The road to hell is paved with good intentions; Cykeltour dag 3

Igår blev jag 38. Going on 23. Men visst är åren där. Miles of trials and trials of miles. Och idag var benen tunga och kroppen emellanåt trött när Skåne jävlades med nya motvindar och obefintlig skyltning. Hur i helvete är det meningen att man ska cykla från Hässleholm till Kristianstad? Beats me! Vi fick leta oss fram på ett virrvarr av småvägar och motstridig skyltning men Kristianstad gäckade oss i horisonten. Det var precis som att vi skulle cykla till Shangri-La.

Plötsligt i Vinslöv

Plötsligt i Vinslöv

 Men det vore patetiskt och förmätet att klaga över sin höga ålder när man cyklar i sällskap med Örjan Sandler, 71 år. Örjan är femfaldig olympier i skridsko (68-80) och har sedan dess vunnit många VM-, EM-, och Hawaii-titlar i sin åldersklass i triathlon. Han är stark som en oxe på cykeln ute på vår tour och när det är motvind så skickar vi fram Örjan så får han dra lite extra så att vi inte sliter ut mer än en generation i taget.

Åhus strand, pojkarna promenerade när jag simmade och sprang bland tången.

Åhus strand, pojkarna promenerade när jag simmade och sprang bland tången.

Hade jag inte tappat bort min USB-kabel till min Nokian Haakkapelitta så hade ni fått se en badbild på Örjan in the flesh. 71 going on 41. Det är tammefan grymt!

På tal om min Nokia. Jag var nog med om ett smärre mirakel idag. I Perstorp av alla ställen. Jag skulle dra fram min mobil för att fota min torso men fastnade i röran av vindvästar och kladdigt tyg i bakfickan samtidigt som jag var tvungen att bromsa. Till min fasa flyger mobilen ut och gör en diskuslandning på asfalten i 30 knyck. Och vad händer? Nada. NADA! Den var hel och fin och hade knappt ett märke. Gör om det, ni som har miniräknare från Mac! Richard som är med och cyklar berättade att Nokia är så bra att de kunde använda telefonen som hammare när de byggde, ifall nu hammarna tröt av någon anledning.

I Kristianstad blev det tårtkalas på mitt rum. Jag hade fått en stor svit på Stadshotellet. Jag tror att Olle Massör ligger bakom båda trevligheterna. Princesstårta och kaffe var precis vad den här 38-åringen behövde och nu är det raska och pigga ben som gäller till Värnamo om en stund. Det ska regna men blåsa  medvind. Det var nämligen min tårtblåsningsönskning igår! Medvind, alltså. Inte regn. Men vi nöjer oss med lite idag.

7 reaktioner på ”The road to hell is paved with good intentions; Cykeltour dag 3

 1. Grattis!

  För övrigt så håller iPhone kanonbra. Vet inte hur många gånger jag dragit min i backen utan en enda liten skråma på den. Dock kommer den nog gå sönder någon gång när jag tappar den, men då köper jag en ny, så vad är problemet? 🙂

 2. Grattis i efterskott på den stora dagen! Kul att följa er cykeltur. Jag ska ta ut dig på rullskidsträning när du kommer hem så kan du vila benen.

  Hälsa Örjan!

 3. Örjan är en riktig legend, i alla fall för oss som kommer från Strömsund. Det brukade gå sägner om hur långa pass han körde på cykeln runt omkring i länet. Det brukade i all fall impa på mig som inte orkade springa en meter om det inte fanns en boll att jaga.

 4. Grattis Jonas:-)

  Albert! Problemet är din korkade kommentar…:-/

  • Du får allt ta och notera min smiley som visar på att jag inte var 100 % seriös med att man ska köpa en ny telefon varje gång den åkt i backen.
   Den springande punkten i mitt inlägg var faktiskt att en iPhone inte är så känslig som man tror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s