterar Facebook.

-i-Tunes trodde man väl skulle funka bättre iallafall. Hell no! Ca 1/3-del av all min importerade musik från min gamla i-Tunes i PC´n ”finns inte längre” då någon originalfil eller så inte kan hittas, Nähä, men skicka Steve Jobs att leta efter den då! För den fanns i min gamla i-Tunes!

Mac suger balle. Så in i helvete också.

PS: Detta inlägg är skrivet under inflytande av hög höjd, fria kromosomer och ett begynnande pungskav. Jag är inte att hållas ansvarig. Dessutom under inflytande av major fucking datastrul med försvunna mail och andra malörer, ovan beskrivna.

17 reaktioner på ”Utbrott

 1. Hahaha!

 2. Tänk om man kunde faxa upp sina blogginlägg. Så enkelt livet skulle bli.
  Men i ditt fall, du får överväga insatsen (bråket med kukiskithelvetesimacdatorn) kontra infon du vill förmedla och vad det ev. kan generera i läsarsiffror elr kanske färre sålda imac’s för äppelskruttet.
  Blir det värt det? 🙂

  (Hint till mig själv: Mer träning och mindre digital tid!)

 3. Brukar uppskatta din blogginlägg men seriöst, börjar du lipa första gången du försöker stå på händer och misslyckas eller? Det är ju ett nytt operativsystem med annat tänk, kan ju ta några veckor eller längre att ställa om sig även för en normal begåvad människa. Fungerar ju flawless för väldigt många andra. Detta inlägget luktar som en 13 åring som har kissat på sig.

 4. Hahaha skönt att veta att du kan skriva som man själv tänker ibland 🙂

 5. Hahaha du kommer snart ha en säljare/instruktör från Machuset som lär upp dig i den ädla konsten att navigera en Mac. Om du skriver lite mer skit så kanske självaste Jobs kommer och fixar åt dig.

 6. Ät gröt, en skål vitt ris och en halv limpa sötat vitt bröd så du fyller på med ”nyttiga” kolhydrater. Bra för humöret vilket inte verkar vara din starka sida idag.
  Själv har jag aldrig provat MAC men ibland kan kukhelvetespcmicroloftfanskapet få en salva också från mig.

  LCHF-Thommy

 7. […] Colting bloggade följande tidigare idag: ”JAG HATAR MIN JÄVLA KUK-MAC BOOK […]

 8. uppenbart fall av skit bakom tangenterna. nej tacka vet jag pyttemjuks ständiga säkerhetsfrågor, blue screens of death och virusblaj.

 9. Faktiskt ganska oblygt att skrika ut sin inkompetens på sådant sätt. Cred för det helt klart. Känns dock som du behöver en släng av ett botemedel. Alvedonen i detta fall stavas kanske macworld.idg.se..

  Lycka till! 😉

 10. Det är väl inget positivt med det, men jag tror det beror på användaren, inte på Steve Jobs. Samma med filmen, det går med lätthet att vända på den datorn du har, om du bara googlade den minuten som du ägnade dig åt att skriva skit istället så hade du fixat det. Skit in, skit ut.

 11. Säg till om du vill ha hjälp med att göra tusen nålar på den….jättehårt !

 12. Har ingen aning om hur jag hamnade på din blogg, men sjukt rolig läsning om din mac!

 13. Ganska rolig läsning. Hade en Macbook Pro för ett tag sedan också men sålde den efter 1½ år eftersom det gick helt enkelt inte att anpassa sig till Mac OS. Irriterande saker som t.ex klipp ut filer och klistra in på ett annat ställe (dvs, flytta filer) fungerar inte i Mac världen (utan specialskript). Man måste kopiera filerna och sedan gå tillbaka och ta bort dom. Någon på Apple tyckte att det kunde förvirra kunderna på något vis har jag läst.

  Lycka till med din Mac framöver (eller PC om du nu väljer att byta OS).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s