Riccione

Jag är på semester. Typ. I alla fall om det innebär att jag är här med en käresta, äter mycket buffet och blir brunare för varje dag.

Fast jag är dålig på semester. För jag har inte direkt något jag vill vara ledig ifrån. Så det blir en del motionerande här också. Igår blev det +2 timmar på cykeln i kullarna ovanför Riccione/Rimini med temperaturen närmandes 40 grader. Sedan blev det en halvtimmes simintervaller i havet och på kvällen blev det en halvtimme styrka/pilates/yoga på stranden.

Idag blev det en löpning fram och tillbaka till den berömda simanläggningen där jag kokade mig igenom 2000 meter i den 32-gradiga utebassängen. Poolen var dessutom full av genuint talanglösa individer som envisades med att bröstsimma i ultrarapid. Crawlbana är tydligen ett okänt koncept här nere. Endast Japan verkar ha en befolkning som generellt sett simmar ännu långsammare än här. Japaner står till den milda grad still i vattnet att man tror att de är konstinstallationer. Som en blötare form av tai chi.

I övrigt älskar jag Italien. De är ogenerat exhibitionistiska och tumultariska och älskar sin mat och sitt vin. För att inte tala om sitt kaffe! Jag dricker extra mycket kaffe här. Det gör man i Italien. På stranden blir det dessutom en bomboloni på eftermiddagen. Det är som LCHF fast med mer kolhydrater.

5 reaktioner på ”Riccione

  1. Känner igen den känslan, semester ifrån vad då, vardagen? Jag älskar min vardag. Semester för mig är att i värme kunna springa en mil före frukost, simma i ett vamt medelhav och vandra upp i solstekta berg på eftermiddagen. Drar ner till Slovenien/Croatien i två veckor som uppvärmning för järnmannen i Kalmar. Gött!

  2. Jag är oxå på semester i italien. Legurien närmare bestämt. Jag fick oxå en massa avbrott i min semester idag. Det började redan vid 11.00 tiden då jag var tvungen att gå upp och ta en öl i baren precis vid strandkanten. Bara någon timme senare så avbröts semestern igen av en lunch med en flaska rosé. Kände att det behövdes lite påfyllning av energi… Jag var flera gånger tillbaka nere på stranden på eftermiddagen men ideligen avbröts jag av aktiviteter som, öl i baren, kaffe med tillbehör i vatten brynet, aperol spritz under parasollet etc etc… jäkligt jobbigt faktiskt.. annars mår jag ganska bra… 🙂 Efter en tuff dag avnjuter jag nu en kaffe och grappa på en uteservering med en Eros Ramazotti typ sjungande i bakgrunden…

  3. Underbart semesterinlägg ”Det är som LCHF fast med mer kolhydrater.” underhållande värre!

    Se om du kan få någon att göra en Caffèrinha till dig. halv mortlad lime med råsocker, krossad is och en stark enkel espresso…(italienarnas råa robbusta kaffe gör sig bra) Daniel Remhedens (kaffeguru) signaturdrink när han vann barista SM för några år sedan..

    Njut vidare, nu skall jag ut i regnet och köra mina nya Fivefingers/ Mattias

  4. mmm – skrattar: jag läser alltid din blogg med blandade känslor! Är du outhärdligt energisk eller mest inspirerande? Lite både och! Men det jag finner mest läsvärt, underhållande och hedervärt är att du skriver knivskarpt, talar ur skägget, är rak och skiter i vad som är PK. Och eftersom jag älskar det – OCH löpning – fortsätter jag att få input av dina texter på flera olika sätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s