Who dat gonna åka på cykelläger?

Who dat!

Who dat say they gonna beat them Saints!

Så sjöng man i New Orleans förra året när jag var där och insöp stadens bigneter, kaffe och bayous. The Saints spelar amerikansk fotboll. I någon typ av final. Jag fattade ingenting. Men det kan ha varit för att jag glömde min hjulväska på flygplatsen också och cyklade vilse längs Mississippi i jakt efter Ignatius J Reilly´s ande.

bäste herr mongoloid

bäste herr mongoloid

Ignatius är huvudpersonen i en av de bästa böckerna jag vet; Dumskallarnas sammansvärjning, och skriver brev med hälsningen ”Bäste herr mongoloid” Oslagbart, tycker jag!

Och på tal om cykling! Nästa vecka dunkar vi iväg en kort cykeltour över fem dagar, runt södra Sverige. Who dat gonna join?

Who dat vill ha lite fina cykelmil i benen och sol i sinne? Who dat vill masseras av Olle Massör och äta mandelmassa i Knohult? Who dat vill dricka rött dyrvin med firma Colting&Salonen på Scandic i Helsingborg och äta frulle på Scandic i Värnamo? Who dat vill cykla pungen röd utan tanke på väskor, boende och mat då firma Colting&Salonen redan planerat och have taken care of business? Who dat vill göra allt det och mer därtill? Kanske morgonjogga i Halmstad, exempelvis. Eller kissa i en buske på Bjärehalvön?

Vi har platser kvar och vill offerera dem till mycket förmånligt pris för de Who dat, som inte är rädda för att ligga på rullen till Kullen. Dit ska vi också. Who dat? Vi som cyklar touren. Dat who!

Nej men allvarligt talat nu. Om jag samlar kromosomer och mineraler en stund så ska jag poängtera att vi kommer att ha riktigt roligt och att vi kommer att cykla i samlad klunga. Typ. Så ingen tokkörning utan it´s all social and fun.

Samlad klunga under Colting Camp 2009, good going on great!

Samlad klunga under Colting Camp 2009, good going on great!

Måndag till fredag. Borås till Borås via Halmstad, Helsingborg, Kristianstad ochVärnamo. Bussen tar väskor och det ambulerande livet tar vi med oss på cykeln.

Maila mig! Who dat? Mig! Dat who…

En reaktion på ”Who dat gonna åka på cykelläger?

  1. En av mina absoluta favoritböcker! Sjukt rolig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s