Borås rockar fett!

löpgodis på Rya Åsar

löpgodis på Rya Åsar

Fokus grundade sin undersökning på 42 olika variabler som bland annat kategoriserades under rubriker ”att vara ung”, ”att vara gammal”, ”att ha familj” och ”att jobba” men känns vid en närmare granskning som både godtycklig, trubbig och oproportionerlig. Vad har exempelvis högre rankade kommuner som Öckerö, Värnamo och Gislaved som Borås inte har?

Och hur kan Stockholm komma så långt upp som på nittonde plats? Vad är en stockholmare? En som bor i Tensta/Rinkeby eller någon som bor på Östermalm?

Utan att vara färgad av för mycket lokalpatriotisk ådra så vill jag påstå att Borås utan tvekan är en av Sveriges bästa kommuner att bo i! För till skillnad mot en stad som Stockholm där det är helt avhängigt vart man bor, så är det bästa av Borås tillgängligt för alla och envar.

Vi har till exempel en enastående natur med flera skogsområden på gångavstånd för alla boende i kommunen! Vi har under de tio senaste åren haft en mycket expansiv anläggnings- och arenautveckling där jag inte vet någon annan stad som har så fina och nya idrottsanläggningar.  Vi har den billigaste maten i hela Sverige. Dessutom är företagsklimatet extremt gynnsamt och alla som bor i Borås känner att staden växer så att det knakar med nyetableringar och byggande. Vi har en högskola som expanderar och vi har mer statyer och konstverk per capita än någon annan stans i Sverige. Vi har närhet till internationell flygplats och bra tågförbindelser. Vi har allt detta och mer därtill.

Jag har många kunder och gäster som kommer till Borås och som alla förvånat prisar staden för just de här sakerna. Vi är alltså långt bättre än vårt rykte!

Ur mitt personliga hälsoperspektiv så har jag svårt att hitta en bättre stad att leva i. Borås är precis lagom stort för att kunna erbjuda en bra service av tjänster, kultur och rekreation men samtidigt liten nog för att slippa köer, trafik och långsamhet som stressar oss. Natur och vatten finns väldigt nära och de stora stadsnära industrierna är ett minne blott.

Att kunna vara stolt över sin hem- och bostadsort är viktigt! Länge bar boråsaren ett tungt ok av tråkighet över sina axlar och arvet av den gråa textilstaden på dekis med regnet som en ständig kuliss, har varit påtagligt. Idag är Borås något mycket mer än det. Borås är något mycket större än det. Borås är en stad som man kan både utbilda, jobba och utveckla sig i. Borås är en stad som man kan ha roligt i. Borås är en stad som man stolt kan visa upp för besökare. Borås är en stad som man kan bilda familj i och som tar hand om både unga och gamla i. Visst kan bra också bli bättre, och bara den insikten som sådan gör att politiker och beslutsfattare strävar uppåt och framåt. Att nöjt luta sig tillbaka ligger nämligen inte för boråsaren.

Borås är helt enkelt en stad som man kan må förbannat bra i!”

9 reaktioner på ”Borås rockar fett!

 1. Växjö som är en så trevlig plats, helt klart värd sin nionde plats. Men du får lägga till att de lyckats riva ner nästan alla gamla vackra hus och ersatt med betongklumpar. Men de mörka granskogarna har sin charm 😉 Flygplatsen är inte långt bort. Men fotbollslaget har nog haft sina glansdagar. Hälsningar från fd Växjö-bo.

  • Nja, jag är skeptisk;) Dessutom så höll jag på att drunkna i lera en gång där för många år sedan när jag var kär, olycklig, full och vilse i mörkret på väg hem från kåren. Det höjer ju inte direkt helthetsintrycket av staden.

 2. Ha, ha. När du gör nästa besök i Växjö får du se till att vara lite mer nykter och lite mindre vilse. Och då ta en tur mot Gårdsby/Gasslanda där du hittar de härliga djupa mörka skogarna med långa uppförsbackar och klara sjöar att simma i. Kanske höjer ditt helhetsintryck 😉

 3. Vaggeryd ar tydligen battre an Boras nar det galler idrottsforeningar. Sug pa den.

  http://www.fokus.se/tema/bast-att-bo/

 4. Bra att inte Borås har ”stannat i utvecklingen”.

  Har hört att det ska bli en långfilm om Bluth:arna dock, guld!

 5. Enligt min styvbror som bodde några år i Borås så ska staden ha en väldigt högstandard på tjejerna. Han hade inga problem att träffa rå snygga tjejer under sin singel tid i staden.

  • Jag har hört precis samma sak. Spännande. Varför tog inte Colting upp det?

   För övrigt så kanske man skulle ge honom en liten utbildning i iPhone och Mac så han kan blogga lite oftare. Kanske till och med skaffa Twitter? Det hade passat dig Colting.

 6. Borås är en bra stad faktiskt!Det finns olika sorts av människor!Lite olika kulturer med trevliga människor!Borås har allt,t.ex modefabriken,basketball,footballslag Elsfborg,dessutom staden är fint och billigt jämför med andra städer med samma storlek som Linköping eller Jönköping!Borås är mycket mycket bättre än Karlstad som är boende stad och gammal stad!Heja!Heja Borås!!

  • Sorry det har blivit lite stav fel!Jag menade BÖNDER Stad KARLSTAD!Karlstad är en mycket konstigt stad med otrevliga människor!Jag har varit där 1 månad och jag ångrar att kastat bort min tid!
   Borås är en mycket trevlig stad!Göteborg är nära till Borås,eller Jönköping ,Malmö är inte så långt heller!Yes Borås har allt med naturen och sjöar!
   BORÅS staden som aldrig sover!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s