SM imorgon!

Och det i en gren som jag inte ens visste fanns, biathle. WTF?

Biathle är en variant av femkamp men som bara omfattar simning och löpning och som arrangeras av Mångkampsförbundet. Men loppet genomförs inte som brukligt är med femkamp, som en gren i taget med relaterad poäng till tid eller placering. Nej, det genomförs som en aquathlon med löp-sim-löp med rullande tid och först i mål. En aquathlon alltså. Och det är vad jag kommer att kalla det om någon frågar. För biathle? Vad är DET? För då det faktiskt arrangeras ett riktigt VM i aquathlon så borde det också arrangeras ett SM, och av Triathlonförbundet. Hursomhelst, jag är med och jag är på. Biathle alltså…

Loppet går imorgon kväll i Halmstad, under SM-veckan som samlar en del obskyra idrotter som varpa, casting och kast med liten dvärg men också stora idrotter som exempelvis simning är representerade. Så även triathlon, sprint-SM går på lördag. Jag ämnar vara med. Om jag kan gå vill säga…

Mina ben är nämligen inte helt kuranta för att klara av träning och tävling på den nivån som jag är van vid. Det är ett problem som jag haft under det senaste året och yttrar sig framförallt som stelhet och överdriven värk efter träning. MRI har inte avslöjat någon skada så det kan vara ett antal olika orsaker som ligger bakom som exempelvis inflammationer, nervpåverkan, compartment syndrom eller EHEC-smitta. Vad det nu än är så kan jag inte springa så mycket, så fort eller så ofta som jag vill. I alla fall inte om jag vill göra det med en känsla av lätthet. Så hur det går i morgon och på torsdag vet jag inte. Jag sprang ett ruskigt bra intervallpass förra veckan. Men sedan kunde jag å andra sidan inte springa ordentligt på tre dagar efter det…

Imorgon är det 1500 m löpning-200 m simning-1500 m löpning och det är bara en sak som är säker; det blir för jävla jobbigt och det kommer att göra ont!

Direkt efter lördagens tävling sätter jag mig i en 300-hästars Infinty och drar upp till Mora där jag strålar samman med Jojje för ett löpäventyr vi längtat mycket efter. 20 mil mellan Grövelsjön och Vålådalen på fem dagar! Man-camp! Nu kan det måhända låta oklokt med tanke på ovan beskrivna problem men lugnt och längre funkar bättre än kort och hårt och dessutom vägrar jag låta tillfälliga fysiska tillkortakommanden hindra min äventyrslusta och Karin Boyerska väg igenom rörelsens kontemplativa krafter.

Andra genombrott på det personliga planet under den senaste tiden;

-jag är igång med min i-Phone efter fyra månaders ”ställ”- och installeringstid.

-jag har köpt min första bil

-jag bytte en elpropp med ett minimum av assistans

3 reaktioner på ”SM imorgon!

  1. Har du gjort någon utvärdering på dina resultat och skadeperioder efter att du lagt om kosten? Finns kanske vissa nackdelar med ”stenålderskosten”. Lycka till både ikväll och på lördag. Sätt ”ungtupparna” på plats!

    • Jag skulle vilja påstå att det är tack vare, och inte trots, mina goda vanor, som jag hållit en så hög nivå under så lång tid. Att ha lite problem med ömhet och stelhet när man nästan ‘är 40 och har tävlat så länge som jag får man nog räkna med.
      Socker, mjöl och andra kolhydrater är dokumenterat inflammationsframkallande så det lär ju inte vara något negativt med att skära bort dem ur kosten.

  2. Fortsätt med Restorate efter träning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s