Rått kött och ko-smör med min bror, atleten!

Min brorsa har för tillfället ockuperat min sommarstuga och härbärgerar där ute medan han stenålderstränar och skriver på nya rabulistiska texter.

Brorsan äter ju ganska speciellt. Men det är sanslöst bra och han är ljusår före alla andra i sitt tänk, inklusive mig. Faktum är att Runner´s World gör ett reportage om honom till nästa nummer. Fredrik har precis skrivit klart sin ”mjölkbok” som kommer att bli värsta kioskvältaren. Om inte annat, så väcker den många angelägna frågor om vårt kanske vanligaste livsmedel! Fredrik har ju under ganska lång tid gjort veckovisa pilgrimsfärder till en ekologisk mjölkbonde långt ute i bushen som gått med på att sälja rå mjölk till honom. Med ”rå” menar jag alltså mjölk som inte är pastöriserad eller homogeniserad; en process som förvanskar och förstör mjölkens inneboende kvaliteter å det grövsta. Jag har ju själv skrivit en hel del om detta i min bok ”Den Nakna Hälsan”.

Brorsan och Micke B visar guns på Hawaii

Brorsan och Micke B visar guns på Hawaii

Fredrik äter bara rå mat. Inklusive rå kyckling, råa ägg, benmärg, fisk, whatever. Antagligen hade en etablissemangsnödig dietist kissat ned sig om hon läste min brors matsedel. Och hävdat att ingen kan leva väl och bra på den typen av mat. Men brorsan är nog den friskaste person jag vet! Och långt starkare, i alla fall muskulärt, än jag. Och betydligt mer funktionell. Dessutom kan han springa långt eller simma över sjöar. Om han vill. Han är 35 år gammal och ätit så här i flera år nu och verkar bara bli friskare och starkare ju längre han vidmakthåller sin livsstil.

chin up!

chin up!

Jag hoppas att jag kan få Fredrik att medverka i någon form av kostregistrering inom kort för att få svart på vitt hur näringsintaget ser ut. Och att samtidigt kunna göra blodprover och annat som referens. Läs förresten om dr Annika Dahlqvist och hennes utmärkta blodprover/blodfetter efter många års LCHF, något som enligt konventionell vetenskap och köpt information, borde leda till ohälsa och misär. Samt tjockare plånböcker hos AXA samt läkemedelsindustrin.

Idag bjöds det på goa grejer hos Fredrik och hans tjej Emma! Det var ekologisk lövbiff som skurits i strimlor. Till det hackade rädisor, tomater och papya samt en ”guacamolemix” av avokoado, tomat, grön färsk chili och olivolja. Supergott!

Primal food á la Fredrik Colting

Primal food á la Fredrik Colting

Just den kombinationen av de grönsakerna och frukterna tillsammans med köttet är tydligen extra fördelaktig för hälsa och matsmältning.

Till efterrätten plockade han fram de riktiga delikatesserna! Dö bjöds det på benmärg och fett ifrån eko-ko samt rå opastöriserad honung. I benmärgen finns mycket nyttigheter. Inte minst är det ju där som många av kroppens vita blodkroppar skapas, alltså relaterat till immunförsvaret. Mmmm;)

Efterrätt á la Fredrik Colting

Efterrätt á la Fredrik Colting

Vi kallade benmärgen för ko-smör då det var lika lent och milt som just smör. Allt smakade mycket gott! Faktiskt. Och jag känner mig starker som bara den nu;)

Synd bara att mamma är så orolig över brorsans matvanor…

11 reaktioner på ”Rått kött och ko-smör med min bror, atleten!

 1. Wow, superspännande! Den boken ska jag läsa.
  Mina hundar äter bara rått kött med ben och allt, från kyckling till lamm, gris och ko och de mår otroligt bra och är aldrig sjuka. Det började med att min pitbull hade allergi som veterinären inte kunde fixa och inte heller deras svindyra mat. Hon fick massor med kortison för att inte klösa sönder sig. Kom sedan på att klart hon ska äta samma mat som jag själv försöker få andra att äta, men rått eftersom det är mycket bättre och de klarar av det. Maten fixade alltså det som inte gick att fixa. Gillar själv också kött så blodigt som möjligt och ska definitivt överväga att testa din brors kost.

  Verkligen coolt!

  • Intressant med dina hundar! Min tjej som har tre hundar säger samma sak om veterinärernas rekommendationer att äta ”deras” hundmat. Svindyrt och dåligt, enligt Elin och rekommenderat endast då dessa hundfodertillverkare sponsrar information och ”utbildning”. Veterinärer är nog i regel lika oinsatta i hundnutrition som läkare är oinsatta i näringslära.

   • Stämmer säkert. Har hört hela tiden om hur viktigt det är att köpa just torrfoder för att hundarna ska få i sig allt de behöver. Om tittar på innehållsförteckningen känns det däremot märkligt att de bland annat behöver ris, vete, aska, rapsolja och sockebetsfibrer. Vi fick hem ännu en ny hund i fredags från en hjälporganisation, en schäfer på 12 månader som bott i kennel hela sitt liv. Undernärd, dålig päls och inte mycket muskler, trots en vikt på runt 40-45 kg. Berättade att han skulle få äta samma mat som vår pitbull och chihuahua. Föreståndaren blev alldeles förskräckt och undrade hur de då fick i sig alla vitaminer de behöver och frågade om de åtminstone då fick grönsaker.

    Förklarade att de inte fick några alls och att jag själv inte heller äter mycket grönsaker och ändå mår otroligt bra. När hon sedan fick se mina hundar, blev hon tyst. Och på schäferhunden märks det redan en enorm skillnad. Vi hade sedan ett långt samtal om kost för både människor och djur.

 2. Hm.. Intressant! Det hade varit spännande att följa en sådan ”kostregistrering” och se hur mycket som är relaterat till enbart kost. T ex i gämförelse med en som för övrigt har samma livstil när det gäller träning.
  Äter han rått griskött också eller rått vildsvin?

 3. Kyckling är väl livsfarligt att äta rått?

  Campylobacter och salmonella hägrar ju i rå kyckling.

  • All rå mat som inte behandlas väl ligger i riskzonen, inte bara kyckling.
   Brorsan har iallafall klarat av det utan problem. De senaste stora ”utbrotten” av salmonella o campylobacter har ju i själva verket kommit av sallad, kryddor etc…

 4. […] Till sist bjuder jag er på en länk till Jonas Coltings senaste inlägg. Hans bror Fredrik äter enbart rå mat. Exempelvis rå kyckling, råa ägg, benmärg, kyckling, rå mjölk. Mycket näringsrikt och fjärran från E-nummer och processad mat. Som Jonas skriver; ”Antagligen hade en etablissemangsnödig dietist kissat ned sig om hon läste min brors matsedel. Och hävdat att ingen kan leva väl och bra på den typen av mat. Men brorsan är nog den friskaste person jag vet! Och långt starkare, i alla fall muskulärt, än jag. Och betydligt mer funktionell. Dessutom kan han springa långt eller simma över sjöar. Om han vill. Han är 35 år gammal och ätit så här i flera år nu och verkar bara bli friskare och starkare ju längre han vidmakthåller sin livsstil.” Postat i: Funderingar, Inspiration, Kost   Taggar: jonas colting, rå mat […]

 5. Vad är grejen med att äta rått kött respektive opastöriserade mejeriprodukter? Jag är såklart ödmjukt intresserad, annars hade jag inte varit här, men: ibland känns det som knäppaste dieten vinner.
  (Min mormor dog nyss, hon blev prick 90 och var frisk fram till sex dagar före sin död, då njurarna deklarerade att de var slut. Hon var lantbrukare och gift med en dansk och åt i stort sett: frukost: havregrynsgröt, lunch: rågbröd med stekt äpple och fläsk eller varm leverpastej, kaffe och kaka/ winerbröd, middag: alltid sås-kött/ fisk-potatis, och på kvällen te, O´boy eller nyponsoppa med skorpor eller vetebullar eller tunnbröd med ost. Till detta mycket egen inlagd frukt och bär, sylt osv. Kan man klaga på att bli 90 och frisk? Rörde sig gjorde hon i lantbruket.)

 6. Var och en blir salig på sin egen tro. Det viktiga är att alla uppmärksammar och reflekterar över vad vi stoppar i våra munnar och vad syftet med vår kosthållning är. Vi äter inte för att döva hungern utan för att tanka vår kropp med den näring som behövs för att regenerera nedbrutna celler.

 7. oskar nikolaussson

  Tjena Jonas, äter Fredrik fortfarande enbart rå kost? Verkligen intressant! Skulle du inte kunna skriva en lite mer detaljerad uppdatering kring vad han äter här på bloggen och hur han lägger upp sin kost samt lite funderingar han har om sin kost? Förstår att han verkligen är insatt i sin kost, skulle vara lärorik att få en del av hans erfarenhet som jag och troligen många andra skulle uppskatta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s