Colorado Climbing Camp, dag 1

Nästan sex timmar igår, dagen innan vårt monsterläger börjar. Men jag kände mig inte mer worse for wear imorse än att jag simmade Masters med Jane Scott klockan 8. Denna gång i Boulders ute-50;a. Sjunde dagen i rad som jag simmar, när hände det senast?

Allt ljus på mig.

Allt ljus på mig.

 

Klockan 10 rullade den första gruppen ut och vi andra rullade ut kl 10.45. Det var inte riktigt lika varmt som igår (37 grader) men termometern visade på 92 Fahrenheit vid första drickastoppet.

 

Drickastopp i bushen där läsken kostar 50 cent, bra när det är 32 grader varmt.

Drickastopp i bushen där läsken kostar 50 cent, bra när det är 32 grader varmt.

 

Vi cyklade via Lyons och Drake innan vi körde dagens största klättring in till slutmålet Estes Park som ligger på 2400 m ö h. Distansen blev runt 100 k med cirkus 1300 klättrade meter. Jag körde verkligen inte hårt idag men var saltkakad vid ankomst.

 

Vacker utsikt under klättring

Vacker utsikt under klättring

 

Gordo och hans Endurance Corner har alltid riktigt bra styr på sina camps när det gäller support, mat och boende så när vi kom fram till vårt hotyell så kunde jag rulla ihop en spenatwrap av alla delikatesser som dukats fram. Möjligen slank det ned en kaka och lite chips också:)

 

Med munnen full av mat och själen full av sång

Med munnen full av mat och själen full av sång

 

Jag och Justin Daerr sprang sedan 35 min runt Estes Park för att i sanning göra det till en riktig träningsdag. En riktig träningsdag har alltid löpning! Sedan ställde vi oss i forsen i 20 minuter medan alla feta turister undrade om vi var part of the attraction. Det var kallt, skönt och avsmalnande.

Middag åt vi på Grumpy Gringo och deras skål av guacamole kan starkt rekommenderas. Tröttman slog till under måltiden och jag kommer slockna snart, om höjden tillåter. Roll-out imorgon är klockan okristliga 06.45 och vi har en tre mils klättring rakt ur staden att se fram emot. 150-puls innan frukost. It will make a fat guy slim, som Christopher Walken skulle sagt.

Imorgon ska vi upp till 3600 meter. Det kan bli svettigt upp och kallt ned.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s