En bra dag och en dålig dag.

En av anledningarna till att jag är i Boulder är att träffa ny medicinsk expertis som kan utvärdera min status och hjälpa mig med mina problem jag upplever med baksida/höft. Igår fick jag värdefull hjälp av In Motion Rehab som drivs av den förra världsmästaren i marathon Mark Plaatjes.

Idag var jag på Boulder Center for Sports Medicine och träffade dr Andy Pruitt som bland annat är en av världens ledande experter på cykelrelaterad fysiologi.

Dr Andy Pruitt kan sin cykling

Dr Andy Pruitt kan sin cykling

 

Deras center är top notch och jag fick en första klassens behandling, inklusive en ny röntgen, som genomfördes per omgående med analys direkt efteråt. Det var de goda nyheterna.

De dåliga nyheterna är att jag nu vet vad mitt huvudsakliga problem är. Och det var inte så upplyftande. ”You´re not going to like me know”, sade doktorn när han analyserat klart.

Det här är inget som jag vill dela med mig av än förrän jag vet mer själv. Antagligen behöver jag komma tillbaka till Boulder senare i höst om jag vill fortsätta att jobba med dr Pruitt. Och det vill jag. För jag har fått mer information och kommit längre på två dagar här än vad jag gjort under föregående +två åren i Sverige. Fuck.

På träningsfronten så var det glada miner dock. Ingenting kunde vara lättare än att träna i Boulder med så mycket gruppträningar och bra träningspartners. Det skulle vara höjden då. Boulder ligger ju på runt 1700 meters höjd men jag känner inte direkt av något.

Jag och Gordo åkte till Flatirons simträning klockan 9 och coach Jane Scott (syster till 6-faldiga Hawii-vinnaren Dave Scott) piskade upp oss på nästan 5000 meter. Det finns säkert fem eller sex dagliga simträningar att välja på mellan de olika simbassängerna här. Flatirons är en utebassäng som faktiskt är öppen året runt. Året runt! Det betyder att man kan simträna i full snöstorm och minusgrader på julafton. My kind of swimming. Poolen är ju då uppvärmd, naturligtvis. Jag förutsatte att det var en yardsbassäng men efter att ha simmat oförklarligt långsamt på de första hundringarna fick jag förklarat för mig att det var en 25m-bassäng och inte yards;)

Sedan blev det 40 km på cykeln med några klättringar som tog mig upp över 2000 m och jag flåsade en aning extra. Det blir värre nästa vecka när vi kör Colorado Climbing Camp där vi bland annat kör Mt Evans på 4300 m, USA´s högst asfalterade väg.

Cyklar uppför Lee Road till Old Stage

Cyklar uppför Lee Road till Old Stage

 

Avslutade med 30 min lugn löpning på gräs och barfota. Minnen av att springa fort plågade mig.

8 reaktioner på ”En bra dag och en dålig dag.

 1. Ahhh du har det bra du Jonas! *en annan knegar vidare och drömmer om att få komma loss till eftermiddagens sim och sedan cykelpass*..

  Rock on och hoppas nyheterna/diagnosen inte var allt för ”illa”.

 2. Livestrong Markus

  Hoppas du njuter i fulla drag och verkligen uppskattar ditt liv som du lever NU! När jag läser dina inlägg så inser jag mer o mer att jag inte kan sitta här på mitt kontor o traska runt i samma ring o känna hur skorna klämmer. Bäst att börja leva livet när man kan, man har ingen aning om vad som sker härnäst…

 3. Thommy Andersen

  Hej

  Jag hoppas också att diagnosen inte var så illa som det låter.
  GIllar din blogg och dina kostråd mm…
  Kör hårt(eller lugnt) beroende på problemet 😉

  Thommy

 4. Nice life! Hoppas diagnosen går att fixa till!
  Satte nytt löprekord förra veckan. Sprang min första mil ever på 49,39! Och då menar jag ever!!

 5. Drömde om träningsläger med svettiga fyspass i ett varmt land när jag satt i massagestolen på jobbet idag:)

 6. Jonas, är nyfiken på var din skada sitter?
  Jag har problem vid höger symfys 😦

 7. Faan vad tråkigt att du skall behöva åka till USA för att få hjälp med idrottsrelaterade skador, det är ju pinsamt! Vi borde ju kunna ha ett centrum i åtminstone Stockholm som levererar samma kvalité som Andy..

  Hoppas verkligen att du ”får” hjälp och kan lämna detta bakom dig och komma igen starkare än någonsin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s