Jonas i Metro

Jag hade nästan glömt den här intervjun. Frilansjournalister och tidningar ringer ganska ofta och vill fråga om saker eller göra en intervju. Häromdagen plockade jag exempelvis upp en Metropolitan och, minsann, där var jag med.

I tisdags var jag med i Metro under ämnet ”pulsträning”. Synd bara att de SVT-censurerade bort att det är Polar Pulsmätare jag tränar med, och inte med vilken Garmin-skit som helst. Garmin-skit som i ”jag är stor som en dator från 80-talet, kan inte ta mellantider och vet vare sig vart vi är eller vart vi ska, men cyklar du landsväg är jag expert på att hitta närmaste grusväg du inte vill cykla på”

Tidningen Metro i tisdags

Tidningen Metro i tisdagsSida 2

Sedan har de lyckats att trycka in lite gröt på samma uppslag. Great gröt.

11 reaktioner på ”Jonas i Metro

 1. Oj. Varför denna hets mot Garmin?

  • Sveriges mest överskattade produkt.

   • Inte konstigt att du tycker så Jonas med tanke på att du är sponsrad av Polar!!!

   • Jag körde med Polars grejer i 15 år innan jag var sponsrad av dem! De är originalet och ledarna i pulsmätning, minst en klass bättre än alla andra!

   • Jag har inte jämfört men jag kan mycket väl tänka mig att Polar är bättre på att mäta puls. Den är mer avancerad och möjliggör analys av pulsen på ett annat sätt än vad Garmins dito. Men jag känner inte igen mig när du kritiserar gps-funktionaliteten eller storleken. Dessutom uppskattar jag att Garmin har inbyggd gps vilket, vad jag vet, Polar inte har. För mig som amatör är det viktigare/roligare att veta min position/hastighet/sträcka än att ha stenkoll på varje individuellt pulsslag men är man så seriös som dig kan jag förstå att du prioriterar pulsmätningen.

   • Men grejen är ju att Garmin är kass även på GPS-funktionen. Möjligen att den mäter hyfsat på rak landsväg är på platt grusväg utan hinder runt om, men springer man på stig och kuperad terräng med väldigt växlande hastigheter så funkar den ju inte alls. Min uppskattning av löpt distans är ju klart bättre.
    För att inte tala om hur värdelös den är på att hitta vägen efter en tänkt rutt, speciellt på långa landsvägscyklingar.

 2. Ha ha, colting = gröt 🙂

 3. Borde du inte få spel av att det i samma tidning stod som teknik-tips att man ska springa med häl isättning?

 4. Hahaha, halkade in på denna bloggen nu. Riktigt rolig, och jag stämmer in i mycket som Colting skriver här. Har alltid tyckt att Colting, vad gäller träning och kost, haft en del konstiga och ogrundade teorier. Men det må vara hänt, man tänker nog lätt ett varv för mycket i träningsspåren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s