Sound of music

Jag är i Österrike. I Kitzbühl närmare bestämt. Under den ganska långa bussresan från München så osade det av von Trappska miljöer och blommande stämsång över varje dalgång.

Jag är här med min nya samarbetspartner, Peak Performance, och pratar löpning över helgen. Nu har de någon typ av konferens och ska sedan ta linbanan uppför Hahnenkahm för att sedan gå ned. Gå ned? Vad är vitsen med det? Jag ska leta upp et par skidstavar och gå upp imorgon. Den enda gången folk tar sig ned för Hahnenkahm är väl i störtkruka och sparkdräkt?

Jag ska simma nu. I sjön. Och det lär vara en välbesökt sjö då VM-serien i triathlon går här i helgen. Riktigt kul! Det är alltså tävlingar över olympisk distans om nu någon undrade. Triathlon är ju alltså inte bara ”triathlon”. Det är som att säga att man är löpare. Jaha, men vad springer man då? 100 meter, 3000 m hinder, bergslöpning eller ultramarathon?

Triathlon är också en idrott med helt separata kravprofiler, utrustning, träning och deltagare beroende på vilken distans man pratar om. På den här nivån, med 10 kilometers löpning som avslutning på loppet, så springer de bästa och smalaste killarn på 29+ minuter. Efter 1500 m simning och 40 kilometer cykel. Det går alltså undan. Men de är alltså sjukt småoch taniga. I alla fall de som är bäst. Typ bröderna Brownlee eller min favorit Tim Don. Jag kommer ihåg när vi körde Europacupen ihop under sent 90-tal och han var en skön brittisk lirare redan då. Tim Don sprang ett av Europas hårdaste millopp förra året och slutade sjua, bara 40+ sekunder ifrån segraren Haile Gebresellassie och bara två sekunder från Europamästaren Rui Silva. Jag tror Don gjorde 28 minuter nånting och det var ett landsvägslopp. Fatta att man är grym på att springa då. Som triathlet!

 

6 reaktioner på ”Sound of music

 1. Tim don har ruskigt skön stil.
  Synd bara att löpmomentet blitt en så dominerande del.

  • Det är inte mer dominerande än simningen. Tappar du en minut där är du i regel helt borta från tätstriden.

   • varför inte ta bort cykling då … ? fast det är ju en egendomlig sort av linjelopp. I linjelopp försöker man ju ibland att blir av med folk, här ser det ibland ut att man gör motsatsen.

 2. Tjena!

  Intressant! Man tycker det borde vara omvänt egentligen. Längre distanser = mindre och lättare och kortare distanser = större och ”starkare”?

  Ha en bra helg,
  /Daniel

 3. Nja, blir väl den spontana tanken på det angående simningen.
  Finns några riktigt finfina (triathlet)cyklister som många gånger med lite hjälp av både de framförvarandes oförmåga att rycka sig loss/avvaktande till löpningen till ett fint samarbete från och mellan dem som hamnat i andra/tredje klungan och kommer ikapp.
  Och så kommer rycket på löpningen, ännu en gång.
  Denna förbaskade löpning!
  Milen under 35min, here i come! 😀

 4. Tim Dons mustascher (har inte kollat om han fortfarande kör med den stilen) var i alla fall coolast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s