Smärta i mitt hjärta

Påminn mig gärna om att det borde vara Tomas Ledinska skottpengar på att använda orden ”smärta” och ”hjärta” i samma mening. Men det har varit en sådan dag. En dag när livet gnisslar och ylar och den imaginära motvinden står som en nordanvindad hårblås kring torson så att valkarna fladdrar i otakt.

Jag har tryckt mitt finger igenom sårskorpor och då blöder det lite. Fuck me, ibland är det bättre att lära sig hålla käft och ta en munfull med gyttja än att ta alla strider på barrikaden med den rättrådiga flaggan vajandes som ett baner av ego nego.

Alla dagar är inte bra dagar men hemligheten, gissar jag, med min allra mest Dalai Lama-iska vishet, är att inte låta de dåliga dagarna vara sämre än vad de bra dagarna är goda. Och med den, nästintill, zenbuddhistiska och kontemplativa insikten on the ups and downs of livet mitt i livet, så tog jag ett djupt andetag och höll andan när jag simmade över de mest bråddjupa avgrunderna i min känslomässiga dipp. Solen lyste ju trots allt idag. Bakom molnen, om inte annat.

Ont hade jag också när jag var hos ”kinesen”. Där får jag akupunktur. Och innan någon ringer DO med en anmälan om lis och läkol-förtal så heter stället jag går på just ”kinesisk akupunktur”. Och hon som behandlar mig är, så vitt jag vet, kines.

mina snygga spiror, mycket nålar, en vit bullig stjärt och en helvetes massa ont

mina snygga spiror, mycket nålar, en vit bullig stjärt och en helvetes massa ont

Så jag och Erik Wickström, som också har en liknande skada i sätet, kallar stället ”kinesen”. Eller tortyrkinesen om vi ska vara helt korrekta. För helvete vad ont det gör! Men ingenting så smärtsamt kan vara verkningslöst, tänker både jag och Erik så därför accepterar vi båda två att ligga där och skrika medan kinesen ropar ”Den du!” när hon hittar rätt med nålar och ström.

I den kommande dokumentärfilmen om mig så kommer detta att återges med all önskvärd tydlighet. It ain´t all glamour!

Jag fick dessutom in tre anständiga pass vilket ingjöt en moralisk resning och mannamod samt friska kromosomer och mineraler i kropp och sinne.

Simning, 3 k, på morgonen, vilket innebar ytterligare ett avsteg ifrån min nya sömnsatsning. Sedan stavgångsintervall/distans och till slut 90 minuters powertraining på cykel i gott sällskap.

Dessutom hade jag ett möte med herr Algebäck och herr Broder på mitt kontor. Vi pratade management och business och entrepenörskap och båda var mäkta imponerade av mitt nya kontor. Det är från Albanoliden som ny mark bryts!

Herr Algebäcks i-Phone fotograferande gör inte mitt kontor rättvisa!

Herr Algebäcks i-Phone fotograferande gör inte mitt kontor rättvisa!

Jag är fortfarande här, as we speak, och spelar i-Tunes på surround över 300 kvadrat. Springsteens  ”Human Touch” rinner nedför väggarna medan mörkret har fallit sig utanför fönstren. Ett mörker har sänkts, ett annat har lyfts. Imorgon går allt vidare. Life, love and lust.

En reaktion på ”Smärta i mitt hjärta

  1. Härlig beskrivning av kinesen 🙂 Det stämmer verkligen!

    Men du hade ju inte behövt fota nålarna och elkablarna. Nu växer sig ångesten än större inför nästa besök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s