8 av 20 mil avklarade, rapport från fjällen!

Två dagar, åtta mil, oändligt mycket sten och ännu fler mygg. Det är vad de två första dagarna av mitt och Jojjes sommaräventyr till fots i fjällvärlden bjudit på.

Att jag ens kan sitta här på nätet känns som en ofattbar lyx efter två dagar in the wild. Just nu är vi på Hotell Funäsdalen och är både mätta, rena och ondulerade. Eller ja, de hade inga hårprodukter i receptionen så jag ser ut som Bobby Ewings och Ulf Elwings brorsa med hår som en tjock svullen peruk … Men det får duga!

En kort rapport följer för jag är dödens trött och måste njuta njuta njuta av civilisationens lyx lite mer innan jag somnar in för gott med benen i fosterställning och tummen i munnen. En fullständig rapport följer efter turens slut, komplett med bilder och allt. Samt film! Arne Sucksdorff, move over, här är det tammefan natur i kubik!

Igår var en riktig mother of a misery! Då var det fyra mil mellan Grövelsjön och Rogenstugan och det var den överjävligaste terrängen jag någonsin sett. Stenigt till förbannelse och helt olöpbart under 90% av dagen. En dag som aldrig tog slut heller. Rogenstugan var som en elak hägring vid horisonten som aldrig visualiserades. Jag var helt desillusionerad och demoraliserad. Väl framme i stugan fanns det visserligen mycket rum och en trevlig stugvärd men inga sängkläder, ingen dusch och ingen handduk, så det var att halta ned till den myggbetäckta sjön och vaska av sig och sedan lufttorka. Sedan somnade jag i princip direkt efter att förtärt en folköl och chili con carne. Jag hade ju bara sovit drygt två timmar natten innan varpå jag körde upp till Mora med plattan i mattan och sedan ytterligare 20 mil till Grövelsjön.

Jag var verkligen beredd att åka hem igår. Hade jag kunnat ringa helikopterflyg hade jag gjort det men stugvärden försäkrade oss om att det var den värsta dagen och att det skulle bli bättre. Sure thing, idag tog det också över sex timmar aktiv tid men vi rörde oss lättare och vid bättre mod och även om det var överjävligt idag med stundvis, så sprang vi mycket mer än igår och hade roligare. Vi litar inte ett dyft på GPS och skyltar för en kilometer inderas värld stämmer inte alls ibland. Vi rör oss så mycket i subtil höger/vänster riktning att det adderar mycket distans till sträckan. Jag tror vi rört  oss minst 45 kilometer idag.

Imorgon blir det just 45 kilometer. Till Helags. fast det ska bli finare och bättre och en herrans massa höjdmeter, nice! Till och med snö och glaciär om vi har tur;)

De kommer att få slita loss mig från frukostbuffén.

3 reaktioner på ”8 av 20 mil avklarade, rapport från fjällen!

  1. Haha, bra! Hoppas att ni njuter ordentligt, tänk bara på oss stackare som sitter framför en grå dator i betongdjungeln med öronen fulla av avgaser 😉
    Ser fram emot fler inspirerande rapporter från verkligheten där ute!

  2. Galet roligt att läsa, och helt underbart att du faktiskt ger dig ut på leden trots att du är lite mer glamour

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s