Den längsta vägen till Helsingborg; Bike Tour dag 2!

Sitter och efterbränner lite framför TV´n med ett glas Scandic-vin och ser Zlatan dominera. Han är kung! Under första halvleken låg jag på britsen och vred mig under Olles händer.  Han är kung, också!  Både jag och Olle Massör (som masserat Elfsborg i många år) var rörande överens om Anders Svenssons storhet och att det verkligen är hög tid att byta ut sprattelgubben Isaksson i målet till förmån för den suveränt säkra, och likaledes Borås-bördiga, Johan Wiland.

I natt vaknade vi av att det inte var morgon. Fast jag hade nog inte somnat alls då jag glömt mina hörselproppar hemma. Jag köper alltid ett par påsar och har alltid med mig överallt men mitt lager decimeras ständigt. Jag äter månne upp dem i sömnen. Och nu var jag utan. Det var fel natt för någon som älskade sin prutt-diesel körde den på gatan utanför. Men sedan dundrade det på rejält och smällde i bjälkarna med thunder and thunder. Thobbe vaknade och jag kunde få honom att leta upp två proppar till mig. Hade jag varit tjej hade jag antagligen alltid varit utan proppar när det hade räknats.

När morgonen kom för tidigt så var det på med sock-i-plasten och jogga bort till Brottets simanläggning vid havet och som tur är är vattnet lite salt så att man flyter även när benen är stockiga och kärringsvullna. Ett kort pass senare var morgonen räddad och kroppen Weledad och mjuk.

Efter fet frukost och ondulerande så rullade vi ut ur ett regnigt Halmstad vid 11-rycket. Der har tammefan alltid regnat när vi cyklat ut ur Halmstad. Det skriver aldrig Per Gessle något om.

Vi körde the scenic route över Båstad och Hov och sedan hela vägen ut till Mölle och Kullen and ”the firehouse” som Pasi benämnde fyren för vår amerikanska gäst Mike. Kullen är enastående anslående i sin naturprakt och följaktligen är hela halvön också ett naturreservat. Vad jag då undrar, och det får någon mer än gärna förklara för mig, är hur i hela helvete man har kunnat anlägga en förfulande golfbana i detta paradis. I ett naturreservat? Vem har klubbat igenom det? Och hur kan Länsstyrelsen, eller vilken slapp myndighet det nu är som beslutar detta, kunnat tillåta detta? Jag menar, det är ju inte som att anlägga en tennisbana. Och det är ju inte precis vem som helst som får ströva runt på golfbanan. Golfare brukar ju vara lite Hitler och fascister över vem som rör sig över deras nejder

Dessutom blåste det rätt friskt idag också. Och det var ganska demoraliserande. Vart tog den utlovade medvinden vägen? I Skåne blåser det friskt. Det gäller att vara medvindsvänlig om man ska få något kul.

Det är inte lätt att leva i ständig motvind

Det är inte lätt att leva i ständig motvind

 Det blev nästan 18 mil idag. Vi var lite krokiga i slutet. Vi åt buffet och gled av stolarna.

Imorgon är det andra kusten med Kristianstad. Och då blir det tårta!

3 reaktioner på ”Den längsta vägen till Helsingborg; Bike Tour dag 2!

  1. Vägen till Kristianstad går via Klagshamn….

  2. Jonas, när du har blivit något lite mer toleranta även mot sporter som du inte förstår, ännu, då kommer du kanske förstå varför man inte bara kan spacera runt på en golfbanan. Sen tror jag att golfbanan var där innan Kullen blev ett naturreservat. Likaväl kunde man dessutom fråga varför lägga man egentligen en asfalterad väg med massor matställen och liknande genom ett naturreservat, ska man inte vandra där på smala – icke-handikapsanpassade – stigar? Om du har tid och lust kan du får en introkurs i golf, completely privately, för det finns ingen som lär sig golf utan en hel del självinsikt och ordentlig ”jordning”. Hur svårt kan det vara att träffa en liten boll som ligger helt stilla. Dessutom är hålet 2,5 ggr större än bollen. Vad tror du att golfare tycker om folk som trampar fram i sina färgade trikoter och inte ens använder cykelbanan när har bygds några för dyra skattepengar? Live and let live 😉

    • tillägg: Fattar nu faktiskt inte heller hur golfbanan kunde anläggas där. Kullen blev ett naturreservat redan 1913. (St Arild golfklubb bildades 1987. Kanske fanns banan där tidigare.) Men vår syn på naturreservat har också förändrats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s