Håkan Juholt är en kappvändarmes!

Sitter med mosigt huvud och mosiga ben i födelsedagssviten på Stadshotellet i Kristianstad och bara måste kommentera inslaget i Aktuellt apropå sossarnas påstådda uppgång. En uppgång på några procent ifrån det härliga bottennappet på 29 procent.

Eventuellt fick Håkan Juholt lite credd för uppgången. Tydligen symboliserar han något som appellerar på vissa med Lenin-komplex och mustaschfetisch. Detta är en gåta. Att påstå att han bidragit till något annat än förvirring, till och med hos de rödaste rosorna, vore en grav överdrift. Han är ju en driftkucku i media och hos de politiska kommentatorerna för sina tvetydiga, veliga och otydliga budskap i olika frågor.

Karl´n är ju mer ryggradslös, intetsägande och strukturbefriad än en blåmanet. Han säger nej och nickar jakande på samma gång och det är ett jävla mumlande i överläppsskägget. För mig symboliserar han den ultimala sossepolitikern som har sitt finger i vinden och känner vartåt det blåser. Han är en mes och en kappvändare. Men jag förstår honom på ett sätt. Sossepolitik av idag är ju så allmängiltig, utsmetad och lättviktig att man i princip kan tycka vad som helst. Så länge ”alla ska med”. Så länge ”vi tar fajten!”

Att någon, borträknat folk som älskar bidragssamhälle, storebror och en total avsaknad på egenansvar, på allvar kan kritisera den sittande regeringen när Sverige går bättre än någonsin, är svårt att förstå. De lider i så fall av en grav verklighetsflykt eller har en total brist på sjukdomsinsikt.

Håkan Juholt är en betongröv till sosse. Han är ju ingen John F Kennedy precis. Men det hade inte spelat någon roll för mig. Allt handlar i slutändan om ideologi och inte personen som frontar ett parti. Men i sammanhanget är det ju ändå en roande tanke att föreställa sig Juholt i samtal med Barack Obama. Mindre statsmannalik politiker får man leta efter. Vem skulle vara utrikesminister i en sådan regering? Mumintrollet?

11 reaktioner på ”Håkan Juholt är en kappvändarmes!

 1. SÅ SANT !!

 2. Han påminner mig om Stalin utseendemässigt

  • Ja, det kan han nu i och för sig inte rå för, minus mustaschodlandet, men det är ju lite lustigt onekligen…

 3. Nej, tacka vet jag snubbar som Sune Reinhold och Lars-Erik Salminen.

 4. Fan har precis börjat läsa din bok Den nakna hälsa och mår bra . Tänkte jag skulle ta reda på lite mer om dig hamnar här på din blogg och har läst njutit mår bra känsla helt enkelt så kom jag hit och känner bara Fan va tråkigt att läsa…. blev lessen då du gav dig på en stor del av sveriges befolkning så där . Vi har alla olika åsikter och olika mål men att skriva följande .
  – Att någon, borträknat folk som älskar bidragssamhälle, storebror och en total avsaknad på egenansvar…..var osmakligt måste jag säga .
  -Skit aldrig får man vara nöjd ….

  • Vet inte varför du skulle må dåligt av att jag pekar ut en samhällstrend som jag tycker är absurd. Och om så många nu omfattas av det, ”stor del av Sveriges befolkning”, ja då stämmer det ju även enligt dig! Än värre och än mer angeläget och påpeka, med andra ord.
   Eller tycker du det är bra med bidrags- och storebrorssamhälle och brist på egenansvar?

 5. Va!!!! Fattar inte hur du svarar mig nu.
  Jag mår inte dåligt av att du tycker att de som är sossar är folk som älskar bidragssamhälle, storebror och har ett totalt avsaknad på egenansvar. Jag blev besviken av att läsa att du tycker så, för jag hade genom kostdoktorn fått en annan bild av dig . Och det i sig är ju mitt problem. Nää, jag lever ett riktigt rikemansliv som röstar på rött för att jag tycker att vi ska ta hand om varandra. Sen kan man verkligen utveckla systemet . Att prata om egen ansvar är som att få en socker beroende att se sitt beroende. Det handlar om hela systemet man kan inte och bör inte anklaga enskilda människor för att de är ansvarslösa det är som när livsmedelsverket säger att folk inte
  går ner i vikt beror på att de är slöa och inte följer tallriksmodellen . Nää colting jag blev
  bara besviken på dig och det har inget med dig att göra så att säga du får va som du är
  jag är som jag är. Jag bara blev så ledsen (mitt ego) jag gillade ju allt du skriver i boken och så. Och jag kommer att prova trialhton och vi kanske kommer att ses 🙂 på någon av dina camps.

  • fel blev det
   Jag skrev -besviken av att läsa att du tycker så….jag skulle skriva …….besviken av att läsa att du skriver så …sorry….Och så har jag stavat fel på triathlon 🙂

 6. Jag blev också besviken faktiskt.
  Alla får verkligen tycka precis vad de vill, men jag tycker bara den där borgerliga retoriken om sossar som ”storebrors- och bidragsälskare” känns så… ogenomtänkt och slarvig.
  Inget jag förväntade mig av någon som citerar Tranströmer och gillar citronfromage.

 7. Typiskt…
  Du skriver en otrolig massa som är väldigt intressant och roande på mycket hög nivå. Men så kommer du till det område som också tydligen ligger dig varmt om hjärtat, politik! Och då då gör du sådana här bottennapp och personangrepp så man blir mörkrädd! Du får naturligtvis tycka precis som du vill som alla andra, men tyvärr så tappar du i anseende hos mig med denna typ av inlägg.

  • Är det ett personangrepp för att jag (tillsammans med alla seriösa politiska journalister) tycker att Juholt är en kappvändare? Och eftersom han är det så är han också en mes per definition, då man saknar ryggrad och egna åsikter.
   Du hade naturligtvis tyckt det var helt OK om jag hade skrivit så om någon liberal eller moderat politiker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s